VALIKKO
11.9.2018 20:40

Gondoliajelu Venetsiassa: Romanttisestakin kohteesta löytyy karu puoli

Yksi meidän Venetsian reissun kohokohtia oli ehdottomasti gondoliajelu. Sitä aina suositellaan Venetsiassa matkaileville ja sen sanotaan olevan ihan must do -juttu, ja mä allekirjoitan tuon täysin! Se oli juuri sellainen kokemus, kuin mitä olin kuvitellutkin ja voin todellakin suositella muitakin satsaamaan sen muutaman kympin tähän.

 

Gondoliajelu on täysin hintansa arvoinen kokemus

Gondoliajelut maksavat päivällä noin 30 euroa per henkilö, ja yksityiskyydin sai muistaakseni 80 eurolla. Ilta-aikaan hinnat olivat korkeampia. Me mentiin ilta-aikaan vähän vahingossa, kun ei hoksattu ilta-ajan alkavan jo seitsemältä. Kyyti maksoi siis yhteensä sata euroa, mutta saatiin mukaan yksi hauska aasialaispoika (joka muuten tarjoutui napsimaan meistä yhteiskuvia joka välissä haha), joten ajelu maksoi vähän päälle kolmekymppiä per henkilö. Meidän ajelu kesti noin 35 minuuttia, mikä on ilmeisesti melko tavallinen aika.

 

Kaikki varmaan tietävätkin jo, mutta tosiaan gondoli pitkä ja kapea vene. Venettä ohjataan ja soudetaan yhdellä airolla, tavallisesti veneen takaosasta. Veneet ovat yleensä mustia ulkopuolelta, mutta sisältä niitä oli koristeltu todella näyttävästikin. Me nähtiin muun muassa ”kuninkaallinen gondoli”, jossa oli kultaisen värinen iso tuoli keskellä 😀 Veneissä näkyi olevan paljon erilaisia tyynyjä ja kultasia koristeita.

 

Venetsian karumpaa ja hiljaisempaa puolta

Meidän gondolieeri oli tosi mukava nuori kaveri, joka kertoi meille aika innokkaasti Venetsiasta koko reissun ajan. Se oli mun mielestä ihan mahtavaa, koska mä tykkään todellakin kuulla matkakohteiden historiasta ja karusta puolesta! Ne karummat puolet tuovat aina muuhun seesteisyyteen sitä jotain, ja ehkä sitä sitten arvostaakin noita paikkoja sen ansiosta enemmän.

Gondolieeri kertoi meille esimerkiksi nousu- ja laskuvesistä, ja näytti kuinka korkealla vesi välillä onkaan. Vesi oli värjännyt talojen alaosia tosi rajusti, joka näkyi hyvin kun vesi oli tuolloin aika matalalla. Vähän veden pinnan yläpuolella näkyi myös hyvin se, kuinka vesi on rapistuttanut kivitaloja.

 

Meidät vietiin ihan Venetsian sydämeen ja oli ihan mieletöntä, kuinka hiljaista siellä olikaan! Venetsia kun on valtava turistirysä, puheensorinaa kuulee kaikkialla. Se taisikin olla koko matkan lempparihetki, kun gondoli vaan lipui vanhojen talojen välissä eikä rehellisesti kuultu mitään muuta kuin kevyttä veden liplatusta. Noilla hiljaisemmilla paikoilla nähtiin myös paljon hylättyjä taloja, jotka ovat nykyään asuinkelvottomia nousuveden vuoksi. Oli tosi pysäyttävää nähdä joihinkin taloihin sisälle, ja nähdä siellä olevat hylätyt pöydät ja tuolit ja toisella puolen taloa teljetty ovi.

 

Mun mielestä gondoliajelussa parasta olikin tuo hämmentävä kontrasti; gondoliajelua pidetään älyttömän romanttisena aktiviteettina ja sitä se olikin. Mutta silti sen avulla näki myös ne Venetsian karummat puolet, ja se oli tosi mahtavaa. Olenko mä ainoa, joka rakastaa nähdä matkoilla myös ne ei-siloitellut puolet?

 

Gondoliajelu Venetsiassa – Oletko sä jo käynyt kokemassa tämän?

 


×××
Olethan jo liittynyt lukijaksi Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta?

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Kommentit

 • Kata

  Mäkin haluan ehdottomasti kuulla matkoilla niitä kohteiden karumpia puolia, historia kiehtoo todella kovasti. Tää olikin sen vuoksi ihan tosi mielenkiintoinen postaus lukea ja kuvat ihanan tunnelmallisia – osaat kertoa aina kaikki tällaiset asiat niin kiehtovasti. Eli jos Venetsiaan suuntaa, niin täytyy siis käydä myös tällä gondoliajelulla! 🙂 Toi ois vähän karmivaa nähdä tosiaan hylätyt, asuinkelvottomat talot ja niiden ikkunasta ne hylätyt tuolit ja pöydät, varmasti pysäyttävä näky enkä ihmettele yhtään.

   0
  • Elli Leppiniemi

   Jep, sama homma itsellä! Vaikka kaikki ihana myös vetää mua puoleensa, tarvitsen sille vastapainoa toisinaan 😀 Ja todellakin oli, kun sitten taas niiden hylättyjen talojen toisella puolella kulki onnellisia turiseja tietämättä talojen kohtalosta mitään. Kiitos kovasti, ihania kehuja ♡

    0
 • Jenny

  Kuulostaa kyllä upealta! Ja pakko muuten sanoa, että oon ihaillu näitä Venetsia-kuvia ihan superpaljon

   0
  • Elli Leppiniemi

   Eikö! Voi kiitos, ihanasti sanottu ♡

    0
 • Katja

  Tällainen gondoliajelu oli mulle ihan uusi tuttavuus, kuulostaa tosi kivalta aktiviteetilta. Oon kuullut Venetsiasta paljon hyvää, siellä olisi kiva käydä vielä joskus! 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Se oli ihan huippua, todellakin yksi reissun kohokohdista! ♡ Joo ehdottomasti kannattaa, on se kokemisen arvoinen paikka 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.