VALIKKO
28.9.2017 18:10

Appletytön syrjähyppy – OnePlus 5

Mä olen ollut vannoutunut Appletyttö kahdeksannelta luokalta lähtien, kun silloin sain mun ensimmäisen iPhonen. Se oli iPhone 4, ja valehtelematta elämäni kestävin puhelin lasisesta ulkomuodostaan huolimatta. Mä tiedän että teknisesti iPhonet ei ole niitä parhaimpia, mutta mä olen aina ollut todella tyytyväinen Applen laitteisiin, ja erityisesti rakastan Applen käyttöjärjestelmiä mikä onkin yksi isoimmista syistä mun Applerakkauteen. iPhoneja mulla on ollut kolme, ja niiden lisäksi löytyy MacBook Pro ja iPad Pro. Mä oon myös joskus vannonut, etten vaihda koskaan iPhonesta pois, mutta nyt oon joutunut pyörtämään tuon valani.
Mulla oli aiemmin ihana iPhone 6S Plus, joka ei valitettavasti olisi tullut kestämään enää seuraavaa talvea pahan akkuvikaisuuden vuoksi (siellä oli todennäköisesti sisällä se huonompi prosessori). Siksi päätin ostaa uuden puhelimen elokuussa jotta olisin Englannissa aina tavoitettavissa ilman että tarvitsee pelätä puhelimen sammumista. Olin lukenut jo kaikenmaailman huhuja uusista iPhoneista ja kuolannut niiden perään, mutta tiesin, ettei mulla just tänä syksynä olisi mahdollisuutta ostaa sellaista koska musta tuli vaihdon vuoksi pelkkä opiskelija ekaa kertaa pariin vuoteen. Tunnen myös itseni ja tarpeeni puhelimelle niin hyvin, että tiedostan, ettei mun käyttöön riittäisi mikä tahansa puhelin. Ja nyt kun ne uudet iPhonet on julkaistu, olisin niistä kelpuuttanut ainoastaan iPhone X:n isommalla muistilla, jolloin hinta olisi 1350 euroa. Auts.

Näin päästään vihdoin kaikkien taustatietojen jälkeen itse aiheeseen. Mä olen siirtynyt pois Applen puhelimista. Pitkin hampain kylläkin, mutta tässä sitä ollaan. Ostin siis OnePlus 5 -puhelimen elokuussa, koska se on hintaluokkansa parhaimmistoa ja teknisiltä tiedoiltaan se oli sellainen laite, joka riittää mun käyttöön maksamatta kuitenkaan tonnia.
Ja no joo, olen mä tästä laitteena tykännyt tosi paljonkin, vaikkei kaikki ole ollutkaan ihan sitä mitä luvattiin. Kamera kiinnosti mua etukäteen paljon ja erityisesti pystykuva -ominaisuus (sumentaa taustan) on tosi jees, mutta se saattaa välillä sumentaa hieman kohdettakin. Siinä on myös Pro -tila, jolla saa säädettyä kaikki samat ominaisuudet kuin esimerkiksi järjestelmäkameralla. Kameran ominaisuuksiin oon siis ollut kyllä tyytyväinen, ainoastaan toivoisin mukaan optisen kuvanvakaimen kun nyt tässä on elektroninen.

Akusta mulla oli myös suuret odotukset, mutta ei se silti ole niin loistava kuin mitä toivoin ja odotin. Mulle luvattiin että tämä akku kestäisi pitkälle toista päivää, mutta mun käytössä akku hujahtaa päivässä loppuun 😀 Toki sekin on hyvä parannus edelliseen, jota jouduin parhaimmillaan lataamaan kolmesti päivässä. Kuitenkin, luotan siihen ettei OnePlus sammuile pakkaseen isomman akun ja paremman prosessorin ansiosta, mutta sen näkee sitten kunnolla vasta talvella Suomessa. OnePlussassa on myös yksi markkinoiden nopeimmista latauksista Dash-laturilla, joka onkin ihan supernopea. Oon ollut siihen tosi tyytyväinen, vaikken voikaan siitä nauttia täällä Englannissa erilaisen adapterin vuoksi.
Vesitiivis tämä ei ole, mutta ei se oo mulle tärkeä juttu. Näyttö on aika jees, tarkka ja kirkas sekä tarpeeksi iso (5,5 tuumaa) mun makuun. Sormenjälkitunnistin on nopein mitä olen koskaan nähnyt. Tykkään ihme kyllä myös OnePlussan ulkonäöstä, vaikka oonkin elektronisten laitteiden ulkonäön suhteen todella nirso. Ei se iPhonea voita, mutta tämä pelkistetty mattamusta on mun mieleen. Tämän koko (erityisesti pituuden ja leveyden suhde) on myös jopa parempi ainakin mun käteen kuin iPhone. Puhelimen prosessori on erittäin hyvä, puhelin reagoi kaikkeen välittömästi ja kykenee pyörittämään useita raskaitakin sovelluksia päällekäin, ilman pienintäkään hidastelua. Yksikään sovellus ei myöskään ole vielä kaatunut, mikä on yleensä mun käytössä ennemmin sääntö kuin poikkeus.

Laitteena OnePlus on siis tosi hyvä, mutta sitten se käyttöjärjestelmä. Sen takia mä oon meinannut heittää tämän jo monesti päin seinää ja se oli se isoin kynnys vaihtaa iPhoneista pois. Mä en voi sietää Androidia ja vaikka kuinka yritin asennoitua siihen positiivisesti, en voi tälle mitään. Mä vihaan tätä käyttöjärjestelmää. Luulin etukäteen, että mua häiritsisi vain lähinnä uuden opettelu, ulkonäkö ja monimutkaisuus, mutta isoimpia kolauksia ovatkin olleet sellaiset tosi pienet jutut, joita pidin itsestään selvyyksinä. Nopeina esimerkkeinä Whatsapp -kuvat tallentuu väkisin eikä sitä saa pois päältä, kuvien järjestely ja kansiointi on erittäin sekavaa, Whatsapp -keskusteluiden täysi mykistäminen ei onnistu, sovellusten päälle ei saa ilmoituskuvakkeita jolloin ne menee multa usein ohi ja pyyhkäisykomennot ei ole mahdollisia.
Sitä aina hoetaan, että Android on monipuolisempi ja enemmän muokattavissa, mutta mä en todellakaan ole kokenut sitä niin. Tää lähinnä on pakottanut mut toimimaan vain tietyillä tavoilla, kun taas iOS antaa oikeasti enemmän vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi pyyhkäisykomentojen kohdalla. Sä voit pyyhkäistä sormella näytön yli tai vaihtoehtoisesti painaa edellinen -nappulaa, mutta Androidissa sut pakotetaan käyttämään vain sitä nappulaa. Pieni juttu, mutta mulle iso. Mä en näe siinä mitään lisäarvoa käyttöjärjestelmän muokattavuudelle, että voit valita tehosteväriksi vaikka pinkin, joka sitten näkyy asetusten otsikoissa tai sitä, että voit siirtää yhden sovelluksen eri kulmaan kuin muut. Nämäkin voi toki olla jollekin isoja ja tarpeellisia juttuja, mutta mulle ei.

Tästä tuli jo ihan liian pitkä postaus, mutta mä olen tällainen pieni elektroniikkanörtti ja voisin puhua näistä jutuista vaikka vuoden. Kuitenkin lyhyenä tiivistelmänä, oon tykännyt OnePlussasta tosi paljon ja laitteena se on ihan mahtava. Silti Android on iso miinus ja vaikka oonkin jo oppinut käyttämään sitä, en pidä siitä juuri ollenkaan. Toki siinä on pieniä hyviäkin juttuja, jotka iOS-käyttiksestä puuttuu, mutta kokonaisuutena tää jää mun mielestä kakkoseksi. On tässä nyt ainakin se hyvä puoli että tulipahan kokeiltua, koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kuunnella toisen leirin haukkumista ilman että on edes kokeiltu sitä toista 😀 OnePlussaa voin suositella silti hyvillä mielin ja varsinkin jos tykkää itse Androidista, pitää varmasti tästäkin. Jos mä olisin töissä jatkanut, olisin ostanut taas iPhonen ja sellaisen hankin varmaan sitten tämän jälkeen mutta tällä mennään nyt toistaiseksi.
Mikä puhelin sulla on käytössä ja ootko tykännyt siitä? 🙂

×××
Vielä on lauantaihin asti aikaa osallistua tähän arvontaan! ♡

Kommentit

 • HENNA

  Mä taidan kyllä olla sitten vielä pykälää uskollisempi Applefani, kun oon ajatellut vaihtaa 6S:sän siihen uuteen X:sään 😀 Androidia, ei ikinä!

   0
 • Sini

  Tosi hyvä ja kattava postaus! OnePlus -puhelin houkuttelis ainakin itseäni. Tällä hetkellä mulla on Samsung Galaxy A3, joka on palvellut jo reilut pari vuotta! Aluksi kuulin siitä kaikkia kauhujuttuja, että se menee heti rikki, mutta itselläni se on kestänyt tosi hyvin. Nyttemmin akku on ehkä alkanut osoittaa joitain vanhuuden merkkejä, mutta kyllä tällä vielä porskutellaan 🙂

   0
 • Taru

  Toi Oneplus vois olla ihan varteenotettava vaihtoehto jos vaihtaisin nyt heti kännykkää! 🙂 Mulla on käytössä joku Huawei, oon kyllä tykännyt siitä tosi paljon, etenkin akunkestosta! Kamera tossa on aika huono, mutta mä en tota käytä muuhun kun snäppiin 😀

   0
 • Kata

  Täälläkin on vannottu että olen ikuisesti appletyttö, mutta saa nähdä:D Rakastan käyttöjärjestelmää siinä, lisäksi mulla ei ole koskaan ollut teknisiä vikoja, paitsi äänessä oli häikkää kun mulla oli 4S mutta se oli omaa tyhmyyttäni sekin:D Miehelläni on OnePlus eikä sekään huono ole, en vaan itse jostain syystä tykkää Androidista. 🙂

   0
 • Janette

  Mulla on käytössä nyt iphone 6s plus ja olen kyllä todella tyytyväinen. Tein myös syrjähypyn edellisen puhelimen kohdalla kun vaihdoin iphen 4 samsungiin mutta tämä ei kestänyt mulla käytössä kuin vuoden joten silloin oli selvää, että palaan omenaan maksoi mitä maksoi. Nyt kuitenkin pikkuveljellä on oneplus 5 ja juurikin tuon kameran takai olen hieman kateellinen… Tosin tuo käyttöjärjestelmä on myös sellainen mitä en voi sietää. Olisi kiva lukea plussat ja miinukset postaus tosta puhelimesta ja juurikin verrattuna omenaan :))

  https://simplylovingstyles.blogspot.fi

   0
 • ELLI

  Oooh mäkin niiiiin kovasti haluaisin! 🙁 Mun on pakko tulla sitten kuolaamaan sun iPhonea jos sen päädyt ostamaan 😀

   0
 • ELLI

  Hahah kiva kuulla! 😀 Mustakin Applen laitteet sopii mulle parhaiten, ja todennäköisesti oonkin paluumuuttaja iPhonen helmoihin kunhan elämäntilanne taas vähän muuttuu. Ja joo tutki ihmeessä, ne oli kaikki kyllä tosi vakuuttavan oloisia! 🙂

   0
 • ELLI

  Jep, iOS on täyttä rakkautta<3 Voittaa mun näkökulmasta Androidin ihan koska vaan!

   0
 • ELLI

  Joo Android käyttäjille voin kyllä suosittella tätä OnePlussaa lämpimästi! Tosi näppärä ja toimiva laite, jos vaan osaisi nauttia enemmän tuosta käyttöjärjestelmästä hahah 😀 Ja joo Huawei oli mullakin harkintalistalla halpojen hintojensa vuoksi, mutta uteliaisuus tähän uuteen vei voiton 🙂

   0
 • ELLI

  Mäkin rakastin vanhaa iPhone 6S Plussaa vaikka siinä akkuvikaa olikin<3 Mutta luulen että mulla oli tosiaan vain huono yksilö, kun niissä oli vissiin sisällä kahta eri prosessoria ja mun veljen täysin sama puhelin on toiminut ihan loistavasti ilman mitään vikoja. Joo hei toi on hyvä idea! Vaikka tämä postaus olikin hullun pitkä, tuntuu että jäi silti sanomatta jotain ja plussat ja miinukset -tyylillä saisi kaiken ehkä selkeämpään pakettiin 🙂

   0
 • Anonyymi

  Hei !
  Miks et oo vieny sitä 6Sää huoltoon ja valittanu akusta!
  Sinne vaa ja VETOA kuluttajansuojaan. Vaikka takuu on menny, niin kuluttajansuoja kattaa useamman vuoden ajalta LAITEVIAT ( joita et ole itse aiheuttanut), saatat saada sen korjattua (kustannuksitta) … ja ei pidä antaa periksi heti, jos ne tyrmäävät vaan taistele sen eteen!

  Valmistajan kuuluu vastata maanantaikappaleiden vioista ja akun kuuluu kestää koko päivä normaalia käyttöä!

   0
 • ELLI

  Kiitos kommentista 🙂 Mutta mun käsityksen mukaan tuo ei ole maanantaikappale, vaan Apple tietoisesti laittoi kahta eri prosessoria noihin laitteisiin sisälle ja tää johtuisi siitä. Silloin kyseessä ei myöskään ole laitevika tms jota voisi takuulla tai kuluttajansuojalla kattaa 🙁 Todennäköisesti saisin vastauksena "normaalia kulumista käytössä", sillä kyllähän tuo mun vanhan puhelimen akku kesti erinomaisesti alkuun.

   0
 • Sofia

  Android ei oo kyllä munkaan käyttöjärjestelmä.. 😀 Mulla oli äitin vanha Samsung Galaxy S4 käytössä jonkin aikaa viime keväänä mun iPhonen ollessa korjauksessa ja voin sanoa, että hermo meinasi mennä 😀 Kyllä iOS on se mun käyttöjärjestelmä! Mulla on ollut nyt kahden vuoden ajan käytössä iPhone 5s ja SE ja toisen merkkiseen en varmana oo kyllä hetkeen vaihtamassa. Tää oli tosi kiva postaus! 🙂

   0
 • emmy

  niiiiiiin samaa mieltä! Androideissaki on tosin jonki verran eroja, esim Samsungin ja Huawein välillä on Huawein androidi mun mielestä paljon parempi 😀 Mä voisin kans jauhaa näistä loputtomiin 😀 Tosi hyvin kirjotettu postaus! – e

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.