VALIKKO
1.11.2017 18:01

Cambridge

Mun on pakko sanoa tähän alkuun kiitos teille eilisestä. Eilinen postaus sai paaaaljon positiivisemman vastaanoton kuin mitä odotin, ja sain vain yhden negatiivisen kommentin (mun eka negatiivinen anonyymi hahah), sillä en miellä eriäviä mielipiteitä negatiivisiksi kun ne esitettiin fiksusti.
Haluaisin kuitenkin vielä tarkentaa, että musta siis ei ole huono juttu linkata omaa blogiaan kirjoittamansa kommentin perään. Tykkään itsekin käydä tsekkaamassa kommentoijien blogeja, mutta joskus siitä paistaa läpi ehkä väärät tarkoitusperät. Mua ei siis myöskään tosiaan haittaa lyhyet kommentit, sillä jokainen kommentti on tärkeä, mutta omista lyhyistä kommenteistani haluan jättää oman linkin varmuuden vuoksi pois. Tarkennan vielä hiukan sitäkin, että epäaktiivinen lukija, jolla on oma blogi ei ole mun mielestä automaattisesti lukijoiden kalastelija, koska tiedän ettei kaikilla vain ole tapana kommentoida. Nää on niin vaikeita juttuja selittää, mutta onneksi mun teksti ymmärrettiin oikeasti tosi hyvin oikein, ja oon tosi iloinen siitä 🙂

Sitten siirrytään siihen Cambridgeen. Cambridgen reissu oli mun ensimmäinen täällä toimivan opiskelijamatkajärjestön matka johon osallistuin. Tehtiin se päätös lähteä mukaan ihan viime tipassa ja taidettiinkin saada liput ihan viimeisten joukossa. Suurin osa näistä reissuista onkin loppuunmyytyjä. Bussimatka kesti aika kauan, mutta oli täysin sen arvoinen!


Meillä oli paikan päällä paljon vapaa-aikaa, mutta myös järjestetty kierros oppaan kanssa. Ja se oli tosi hyvä juttu, sillä opas kertoi meille paljon juttuja mistä ei muuten oltaisi varmasti kuultu mitään. Cambridge on siis tunnettu yliopistokaupunkina ja kaupunki on lähinnä kokonaan ”kampusaluetta”. Cambridgen yliopisto Englannin toiseksi vanhin yliopisto, heti Oxfordin jälkeen ja se pitää sisällään monta eri collegea. Itseasiassa Cambridgen yliopisto on jopa syntynyt Oxfordin yliopistosta, josta pakeni oppilaita Cambridgeen protestanttien murhien jälkeen ja he perustivat oman sinne yliopiston.


Cambridge ja Oxford kilpailevatkin nykyään paljon keskenään ja ilmeisesti Englannin parhaan yliopiston titteli vaihtuu näiden välillä joka vuosi. Ylläolevassa kuvassa näkyy punt-veneitä, jotka ovat iso juttu molemmissa paikoissa ja oxfordilaiset ja cambridgeläiset tunnistaakin eri tyylistä työntää tuota venettä eteenpäin. Oxfordissa kuski on veneen etuosassa ja Cambridgen alueella aina takaosassa, ja tästä kuulemma jaksetaan aina väitellä kumpi on oikea ja parempi tapa 😀


Cambridgen rakennukset on niin upeita! Ne kaikki huokuvat vanhuutta, mutta ne ovat ihan mielettömän vaikuttavan ja upean näköisiä. Me nähtiin tuolla Mathematical Bridge, The Anchor -pubi, King’s Collegen kappeli, Cambridgen kauppatori, Newtonin puu ja ostettiin mukaan myös Fitzbilliesin kuuluisat pullat.


Opas kertoi, että yliopistosta liikkuu paljon valeita, ja mm. Newtonin puu ja Matemaattinen silta ovat yksiä niistä. Newton ei keksinyt painovoimaa putoavasta omenasta eikä tämän postauksen viimeisessä kuvassa näkyvä puu ole oikeasti se kyseinen omenapuu, vaikkakin kasvaa täysin samassa kohdassa. Matemaattista siltaa ei ole myöskään rakennettu ilman pultteja ja muttereita, vaikka niin kerrotaankin.


Me ei päästy käymään oikein missään sisällä, sillä tuolla oli samana päivänä valmistujaispäivä. Se ei mua kuitenkaan haitannut ollenkaan, vaan mun mielestä oli tosi siistiä nähdä vastavalmistuneita kaavuissaan ja professoreita akateemisissa puvuissaan. Kyllähän siinä alkoi miettiä, kuinka mahtavaa olisi joskus opiskella itse tuolla. Ja ilmeisesti opiskelu ei ole juurikaan sen kalliimpaa kuin muissa Englannin yliopistoissa, mutta sun vaan täytyy olla tosi nero läpäistäksesi pääsykokeet 😀


Cambridgen reissu oli siis mulle tosi mielenkiintoinen ja upea kokemus. Myös Oxfordissa haluaisin käydä, mutta ainakin tällainen vastaava valmiiksi järjestetty reissu sinne suoraan täältä Southamptonista on jo mennyt aiemmin. Ehkä täytyy sitten koittaa järjestellä sinne ihan omatoiminen retki?

Miltä Cambridge vaikuttaa kuvien perusteella? 🙂


×××
Larisa muuten kuvasi tältäkin reissulta 360° videon, näet sen täältä 🙂

Kommentit

 • Taru

  Kyllä tuolla kelpaisi opiskella! <3 Tulee jotenkin Tylypahka-vibat noista rakennuksista! 😀

   0
 • Ansku BCN

  Oih, Cambridge on ihana! Kävimme siellä tasan vuosi sitten, kun syksyn värit olivat kauneimmillaan ja iltaisin nousi mahtava usva tuomaan Halloween-tunnelmaa :D. Kokeilimme myös omatoimisesti puntingia ja linkkaanpa postauksen siitä kommenttini perään 😉 (http://www.anskubcn.com/punting/)

   0
 • Niina

  Kauniin ja mielenkiintoisen näköinen paikka! 🙂 Muutenkin sun vaihtoa on ollut todella mielenkiintoista seurata, koska haluaisin itsekkin joskus lähteä vaihtoon Englantiin! Englannissa on niin paljon mielenkiintoisia paikkoja vaikka Lontoo onkin mun suosikki :D<3 Miten muuten, onko tullut kieliongelmia kun brittienglanti on kuitenkin ihan oma juttunsa? Entä pitääkö vaihtoon mennessä olla kuinka hyvä kielitaito?

   0
 • Sini

  Noi rakennukset on kyllä upeita! Ihanat asut noilla opiskelijoilla, heti tuli mieleen kaikki opiskelijaelokuvat 😀

   0
 • Sofia

  Upealta paikalta kyllä näyttää! Olisi niin mielenkiintoista päästä käymään tuolla itsekin 😀 Kun käytiin edellisen kerran Lontoossa, me mentiin käymään Royal Hollowayn pihalla, koska mun serkku on ollut siellä opiskelemassa yhden vuoden ja pelkästään siellä alueella käyminen oli niin siistiä. Voin siis vain kuvitella kuinka siistiä tuolla Cambridgen alueella on päästä käymään 🙂

   0
 • Kata

  Aivan upeita kuvia, todella hauska fiilis välittyy. Serkullani taisi olla just tuollainen kaapu valmistuessaan ja ne hatut oli tosi siistejä, hän asuu siis Lontoossa ja opiskeli siellä:) Oon tosi ylpee hänestä!
  Varmasti käymisen arvoinen reissu vaikka bussimatka pitkä olikin, vaikka matkat joihinkin on pitkiä niin niihin kannattaa ehdottomasti mennä, kokemus ♥

   0
 • Niina

  Kiitos paljon kun vastasit! 🙂 Haluaisin vaihtoon juuri myös parantamaan sitä kielitaitoa, mutta mietin riittääkö nykyinen kielitaitoni edes lähtemään sinne vaihtoon 😀 No toivotaan nyt ekaksi, että pääsisin kouluun ja sitten vasta miettimään näitä asioita. Halusin kuitenkin vähän etukäteen kysellä 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.