VALIKKO

Elämän rakkautta

21.4.2019 19:43

Tv-sarja suosikkini

Tietyt tv-sarjat ovat niin hyviä että ne tulee katsottua useamman kerran. Vaikka Sinä tiedät jo mitä tapahtuu juonen osalta, löydät tapahtumista sekä henkilöhahmoista aina jotakin uutta kun katsot niitä uudelleen. Ehkä myös meidän, Sinun ja minun, oma näkökulma tv-sarjan tapahtumiin voi muuttua oman elämän tapahtumien sekä maailman muuttumisen kautta. Suosikki tv-sarjani tuo minulle samanlaisen tunteen kuin tietyt kirjat, jotka haluan omistaa, ostaa omaksi kun ensin kirjastosta olen lainannut sen, vaikka kirjoja nykyisin vähän itselläni onkin. Hyvä tv-sarja tai kirja voi olla helmi.

Nykyisin katson televisiosta pääosin pohjoismaisia (ruotsalaisia, norjalaisia, tanskalaisia tai islantilaisia) sarjoja suomalaisten sarjojen lisäksi. Ja melko paljon Ylen kanavien kautta, joihin Yle Areena https://areena.yle.fi/tv tuo hyvän lisän, koska monet sarjat ovat siellä kokonaisuudessaan jonkin aikaa nähtävillä mikäli tekijänoikeussopimukset sen mahdollistavat.

Pohjoismaisista komediasarjoista ehdoton suosikkini on Solsidan. Solsidanin henkilöhahmot, heidän perhe-elämien, ystävyyssuhteiden ja osin myös työelämän on tapahtumien seuraaminen tuo paljon tuttujakin piirteitä ja tapahtumia mieleen tosielämästä, vaikka käsikirjoitus onkin loistavaa komediaa. Erityisesti en osaa ketään päärooleista nostaa suosikkinani esiin, kaikki ovat omalla persoonallisella tavallaan loistavia. Ove nyt toki on aina Ove 😊. Solsidania on tehty kaikkiaan 5 tuotantokautta, ja mikä parasta minusta on että näyttelijät ovat pysyneet kaikissa tuotantokausissa samoina. Sarjasta on tehty myös elokuva 2017, mutta se ei päässyt minusta tv-sarjan tasolle. Samoin kuin Solsidanin suomalainen Onnela-versio ei naurata eikä yllätä hyvistä näyttelijöistä huolimatta. Ja yksi suuri ongelma Onnelan katsomisessa minusta on se, että Solsidanin kautta tietää jo kaikkien jaksojen käsikirjoituksen ja tapahtumat. Samaa sarjaa ei ole kiva katsoa uudelleen ”uutena” kun alkuperäinen on ollut 10 + -laatua. Solsidan löytyy meidän DVD-kokoelma laatikostoista. Sarja, jonka haluan omistaa 😊.

Komediasarjalla jatkan eli kaikkien aikojen sarjasuosikkini on amerikkalainen Seinfeld. Se on ollut minun, poikani Kallen sekä myös Kallen isän yhteinen suosikkisarja. Joskus on ollut hauska löytää myös vaikka työyhteisöstä ihminen joka on Seinfeld-fani ja käydä juttelemaan sarjan hahmoista Jerrystä, Elainesta, Georgesta sekä tietenkin Cosmo Kramerista. Parinkymmenen vuoden aikana tämä on tullut katsottua useita kertoja ja henkilöhahmoista on ollut hauska löytää aivan uusia piirteitä. Tai sitten tietää kuin ystävistä miten kukin heistä reagoi esitettyyn repliikkiin – Elaine tönäisee olkapäistä ja sanoo ”ei voi olla mahdollista”. Seinfeld- sarjan on kirjoittanut toisena käsikirjoittajana Jerry Seinfeld ja sitä on tehty 9:ään tuotantokauteen 180 jaksoa. Tähän sarjaan en kyllästy koskaan vaikka katsoisin sitä kuinka monta kertaa. Loistavaa tilannekomediaa.

Edelleen suosikkisarjani näköjään jatkuvat S-kirjaimella alkavina. Seuraava on myös komediaa ja meille naisille kovin tuttu Sex and the City eli Sinkkuelämää. Sinkkuelämään hahmoista jokainen nainen ja varmasti myös mieskin, löytää samoja piirteitä kuin itsessään tai ystävissään on. Ja tapahtumista sen kuinka erilaisia, onnellisia ja hankaliakin tapahtumia, voi parisuhteisiin sekä niiden etsimiseen kuulua. Vai etsimmekö aina jotakin täydellisen erikoista kumppaniksemme, kuten Samantha, Carrie, Miranda ja Charlotte eräässä jaksossa totesivat että tavallisista miehistä ei viitsi edes puhua, saati heitä tapailla. Sinkkuelämää -sarjaa tehtiin 6 tuotantokautta 94 jakson verran ja sen jälkeen 2 elokuvaa. Kolmannesta elokuvasta on ollut puhetta myös että se tehdään ehkä tulevaisuudessa, mutta itse olisin sitä mieltä että unohtakaa sen leffan teko. Sinkkuelämää-elokuvat eivät mielestäni ole päässeet samalla tasolle kuin tv-sarja, aivan kuten Solsidanissakin, ja jääneet yhteen katsomiskertaan.

Vaikka Sopranos-sarjan hahmojen karisma ei ollut samaa tasoa kuin Mafiaveljet-leffan Ray Liottan, Robert De Niron tai Joe Pescin esittämät roolihahmot, Sopranos oli loistava sarja. Mafiaelämään tulikin aivan uusi näkökulma kun mukana oli perheet vaimoineen ja lapsineen myös pääosissa. Lisäksi Tony Soprano, sarjan päähenkilö, kävi säännöllisesti psykiatrin vastaanotolla. Sopranos sarjaa tehtiin 6 tuotantokautta. Vaikka tämä on eräs suosikkisarjani, niin Sopranos-DVD-pakettia en ole kuitenkaan ostanut omaksi.


Viimeinen sarja josta kerron Sinulle suosikkinani on pari vuotta sitten telkkarista tullut norjalainen nuortensarja SKAM. Vaikka kyseessä oli nuortensarja, koukutti se minutkin, keski-ikäisen, fanikseen. Sarjaan toi raikkautta minusta se, että amerikkalaisiin nuortensarjoihin verrattuna, näyttelijät olivat aivan kuin eläisivät oikeaa elämää sarjassa. Näyttelijät kuulemma meikkasivat sekä puvustivat itsensä eikä heillä ollut maskeeraajaa tai puvustajaa käytössä. Lisäksi minusta sarjassa nuorilla oli loistavia keskusteluja ja mielipiteitä niin homoseksuaalisuudesta, vanhempien roolista heidän elämässä kuin islaminuskoisen nuoren naisen vaikeudesta käsittää onko hän enemmän norjalainen vai marokkolainen. Kuinka Sana tunsi itsensä ulkopuoliseksi Norjassa marokkolaisen perheen tyttönä, mutta tuntisiko hän Marokossa olevansa mahdollisesti norjalainen asuttuaan siellä muutamia vuosia. Monesti jakson jälkeen jäin itsekin miettimään siinä käytyjä keskusteluja ja omaa mielipidettä jakson keskustelunaiheisiin. SKAMin jaksoja löytyy vielä Yle Areenasta. SKAM sarjaa tehtiin 4 tuotantokautta ja jokaisella tuotantokaudella on eri päähenkilö vaikkakin samasta ystävyys- ja kouluporukasta. Sarjasta keskustellessamme ystävieni kanssa puhuttiin usein myös omista luokkabileistämme 30 vuotta sitten, nuoruuden seurustelusuhteistamme ja samanlaista kipuiluahan sen meilläkin on ollut, kuin sarjassakin.

Näiden S-alkuisten suosikkieni lisäksi katson ja omistan muitakin tv-sarjoja. Sen olen viime vuosina huomannut itsessäni, että en jaksa katsoa sarjan jaksoa kerran viikossa ja sitten taas odottaa viikkoa että seuraava jakso tulee. Nykyisin tallennan sarjan ensin kaikki jaksot ensin Elisa viihteen tallenteisiin https://elisaviihde.fi/ ja sitten katson sieltä niitä nopeammalla tahdilla aikatauluni mukaisesti. Tai sitten katson mahdollisuuksien mukaan Yle Areenasta kaikki jaksot heti, kun moni Ylen sarja tulee ensin kaikkine jaksoineen Areenaan kun sarja alkaa ja katoaa sieltä sitten viikon kuluttua ja sitten jaksot tulevat viikoittain sen mukaisesti kun ne näytetään telkkarissa. Aiemmin olin brittiläisten salapoliisisarjojen fani, mutta nykyisin en halua katsoa murhia ja pahoinpitelyjä. Samoin jos draamassa on paljon kieroilua ja todella vaikeita ihmissuhteita, se sarja jää kesken. Silloin kun katson tv:tä, tulisi sen jälkeen olla hyvä olla, ehkä muutamia ajatuksia mielessä, mutta ei ahdistusta ja jännitystä kuinka asiat selviävät ja miten ihmisten käy.

Tähän oman aikataulun mukaan putkeen katsomiseen tuo huikean mahdollisuuden nykyisin Areenan lisäksi myös Netflix sekä Elisa Viihteen Aitio. Elisa Viihteen alkuperäissarjat (esim. Kaikki synnit, Ivalo) sekä Neflixin alkuperäissarjat (mm. House of cards) ovat minusta sarjojen parhaimmistoa myös. Nyt pääsiäisen aikaan olen koukuttunut Aition https://elisaviihde.fi/aitio The Good Doctor-sarjaan, jossa ihailen suunnattomasti päänäyttelijän taitoa näytellä autistista ja savant-oireyhtymää sairastavaa kirurgia. Vai näytteleekö hän?

Nautinnollisia tv-hetkiä Sinullekin vaikka aurinko paistaa ja kesä on pian täällä

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/kulttuuri/naiskuva-ja-erikoiset-seksikokeilut-9-asiaa-jotka-olisivat
https://elisaviihde.fi/

Tämä on myös aivan mahtava S-kirjaimella alkava sarja

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.