VALIKKO
25.7.2018 19:49

Asuntomessut Porissa pähkinänkuoressa

Kivaa keskiviikkoa tyypit ♡ Tänään ajattelin jakaa teille läjän kuvia tämän vuoden Asuntomessuilta muutamien ajatusten kera. Asuntomessuilla käymisestä on tullut meille pieni perinne, joten meille oli itsestään selvää että mennään tänäkin vuonna paikalle. Messut järjestettiin tosiaan tällä kertaa Porissa ja me käytiin paikan päällä heti avajaisviikonloppuna.

 

Minkälainen oli messujen yleisilme?

Näytteilleasettajia oli taas sankoin joukoin, mutta silti varsin sopivissa määrin. Messuarvontoihin osallistuminen on parasta ja tykkäsin myös erityisesti autojen koeajomahdollisuudesta. Messualue oli yllättävän lähellä keskustaa. Sijainti ei antanut niin isoja mahdollisuuksia kuin aiempina vuosina, mutta oli kaiken kaikkiaan kivanoloinen ja varmasti toimiva asukkaille.

Messujen teema oli asuminen läpi ihmiselämän, ja se tosiaan näkyi hyvin palvelutalon, päiväkodin ja tavallisten asuintalojen vuoksi. Talot oli rakennettu aika tiiviisti ja ne olivat ulkoapäin kaikki aika samantyyppisiä. Yleisin rakennusmateriaali oli puu ja talot tuntuivat olevan pienempiä kuin aiempina vuosina. Alueella oli mun mielestä enemmän taidetta kuin aiemmin.

 

Messujen trendit

Messuilla näkyi tosi paljon puuta, erilaisia valaistusratkaisuita, riipputuoleja, kasveja, poreammeita, isoja ruokailutiloja, värikkäitä lastenhuoneita, parvia ja muhkeita sohvia. Kasveja oli todellakin paljon, ja monessa kodissa oli jopa kasvihuoneen tapainen parveke tai terassi. Tauluja ja muuta taidetta oli käytetty paljon, ja tykkäsin siitä kovasti. Monessa kohteessa oli jopa toteutettu taideseinä, eli jokin seinä oli maalattu ihan taulun tapaiseksi. Todella monessa talossa oli myös parvi, eli yläkerrasta näki suoraan alas olohuoneeseen. Tämän vuoden hitti oli myös vähän epätavalliset ratkaisut. Paritaloja oli myös yllättävän paljon.

 

Erikoisimmat ratkaisut ja kohteet

Yksi hiteistä oli siis vähän tavallisesta poikkeavat ratkaisut, joita oli esimerkiksi täysin lasiseinäinen makuuhuone ja holvisauna. Messuilla oli myös täysin opiskelijoiden suunnittelema sisustus sekä yksi talo oli sisustettu täysin kierrätystavaratalo Kontin tuotteilla sisustettu. Sisustuksessa näkyi paljon asukkaiden kiinnostuksen kohteet, ja sisustuselementteinä käytettiin esimerkiksi surffilautoja ja cowboy-hattuja.

Mukana oli älykotikin, missä Telia esitteli älykodin tuotteita. Yksi talo oli täynnä puuta, ja lähes kaikki pinnat olivat vaaleaa puuta. Erikoisin kohde oli silti varmasti Bunkkeri, joka on kunnostettu Shellin asuin- ja autovajarakennus.

 

Hudit mun mielestä

Mä en juurikaan pidä vaaleasta puusta, ainakaan liiallisissa määrin, ja siksi kohteet, joissa oli käytetty sitä paljon olivat mun mielestä huteja. Petyin myös saunoihin ja poreammeisiin, joita oli huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina eikä saunoihin oltu panostettu muutenkaan läheskään yhtä paljon.

Talojen arkkitehtuuri ei myöskään sytyttänyt, kun vertasin tämän vuoden kohteita totta kai aiempiin vuosiin. Parvekkeet ja keittiöt olivat paljon mitäänsanomattomampia, samoin kuin talojen ulkomuoto ylipäätään. Jotkut sisustusratkaisut olivat mun mielestä myöskin liian sekavia, enkä lähtisi esimerkiksi yhdistämään keltaista ja vihreää lattiasta kattoon.

 

Mun lempparit

Villa Sun sisustukseltaan ehdottomasti! Se oli niin mun näköinen kaikessa vaaleanpunaisuudessaan ja marmoripinnoissaan. Monessa talossa oli myös käytetty infinity-ruusupurkkeja, joihin ihastuin täysin. Riippukeinutuolitkin olivat ehdottomia suosikkeja, samoin kuin säkkituolit ja niistä sain valtavasti inspiraatiota meidän parvekkeeseen. Tykkäsin myös kovasti koivuista parvekkeella, erilaisista valoratkaisuista kohteessa Pori Energia Valovoima ja Talo Luviassa rakastuin ladonseinäoveen. Kohteissa oli käytetty myös paljon jättineulepeittoja ja bongailin myös ihania solmutyynyjä. Bunkkeri kolahti tietysti, mutta en välttämättä haluaisi asua juuri siinä. Kotitalosta-blogin Maria muuten esitteli Bunkkerin tosi kattavasti tässä postauksessaan!

 

Yleisesti ottaen mun mielestä tämän vuoden messut eivät yltäneet aiempien vuosien tasolle. Toki alue ei ehkä antanut niin paljoa mahdollisuuksia ja ehkä teeman vuoksi talot olivat jotenkin tavanomaisempia. Ne olivat nättejä perusomakotitaloja, mutta eivät sävähdyttäneet samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Silti inspiraatiota lähti toki mukaan todella roimasti ja meillä oli tosi kiva päivä monipuolisella tapahtuma-alueella ja viihdyttiin loistavasti. Tästä jäi tietysti myös nälkä seuraavaa vuotta ajatellen 🙂

Lisätietoa messuista ja kohteista löydät Asuntomessujen omilta sivuilta täältä.

 

Oletko sä jo tsekannut tämän vuoden Asuntomessut Porissa? Mikä kohde oli sun suosikki?

 


×××
Tykkäsithän blogista jo Facebookissa?

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Kommentit

 • Noita Infinity-ruusupurkkeja kun pääsisi joskus ihan livenä hipelöimään! Ne kiehtovat kovasti, mutta en ole raaskinut itselleni hankkia – ainakaan vielä..

   0
  • Elli Leppiniemi

   Niinpä! Itseänikin houkuttelee niiiiin paljon ♡

    0
  • Elli Leppiniemi

   Eikö! 🙂

    0
 • Mari_Shopaholic

  Asuntomessuja on ollut tosi kiva seurailla muiden blogeista ja somesta kun itse ei paikanpäällä päässyt käymään. Ihania sisustusjuttuja 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Joo näistä on näkynyt tosi paljon juttuja! 🙂 Eikö vaan ♡

    0
 • Nina

  Ihania taloja, ja kuvia! Me ei ollakaan koskaan käyty Asuntomessuilla, mutta ehkä ihan hyvä. Aika nopeasti alkaisi oma asunto näyttämään kulahtaneelta 😀

   0
  • Elli Leppiniemi

   No eikö! ♡ Hahah joo totta, ja välillä harmittaa kun kaikkia noita ihania ratkaisuja ei ole mahdollista toteuttaa itse 😀

    0
 • Katja

  Mä tykkäsin kyllä asuntomessuista kokonaisuudessaan tosi paljon! Ihastuin myös noihin riippukeinuihin ja säkkituoleihin. Mun kaksi lempparia olivat ehdottomasti Talo Luvia ja tuo Villa Sun. Ajattelin kanssa lähipäivinä kirjoitella blogiin enemmän mun kokemuksia 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Kiva kuulla! ♡ Riippukeinut ja säkkituolit oli kyllä parasta 🙂 Kirjoita ihmeessä, ootan innolla!

    0
 • Piia / La La Lilja

  Olipas hyvä kooste, kiitos tästä! Ihanan näköinen tuo seinä, johon oksat on ripustettu roikkumaan 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Kiva kuulla että tykkäsit ♡ Ja niin munkin mielestä, tosi kaunis ja hauska idea 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.