VALIKKO
5.9.2018 19:50

Burano – Värikkäiden talojen paratiisi lähellä Venetsiaa


Yhtenä päivänä Venetsian reissulla päätettiin ottaa suunnaksi Burano. Mä en ollut kuullutkaan siitä aiemmin, mutta bongattiin se hotellin respasta saadusta esitteestä, haha. Siitä tuli heti kertaheitolla mun lempparijuttu koko reissulla!

Burano on saari, joka sijaitsee Venetsian laguunissa. Buranon ja Venetsian välissä on toinenkin saari, Murano, joka on todella samantyyppinen paikka. Buranon saarella on kuulemma tehty aikoinaan koko Euroopan hienointa pitsiä. Pitsiputiikkeja tuolla tosiaan olikin, mutta me mentiin saarelle aika illalla, joten mikään liikkeistä ei ollut enää auki.

 

Burano on tosiaan nykyään tunnettu sen värikkäistä taloista. Mä olen aina tykännyt värikkäistä taloista, mutta nämä vetivät sen ihan uudelle levelille! En ole missään nähnyt noin paljon erilaisia värikkäitä taloja. Ja värit olivat niin kirkkaita, ja myös sellaisia, joita ei olisi ensimmäisenä ajatellut talon väriksi.

 

Kummallisimpia taloja olivat nuo ihan rehellisen vihreät, violetit sekä pari todella kirkasta pinkkiä. Niitä tuli tuijoteltua pitkään haha 😀 Mun lemppareita olivat yllättäen hempeän vaaleanpunaiset sekä vaaleansiniset. Tykkäsin paljon myös muutamasta karummasta talosta, jotka olivat tosi mielenkiintoisia siellä muiden pastellivärien seassa.

 

Värikkäiden talojen lisäksi ihastuin kovin erilaisiin oviin! Värikkäitä ovia mä olen ihastellut jo Englannissa, mutta tuollakin niitä oli todella paljon. Ja mun mielestä oli aivan ihanaa, miten ovien värit oli joissakin taloissa mätsätty talon väriin. Samaa väriä ne eivät olleet, mutta värit joko sopivat hyvin yhteen tai sitten muodostivat todella mielenkiintoisen kontrastin keskenään.

Saarella on myös Santa Martinon kirkko. Sitäkin ihmeteltiin pitkä tovi, koska mä en ole koskaan nähnyt noin vinoa kellotornia 😀 Sen pihalla myös joku porukka pelaili jalkapalloa, joka oli hassua ja huvittavaa.

 

Buranon saarelle me mentiin tosiaan veneellä (vesibussilla?). Matka kesti noin puoli tuntia ja hintaa oli muistaakseni noin 7 euroa per henkilö. Mä suosittelen ehdottomasti käymään tuolla, jos olette menossa Venetsiaan. Se oli nimittäin ehkä suloisin kylä ja saari koskaan, ja tuon jälkeen haaveilen todellakin omasta värikkäästä talosta.

 

Pieni saari nimeltä Burano – oletko kuullut tästä koskaan aiemmin?

 


×××
Joko tykkäsit blogista myös Facebookissa?

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Kommentit

 • Ane

  Vitsit kuin suloinen paikka ♥ Täytyy ehdottomasti pitää mielessä jos ikinä tuonne päin lähtee 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Eikö olekin! ♡ Ehdottomasti, tuo oli mun mielestä suloisempi paikka kuin itse Venetsia 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.