VALIKKO
25.11.2017 15:09

Elämä pitkien ja lyhyiden hiusten kanssa

Nyt on menty lyhyillä hiuksilla jo jonkun aikaa, joten voitaisiin palata hiusaiheeseen! Kokosin tähän huomioita, joita oon tehnyt hiusten lyhyeksi leikkaamisen jälkeen. Kyseessä ei ole siis plussia ja miinuksia, vaan ihan vain tilanteita joita oon kohdannut. Vaikka mun mielestä pitkät ja varsinkin pitkät ja paksut hiukset näyttää aivan upeilta, en ole itse haikaillut pitkien hiusten perään. Jotenkin tuntuu että nämä lyhyet sopii mulle paremmin kun mulla on kuitenkin kohtalaisen ohuet hiukset.

 SHAMPOON MÄÄRÄ 
Pitkien hiusten kanssa jouduin välillä lisäämään shampoota, kun otin sitä aluksi liian vähän. Ja nyt lyhyillä hiuksilla sitä tulee poikkeuksetta liikaa, mutta täällä Englannissa kovan veden takia se taitaakin olla vain hyvä juttu.
 PONNARI 
Siis tää on lyhyillä niin surkuhupaisa 😀 Pitkillä hiuksilla sai helposti nätin poninhännän jos hiukset tuntuivat likaisilta ja erityisesti öisin pidin hiuksia kiinni helppouden vuoksi. Nyt näillä lyhyillä saan aikaiseksi vain pienen tötterön, johon en edes välttämättä onnistu saamaan kaikkia hiuksia, vaan osa jää roikkumaan yksinään ja mulle tulee vaan itsestäni mieleen Jager hahah.

 HIUSTEN KUIVAAMINEN 
Pitkiä hiuksia kuivattelin aina pyyhkeellä painellen ja hiusten kuivumisessa kesti aika pitkään, vaikka tiedän että se oli kuitenkin lyhyt aika verrattuna siihen että olisi paksu tukka. Nyt lyhyillä voin vain pyöritellä päätäni ja tadaa, hiukset kuivuvat ihan älyttömän nopeasti.
 HIUSTEN KIHARTAMINEN 
Pitkillä hiuksilla mulla oli tietty rutiini hiusten kihartamiseen. Lämposuojan jälkeen laitoin hiukset tosi korkealle ponnarille ja kiharsin hiukset ponnarista kolmessa osassa. Näin sain aikaan nätit kiharat, jotka alkoivat toivotusti vasta alempaa hiuksista joka musta näyttää luonnollisemmalta. Nyt lyhyillä ei oo mitään saumaa tähän, juurikin sen takia ettei näitä saa samanlaiselle ponnarille vaikka alkuun kuvittelin kihartamisen olevan nyt helpompaa.

 TAIPUMINEN 
Mullahan on luonnostaan ihan piikkisuora tukka, enkä oo oikeastaan koskaan käyttänyt suoristusrautaa. Nyt kuitenkin lyhyellä tukalla mun hiukset saattavat alkaa taipua latvoista ulospäin jos ne märkänä sattuvat jäämään mun olkapäiden päälle.
 HUIVIT JA TAKIT 
Pitkällä tukalla hiukset jäivät aina takin kaulusten ja huivien alle, ja lyhyillä ne ei tietenkään edes ylety sinne alle.

 KAMPAUKSET 
En ole vielä juurikaan kokeillut eri kampauksia näihin lyhyisiin hiuksiin, mutta voin vaan kuvitella miltä esimerkiksi letit näyttää tässä 😀 Jos siis tähän edes saa mitenkään aikaiseksi lettejä haha. Pitkillä hiuksilla tosiaan voi loihtia mitä kauniimpia kampauksia, mutta lyhyt vaatii sitten useimmiten lisäkettä mukaan.

 MALLISSA PYSYMINEN 
Pitkät hiukset usein pysyvät pidempään sen näköisinä kuin toivot, koska yleensä hiuksista halutaan vieläkin pidemmät tai ainakaan se lisäpituus ei haittaa. Lyhyissä kuitenkin on se ongelma, että kun leikkaat ne siihen pituuteen kuin haluat, menee vain hetki kun hiukset ovat kasvaneet siitä yli. Mun hiukset leikattiin lyhyiksi syyskuussa, mutta nyt jo nämä tarvitsisivat leikkausta kun ne ovat kasvaneet mallista ulos ihan täysin. Yritän tässä siis sanoa, että lyhyissä mallin pituus on usein tarkempi ja vaatii siksi leikkuuta useammin.
 PIPO 
Pipo näyttää mun mielestä paaaaljon paremmalta pitkien hiusten kanssa. Kun testasin pipoa ekaa kertaa lyhyiden hiusten kanssa, hiuksia piti myös asetella sinne pipon alle tosi tarkasti.

Tosiaan, mun hiukset ovat jo kasvaneet tosi paljon ja haluaisin pätkäistä näistä muutaman sentin pois. Samalla tuo hillitön tyvikasvu pitäisi saada kuriin. Täytyykin alkaa tutkia taas kampaamoita ja sitten pohtia sinnittelenkö Suomeen asti vai käynkö parturissa täällä.

Onko teillä muilla ollut samanlaisia kokemuksia? 🙂

×××
Halusin valita tähän sellaiset kuvat, missä hiukset ovat tavallaan pääosassa, mutta nyt julkaisuhetkellä mua alkoi naurattaa nämä kuvat niin paljon, koska katselen melkein jokaisessa maahan. Elli mitä sä etsit sieltä??😂

Kommentit

 • Sini

  Voin samaistua joihinkin kohtiin tosi hyvin! Mulla oli 8-vuotiaaksi asti tosi pitkä tukka ja sitten halusin leikata sen. Oon huomannu ton, että hiukset kasvaa nopeasti ulos mallistaan ja nytkin pitäisi päästä käymään parturissa, kunhan vain jaksaisi varata ajan 😀 Tuo kuivumisenkin nopeus on kyllä huomattu. Silloin pitkillä hiuksilla hiukset saattoivat olla vielä aamullakin märät mutta nyt ne onneksi kuivuvat yhdessä illassa. Ihanat kuvat♥

   0
 • Taru

  Sulle käy niin pitkät kuin lyhyetkin hiukset niin hyvin! 🙂
  Mä niin toivoisin että mun tukka kuivuisi samalla tavalla heilauttamalla! Olis kyllä luksusta! 😀

   0
 • Iida

  Samaistun melkein kaikkiin kohtiin!
  Mallista ulos kasvaminen on ärsyttävää, kun tuntuu että pitäisi olla joka kuukausi menossa kampaajalle. Sitten myös tuo hiuksien taipuminen ärsyttää, varsinkin jos käy suihkussa aamulla eikä aika riitä suoristamiseen.

  Mutta niistä kaikista ärsyttävistä puolista huolimatta mä rakastan mun lyhyitä hiuksia. Leikkasin ne ekan kerran lyhyiksi ehkä viitisen vuotta sitten. Ja nyt kun vanhempia kuvia katselee, niin onhan nää nykyiset paljon paremmat. Mutta sulle kyllä sopii kummatkin tosi hyvin !

   0
 • Katariina

  Mulla on ollut yleensä aina pitkä (ja paksu) tukka ja viime vuoden alussa leikkasin ekaa kertaa pitkään aikaan hiukset lyhyeksi. Pakko sanoa, että tuli huomattua hyvin samoja asioita. Dramaattisin ero oli se kuivaaminen. Tämä paksu pitkä tukka kun kestää koko päivän kuivaa ja se lyhyt oli hetkessä aina kuiva. Muistan myös silloin kun hiukset leikattiin (ylettyivät silloin alaselkään asti ja ne leikattiin hädin tuskin olkapäille ylettyviksi) niin koko pää tuntui pitkään niin hassun kevyeltä. 😀 Yksi ihana puoli lyhyissä oli kyllä ehdottomasti se, että aina kun puki takin päälle tai laittoi laukun olalle, ei tarvinnut alkaa kaivaa hiuksia sieltä alta pois. Voi apua nyt oikeesti aloin kaipaamaan lyhyitä hiuksia! 😀

   0
 • Niina

  Mäkin mietin aina välillä lyhyiden hiusten leikkaamista 🙂 Sulle sopii kyllä nuo lyhyet hiukset tosi hyvin <3 Ja onhan niissä tosiaan omat hyvät puolensa!

   0
 • Katja

  Hyviä puolia sekä lyhyistä että pitkistä hiuksista! Mun mielestä noi lyhyet sopii sulle kyllä paremmin <3

   0
 • Sofia

  Mulla ei pitkiä hiuksia oo koskaan ollutkaan, joten en pysty vertaamaan, mutta voin sanoa että kaikki pipot näyttää vähän kummallisilta mun päässä, kun on lyhyet hiukset 😀 Mun pikkusiskolla taas on pitkät hiukset ja hänelle sopii kaikki pipot. Hiuksia saa kyllä olla leikkaamassa tosi usein, jos haluaa pysyä mallissa. Itekin joudun käymään joka toinen kuukausi käymään parturissa, koska muuten hiukset on ihan mallista pois. Mun mielestä sekä pitkät että lyhyet hiukset sopii sulle tosi hyvin! ♥

   0
 • ELLI

  Joo totta! Mun mielestä pitkät ja varsinkin paksut hiukset näyttävät ihan täydellisiltä, mutta jep, on niissä varmasti ihan älytön työmäärä 😀 Lyhyet näyttää silti sullakin ihanilta<3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.