VALIKKO
20.12.2017 18:47

Englantilaisia jouluperinteitä

Vaihdossa parasta on se toisen kulttuurin näkeminen ja siihen tutustuminen, ja vaikka mä en vietä joulua Englannissa, oon silti huomannut täällä jo tiettyjä jouluperinteitä. Ajattelin, että näin joulun alla olisi hauska koota niitä yhteen, jotta voidaan sitten yhdessä ihmetellä niiden eroavaisuuksia Suomeen. Näistä monet on varmasti tuttuja elokuvista ja sarjoista, ja se onkin ollut mun mielestä tosi hauskaa, miten paljon ne pitävätkään totta.

× Joulusukat. Mulla itselläni ei sellaista ole, mutta tässä mun kotitalon respassa on joulusukka ja niitä myydään melkeinpä kaikkialla.
× Joulukuusi pystytetään ja koristellaan Englannissa yleensä jo joulukuun alkupuolella kun taas Suomessa monesti kuusi haetaan aattona tai aatonaattona.
× Joulupukkia kutsutaan (ainakin täällä Southamptonissa) eniten nimellä Father Christmas, vaikka mäkin kuvittelin sen olevan aina Santa Claus.

× Christmas Crackersit! En ole vielä testannut itse yksiäkään, koska en viitsi ostaa itselleni sellaista isoa pakettia, mutta niitä myydään joka paikassa ja versioita on miljoonia erilaisia.
× Englannissa joulua vietetään tosiaan joulupäivänä ja siksi joulukalentereissakin on yleensä 25 luukkua.
× Monessa ravintolassa ja kahvilassa eletään sesongin mukaan, ja jokaisesta kahvilasta löytyy piparkakkulatteja ja muita jouluteemaisia juomia. Myös Subwaysta löytyy joulusubi 😀

× Joulukuussa monessa kaupungissa on luistelukenttä tai -rata, ja se on tosi suosittua vaikkakin älyttömän kallista. Me käytiin luistelemassa tunti, ja se maksoi 11 puntaa.
× Englantilaiset jouluherkut ei ole kovinkaan kehuttavia, mun mielestä ainakaan… 😀 Monet niistä myös näyttää tosi epäilyttäviltä haha.
× Tätä en ole itse todistanut, mutta Englannissa kuulemma on oikeasti niitä elokuvistakin tuttuja kiertäviä laulajia, jotka käyvät laulamassa ovelta ovelle.

× Joulupukki käy yöllä, kun taas Suomessa pukki käy aattoiltana, niin että ollaan itsekin vielä hereillä.
× Mistelinoksa-perinne on kuulemma myös lähtöisin Englannista.
× Kun meillä Suomessa on joulurauhan julistus, niin Englannissa kuningatar pitää puheen joulupäivänä, mikä sitten näkyy ja kuuluu televisioista ja radioista.
× Samankaltaisuuksina Suomen jouluun, Englannissa lähetetään myös joulukortteja, käytetään paljon joulukoristeita, nautitaan jouluillallinen, vaihdetaan lahjoja ja osa käy myös kirkossa.

Oliko näistä joku yllätys? Millaisia eri kulttuurien jouluperinteitä sä tiedät?

×××
Vielä pari päivää aikaa osallistua tähän shoppailulahjakortin arvontaan!

Kommentit

 • Sini

  Tääki oli kyllä niin hyvä postausidea! Ei oo tullu mieleenkään miettiä, että mitä ne ihmiset Englannissa syö jouluherkkuina 😀 Ei varmaan tarvitse edes lähteä ottamaan siitä selvää, kun ne eivät kerta kehuttavia ole… Toi joulusubi ois kyllä hauska testata!

   0
 • Saara

  Oi olipa kiva postaus :)) kiva kuulla eri kulttuurin tapoja ja mitkä on oikeasti eikä vaa mitä elokuvissa esim näkee!

   0
 • Niina

  Olipa kiva lukea englantilaisia jouluperinteitä 🙂 Joskus oon näistä aikaisemminkin lukenut, ehkä koulussa on ollut puhetta? 😀 Mutta tuota en kyllä tiennyt, että ihmiset käyvät laulamassa ovelta ovelle, luulin sen olevan amerikkalaisten juttu? 😀 Tuo luistelu on kyllä varmasti kiva vaikkakin hintava kokemus 🙂

   0
 • Sofia

  Oi kuinka kiva postaus! 🙂 Erilaisista joulutavoista on aina kiva kuulla 🙂

   0
 • Kata

  Hmmm onkohan Englannissa tosiaan Father Christmas ja Amerikassa sitten Santa Claus. Mietinpähän tätä heti tämän luettuani?:D Anyway todella kiva lukea Englantilaisista jouluperinteistä. En esimerkiksi tiennyt että mistelinoksa on sieltä lähtöisin!:D Joulusubi, ihana! Mitä siinä mahtaa olla?:D

   0
 • Sofia

  Kivan kuuloisia perinteitä! 🙂 Oho, tuo luisteleminen tosiaan vaikuttaa olevan kallista. Oon Subin vakioasiakas, joten tuota joulusubia olisi kyllä hauska päästä kokeilemaan! 😀

   0
 • Taru

  Musta olis niin ihana kokea joskus englantilainen joulu! <3 Oisin ihan fiiliksissä jos joku tulisi ovelle laulamaan ja olisi joulusukat! 😀

   0
 • Enni

  Mielenkiintoinen postaus ja paljon kivoja faktoja tuli tässä ilmi! Mulla on joulukalenteri, jossa on 25 luukkua ja oon miettinyt miksi tänäänkin siinä sanottiin että jouluun on 4 yötä, vaikka siihen on 3 yötä täällä Suomessa, mutta tässä tulikin siihen vastaus! 😀 En tiennytkään siis että Englannissa joulua vietetään vasta joulupäivänä.

   0
 • Piia

  Supermielenkiintoinen postaus, muiden maiden jouluperinteistä on kiinnostava lukea 🙂 Father Christmas on myös mulle ihan outo nimitys!

   0
 • ELLI

  Se olisi kyllä symppis, vaikken itse olekaan valmis luopumaan Suomi-joulusta 😀 Siis joulusukat on niin ihania että haluaisin ne Suomeenkin! :D<3

   0
 • ELLI

  Eikös! 🙂 Ja joo, se oli suomalaiselle tosi outoa kun täällä pääsee luistelemaan ihan ilmaiseksikin 😀 Hahah mäkin mietin olisiko pitänyt maistaa mutta se jäi kokematta loppujen lopuksi 😀

   0
 • ELLI

  Arvasinkin että sulle tässä ei varmaankaan ole paljoa ylläreitä haha 😀 Mutta joo, hassua! 😀 Mäkin tykkään niin paljon enemmän brittiläisestä kulttuurista, ja myös brittienglanti on musta paljon kauniimpaa kuin amerikan englanti, mutta amerikan englantia on painotettu koulussa ainakin meillä niin paljon enemmän. Luulen että siitä toikin johtuu, mikä on tosi harmi! Ehkä mäkin nyt jatkossa käytän Father Christmasia enemmän haha 😀

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.