VALIKKO
23.7.2017 13:23

Bloggaaja, erottuuko blogisi tarpeeksi?

Yhteistyössä Zoner Oy
Blogeja on olemassa nykyään ihan valtava määrä ja luku vain kasvaa päivittäin. Bloggaajat kokevat jatkuvasti yhä suurempaa painetta siitä, että kiinnostaako omat tekstit lukijoita ja kuinka erottua niistä kaikista muista toinen toistaan upeammista blogeista. Yksilöllisyys on joukosta erottumisessa erittäin tärkeässä roolissa, mutta miten sä voit olla yksilöllisempi?

Mun yksi helpoimmista vinkeistä muista erottumiseen on oma domain. En usko olevani ainoa, jota ärsyttää iänikuiset blogspot -päätteet blogien osoitteissa. Pääte pidentää osoitetta hirveästi ja se saattaa aiheuttaa mielikuvia, jotka eivät ole toivottuja. Siksi listasin domainin hyviä puolia seuraavaksi;
+ Lyhyys. Blogin linkki mahtuu selkeämmin esimerkiksi Instagramin bioon ja muihin vastaaviin.
+ Helpompi muistaa. Vaikka pääte on aina kaikilla sama, se pidentää osoitetta eikä lukija muista mitä osoitteessa olikaan ennen päätettä.
+ Blogi on selkeämmin juuri sinun. Vaikutat enemmän yksilöltä, eikä kukaan ”omista” sinua.
+ Erottuvuus. Sinut huomataan helpommin kun osoitteesi on jotain muuta kuin blogspot tai lily.
+ Ammattimaisuus. Oma domain antaa paljon ammattimaisemman kuvan, vaikka et olisikaan ammattibloggaaja tai et edes pyrkisi siihen.
+ Lukijoiden luottamus. Omalla domainilla varustetut blogit herättävät enemmän luottamusta ja tuntuvat lukijasta uskottavammilta.
+ Yksilöllisyys. Jos sulla on oma domain, siinä on tasan kaksi samaa asiaa kuin mulla; http://www -alku ja lopun fi, com, net tai vastaava pääte. Kaikki siinä välissä on täysin yksilöllistä, eikä kenelläkään voi olla täysin samaa osoitetta kuin sinulla. Yhtäläisyyksiä muiden osoitteisiin on siis vähemmän ja mahdollinen sekaannus kahden blogin välillä on myös pienempi.

Mä sain blogilleni domainin Zonerilta. Zoner Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys, joka tarjoaa kattavasti web hosting -palveluita. Valikoimasta siis löytyy sähköpostipalveluita, webhotelleja, virtuaalipalvelimia ja verkkotunnuspalvelu. Mä sain alkuun valita domainin, ja pohdin hetken com ja fi -päätteiden välillä, mutta loppujen lopuksi päädyin fi -päätteeseen, koska se sopii paremmin mun nimeen. Domainia päätettäessä mulle myös kerrottiin näiden välillä olevasta erosta, whois suojauksesta. Tämä whois suojaus on siis saatavilla vain com -päätteisiin ja se käytännössä suojaa domainin omistajan tiedot. Lue whois suojauksesta lisää täältä.

Päädyin tosiaan kuitenkin fi -päätteeseen ihan vaan sillä perusteella, kumpi kuulosti paremmalta. Domain varattiin mulle nopeasti ja sain tosi selkeät step-by-step ohjeet osoitteen ja Bloggerin yhdistämiseen. Yhdistämisessä meni vain vähän aikaa, vaikkakin yhdessä kohdassa piti odottaa muutama tunti tietojen aktivoitumista. Ja nyt mulla on oma domain jee! Mä olin myös älyttömän tyytyväinen saamaani palveluun, koska mulle vastattiin tosi nopeasti ja aina sain vastauksen kysymyksiini. Homma laitettiin alulle heti ja ohjeet oli pettämättömät, joten iso suositus Zonerille.
Onko sulla ollut suunnitelmissa hankkia oma domain?

×××
Ja hei, oma domain heillä on älyttömän halpa. En hyödy uusien verkkotunnusten tilaajista mitään, mutta haluan silti vinkata että Zonerilla on kaiken lisäksi tällä hetkellä käynnissä kampanja ensimmäisestä tilausjaksosta puoleen hintaan! Kanssabloggaajat, tässä on siis aika lyömätön tilaisuus teille ;D

Kommentit

 • KastehelmiB

  Hei, kiitos postauksesta. Tämä on tärkeä aihe, joka on ainakin minun mielessä pyörinyt. Haluan siis oman domainin. Hieman arveluttaa, kun en oikein hallitse noita asennuksia.

   0
 • Sofia

  Tää postaus selvensi mulle kyllä aika monia asioita omaan domainiin liittyen 🙂 Voisin myös itse kuvitella hankkivani oman domainin jossain vaiheessa, mutta en ihan vielä 😀

   0
 • Taru

  Olipa kiva kuulla tästä vähän lisää! 🙂 Oma domain tulee varmasti jossain vaiheessa ajankohtaiseksi! 🙂

   0
 • Kata

  Mä niin olen miettinyt omaa domainia, haluaisin niin kovasti sen aikaiseksi mutta tuntuu että siinä on iso työ minkä vuoksi en vaan jaksaisi. Minua itseäni ei kuitenkaan häiritse blogspot-pääte, vaikkakin nuo sinun plussasi aiheesta alkoikin houkuttamaan.
  Päädyin heti selailemaan linkkaamaasi sivua ja tutkimaan. Kommenttinikin jäi kesken:'D Täytyy ehdottomasti pistää varmaan tilaukseen ja sumplia paremmalla ajalla tuo:) Muakin vaan pelottaa etten hallitse kunnolla asennusta ja se menee pöpelikköön, vaikkakin löysin ihan kunnon ohjeet missä neuvotaan verkkotunnuksen ohjaus ihan bloggeriin! 🙂 Siitä on apua! Kiitos mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta postauksesta!

   0
 • Kiitos, hyvä postaus 🙂 Meillä oli blogin suhteen alusta asti selvää, että ostetaan oma domain juuri näistä luettelemistasi syistä!

   0
 • Niina

  Olipa mielenkiintoinen postaus 🙂 Mua kiinnostaisi kyllä hankkia joskus tuo oma domain! Oon ennenkin miettinyt, mutta sittein tein uuden blogin ja se on vaan jäänyt. Kyllähän tuo osoite on tärkeä blogin kannalta ja nimenomaan persoonallinen!

   0
 • Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! En oo kuullutkaan tuosta Zonerista aiemmin, mutta nyt sen käyttöä on kyllä harkittava ihan vakavasti. On nimittäin niin edullinen hinnaltaan että eihän tätä oikein edes voi sivuuttaa 😀

   0
 • Minnea Muru

  Mielenkiintoinen postaus! En olekaan miettinyt oman domainin ostoa. Toisaalta tarkoitukseni tai haaveeni ei ole kasvattaa blogia kovin suureksi, tai tienata sillä elantoani, joten ehkä domainista maksaminen ei ole kohdallani tarpeellista.

  Todella kaunis tuo sun banneri <3

   0
 • marja liljeström

  Kiitos postauksestasi. Ei ole suunnitelmissa. En edes vielä ymmärrä, mikä on domain. Olen blogannut vasta kolme kuukautta ja olen yhä vain digiblondi. Onneksi minulla on mentori. Tällä htekellä vain kirjoittamisen ilo on minulle tärkeää. Ehkä aikanaan tuo domain.

   0
 • Salli

  Minä olen pitkään miettinyt omaa domainia, mutta olen kuullut ja seurannut vierestäkin huonoja kokemuksia siitä, kuinka bloggerin kautta vanhat lukijat eivät enää löydä perille ja katselukerrat romahtavat. Joskus vielä vaihdan, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut. 😀 Blogiaiheisia postauksia on aina kiva lukea ja ihana tää uusi ulkoasu!

   0
 • Jade

  Tähänkin on ratkaisu 🙂 Voi tehdä vaikka niin, että jättää sen blogspot-osoitteen elämään, mutta tekee siitä siirron siihen uuteen domainiin. Näin Bloggerin vanhat lukijat löytävät edelleen samaa kautta perille, mutta myös uusi domain olisi toiminnassa.

   0
 • Jade

  Mun mielestä oma domain on ehdoton bloggaajalle. Listasitkin todella hyviä syitä miksi se kannattaisi olla. Tähän olisi voinut lisätä vielä pohdintaa valitako fi- vai com-päätteinen domain (itsellä on tosin molemmat, kun domainit ovat niin edullisia), sillä itseasiassa silläkin on väliä mm. hakukoneoptimoinnissa 🙂

  Terkuin,
  Jade // http://jadeyolanda.fi/

   0
 • ELLI

  Hahah, toivottavasti tästä on kuitenkin hyöytyä jos vaikka tulevaisuudessa domain sattuu tulemaan suunnitelmiin! 🙂

   0
 • ELLI

  Se on kyllä tosi iso plussa blogille! Joo, oma pohdinta ei kauaa kestänyt joten siksi mainitsin tässäkin vaan parilla lauseella 😀 mutta en tiennytkään että vaikuttaa hakukoneoptimointiin, siitä voisinkin ottaa enemmän selvää! 🙂

   0
 • hannamaria

  Itsellänikin on domain ollut jo ikuisuuden ja totesin sen hyväksi sijoitukseksi. Sun blogin ulkoasu on muutenkin todella kaunis ja oon omani kanssa pienessä kriisissä, sillä en tosiaan tiedä mitä sen kanssa tekisi 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

   0
 • ELLI

  Hahah ei siinä noin käy! 😀 Mäkin autan mielelläni jos joskus tuutkin siihen päätökseen että haluat oman domainin 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.