VALIKKO
27.10.2018 13:36

Iisakinkirkko ja upeat näkymät Pietarin kattojen yllä


Kivaa lauantaita ♡ Pietarista en vielä ehtinytkään kirjoitella yhtä postausta enempää. Tänään aamulla kuitenkin kävin reissukuvia läpi ja haluan jakaa niitä myös tänne! Mainitsinkin aiemmin, että käytiin heti maanantaina Iisakinkirkolla, joka oli yksi odotetuimmista jutuista koko reissulla.

 

Ulkoa Iisakinkirkko oli todella vaikuttavan näköinen ja sen huomasi kaukaa. Kirkon edessä oli pieni puutarha tai puisto, jossa oli paljon ihmisiä valokuvaamassa ja muuten vaan istuskelemassa. Me ei menty käymään kirkon sisällä, mutta kiivettiin sen huipulle, josta aukesikin aivan mielettömät näköalat. Portaat ylös olivat melkoinen työmaa hahah. Matkalla ylös oli myös tosi pieniä oviaukkoja, joten ahtaanpaikankammoisille Iisakinkirkko ei ehkä ole paras valinta.

 

Mä rakastan sitä, jos reissuilla on mahdollista kiivetä johonkin ylemmäs ja nähdä kaupunki tavallaan kokonaisuutena. Pietari nyt on niin järkyttävän iso, ettei sitä nähnyt tuoltakaan kokonaan, mutta kivan yleiskatsauksen siitä silti sai. Pietarissahan on melkein yhtä paljon asukkaita kuin koko Suomessa.

 

Mun mielestä Pietari näytti todella söpöltä yläilmoista. Punaisia ja harmaita kattoja näkyi silmien kantamattomiin, ja talot oli rakennettu tosi tiheään. Pietarissa mä tykkäsin erityisen paljon kaikista söpöistä värikkäistä taloista, ja niiden vuoksi näkymä Iisakinkirkon huipulta näytti suloiselta. Näkymä oli värikäs, mutta silti harmoninen ja ehkä jollain tapaa rauhoittavakin.

 

Kirkossa on totta kai paljon kullattuja kupoleita, ja ne näyttivät upeilta. Niitä tulikin kuvattua paljon 😀 Tiesittekö muuten, että Iisakinkirkko on maailman neljänneksi korkein kupolirakennus! Sen korkeus on 101 metriä, enkä tätä tiennyt itsekään ennen tuolla käymistä.

 

Iisakinkirkko on ehdottomasti yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä Pietarissa, ja oon niin iloinen että päästiin käymään tuolla. Liput taisivat maksaa jotain 1-2 euron luokkaa, joten ehdottomasti kannattaa käydä, jos Pietarissa joskus vierailette! Tykkäättekö te kiivetä johonkin ylös katselemaan maisemia vai onko korkeat paikat ehdoton nou-nou?

 

Iisakinkirkko ja sen upeat näkymät – miltä näyttää näin kuvien välityksellä?

 


×××
Voit seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Kommentit

 • Sini

  Venäjällä on kyllä kuvien perusteella tosi nättejä rakennuksia!♥

   0
  • Elli Leppiniemi

   Jep, ne oli supersöpöjä! ♡

    0
 • Kata

  Kyllä ehdottomasti täytyy nähdä paikka yläilmoista jos siihen on vaan mahdollisuus! 🙂 Todella huikealta näyttää Pietarikin yläilmoista, aij että tekisi mieli päästä johonkin kunnon kaupunginvilinään tai ylipäätään himona tekis mieli pitkästä aikaa ihan kaupunkilomalle 8)

   0
  • Elli Leppiniemi

   No niinpä! 🙂 Kaupunkilomille tosiaan tekee aina mieli erityisesti syksyllä, en tiiä mikä siinä on 😀 Onneksi itsellä on jo seuraava tiedossa, toivottavasti pian sullakin ♡

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.