VALIKKO
12.6.2018 14:08

Finlayson Art Area: Katutaidetta Tampereella

Vaikka mä en olekaan asunut Tampereella vielä muutamaa vuotta kauempaa, on mulla täällä jo selkeät lempparipaikat. Yksi niistä on ehdottomasti Finlaysonin alue, ja siitä mä olen tykännyt tosi paljon jo ennen Tampereelle muuttoa. Ihastelin tuota aluetta nimittäin aina kun ajettiin Tampereelle elokuviin haha!

 

Finlaysonin alueessa on vaan se joku oma tunnelmansa. Vanhat tiilirakennukset, mukulakivet, pienet kujat ja just sopiva pieni ihmishälinä. Siellä on vaan hyvä olla, ja Finlaysonin alue saa aina hymyn mun huulille. Erityisen kaunis tuo alue on kesällä ilta-auringossa tai talvella jouluvalojen loisteessa. Tuollaisina hetkinä ja aikoina tuntuu jopa vähän siltä, ettei olisi Suomessa tai Tampereella ollenkaan.

 

Kesäisin Finlaysonin alueelle kuoriutuu ihana Finlayson Art Area. Mä rakastan niin paljon noita kauniita katumaalauksia, ja ne tuovat mun mielestä ihan oman säväyksensä tuohon tunnelmalliseen alueeseen. Jotenkin vaan nuo kaikki ihanat pastellisävyt sopivat tuonne noiden rakennusten keskelle älyttömän hyvin. Ja miten taitavia näiden maalaajat ovatkaan! Viime viikonloppuna olikin tuon Art Arean avajaiset tälle kesälle ja sunnuntai-iltana päätettiin mekin käydä katsomassa mitä uusia maalauksia tänä vuonna oli keksitty.

 

Ja tässä teille nyt tosiaan setti kuvia tuolta. Eikö näytäkin suloiselta? Mun omia suosikkeja olivat edelleen elefantit, joita oli tällä kertaa vähemmän, mutta monessa eri värissä! Keltaiset ja violetit nousivat niistä mun lemppareiksi. Norsujen lisäksi tykkäsin tosi paljon noista vihreistä kasveista ja siitä, kuinka paljon tuolla oli tällä kertaa käytetty vaaleanlilaa ja laventelia.

 

Tuolla tuli tosiaan otettua parit asukuvat viime kesänä, ja myös nämä asukuvat otettiin tuolla. Tuolloin katumaalaukset eivät tosin olleet vielä valmiit, vaan tuo kuja oli vain vaaleansininen kuten postauksen kuvista näkyy. Nyt vaaleansinisen pohjavärin päällä on hauskoja olioita tuomassa lisää väriä kaupunkimaisemaan.

 

Jos joku ulkopaikkakuntalainen on tulossa Tampereelle, Finlayson Art Area on yksi niistä paikoista, jossa suosittelen ehdottomasti käymään. Tuolla tulee nimittäin itsekin varmasti käytyä tänä kesänä useampaankin kertaan ihastelemassa tuota taidetta ja totta kai ottamassa kuvia. Välillä sitä vaan vähän havahtuu, että kyllä tämä meidän kaupunki vaan on niin ihana, kaunis ja suloinen, ja sellainen hetki mulla oli tosiaan viime sunnuntaina tuolla käydessämme. Taidealueella on myös mukana muitakin upeita näyttelyitä, ja voit lukea niistä lisää täältä.

 

Onko Finlayson Art Area sulle jo tuttu?

 


×××
Muista ottaa seurantaan myös mun Instagram @ellileppiniemi!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Kommentit

 • Katja

  Oon kanssa ihastunut muutaman viime vuoden aikana aivan täysin tuohon paikkaan! Tänä kesänä olisikin tarkoituksena mennä asukuvailemaan tuonne 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   En ihmettele yhtään miksi ♡ Ja joo ehdottomasti kannattaa, voitaisiinhan mekin muuten käydä kuvailemassa siellä yhdessä! 🙂

    0
 • Jasu

  Mä pidän myös Finlaysonin alueesta, siellä on jotenkin tosi kiva tunnelma ♥ Tampere ylipäätään on aivan ihana<3

   0
  • Elli Leppiniemi

   Niin siellä on! ♡ Ja todellakin, Tampere on oikeasti yllättävän ihana ja itselleni ainakin se on paikka, missä tuntuu oikeasti kodilta<3

    0
 • Piia / La La Lilja

  Tuo Art-area on kyllä hauska paikka, omatkin suosikit ovat nuo mainiot elefantit 🙂 Tuolla tulee kyllä piipahdettua ihan liian harvoin, vaikka tuohan on tosiaan hyväpaikka esim. asukuville.

   0
  • Elli Leppiniemi

   Niin on! ♡ Mun mielestä on ihanaa että tuollainen on keksitty ja toteutettu 🙂 Joo, tämä on ehdottomasti yksi mun lempiasukuvauspaikoista, koska nuo maalaukset luo kuviin niin paljon lisää mielenkiintoa!

    0
 • Taru

  Niin moni kehuu tuota, eikä ihme! 🙂 Mä haluun katsomaan norsuja, niin söpöjä! <3

   0
  • Elli Leppiniemi

   Jep, ei todellakaan syyttä! ♡ Nyt sitten vaan hei auto tai bussi kohti Tamperetta ja Finlaysonille kuvaamaan ;D

    0
 • Kata

  Miksi Kuopiossa ei voi olla tuollaista! 😀 Upea paikka ja tosi mielenkiintoisia on mun mielestä kaikki katutaidekuvat. Kuopioonkin on alettu nyt isoille seinille maalaamaan kuvia, okei kaksi niitä vasta on ja innolla ootan tulisko enemmän. Ne on vaan tosi korkealla rakennuksien seinällä, eikö tuolleen maassa. Hauska kuvauspaikka nimittäin olisi! 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Hahah tää olisi kyllä ihana missä tahansa kaupungissa! ♡ Katutaide on mustakin tosi mielenkiintoista ja vangitsevaa, ja sitä saisi ehdottomasti olla lisää. Isot kuvat seinissäkin ovat varmasti upeat, ja ainakin ne näkyvät kauempaakin 🙂

    0
 • Niina

  Onko tuo siis koko kesän? 🙂 Mehän voitais yhdessä käydä tuolla, kun on se miitti ;)<3 Näyttää tosi ihanalta ja kiva idea! 🙂 Tuollaista pitäisi olla enemmän.

   0
  • Elli Leppiniemi

   On joo! Mennään ihmeessä, sä tykkäät ihan varmasti ♡ Ja niin munkin mielestä pitäisi 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.