VALIKKO
6.6.2017 18:43

Luonnonharja vs muoviharja

Yhteistyössä Ruohonjuuri


Sain noin viikko sitten Ruohonjuurelta testiin tällaisen luonnonharjan. Oon itse käyttänyt jo vuosia Tangle Teezer harjaa, mutta nyt oon jo pitkään pohtinut, että haluaisin kokeilla mitä eroa on luonnonharjalla ja muoviharjalla. Mun kiinnostus tähän heräsi luettuani muutamia juttuja siitä, kuinka TT katkoo hiuksia ja ohentaa latvoja ja halusin päästä omin silmin näkemään näiden harjojen eron.

Taustatietona mun hiukset on melko ohuet jo luonnostaan. Oon pienenä ollut ihan superblondi, ja kasvaessa väri on muuttunut tummemmaksi. Mun hiukset siis värjätään vaaleiksi, tosin monta vuotta on värjätty vain tyvi. En lämpökäsittele hiuksiani juuri ollenkaan, mä en oo enää moniin vuosiin kuivannut hiuksiani hiustenkuivaajalla kuin ehkä kaksi kertaa vuodessa. Kiharran hiukset oikeastaan vain joihinkin juhlatilaisuuksiin, sitäkin siis muutamia kertoja vuodessa ja tällöinkin pyrin aina käyttämään lämpösuojaa. Mun hiukset ovat myös piikkisuorat luonnostaan, joten suoristusrautaakaan en tarvitse.

Oon noin viimeisen vuoden ajan ollut vähän järkyttynyt siitä hiusten määrästä, mitä mun harjaan jää hiusten kampaamisen jälkeen, koska en todellakaan haluaisi että mun hiukset olisivat enää yhtään tästä ohuempia. Onhan TT tehokas harja selvittämään takkuja, mutta onko se latvojen ohenemisen arvoista?

Sain Ruohonjuuresta harjan, joka on Saksassa valmistettu käsityönä ja jonka harjakset ovat villisikaa. Ne on kiinnitetty epäjärjestelmällisesti, jotta ne kulkeutuisivat tehokkaasti mutta hellävaraisesti hiusten läpi. Ruohonjuuren sivuilla myös kerrotaan, että sata harjanvetoa päivässä vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa ja edistää sitä kautta ihon ravinnonsaantia ja kuonanpoistoa. Luonnonharjalla säännöllisen 3-5 minuutin päivittäisen harjaamisen pitäisi edistää hiuspohjan uusiutumista ja hiustenkasvua. Ja mun korvaan tää kuulostaa todella hyvältä!

Mulla on tosiaan ollut harja testissä viikon ajan, joten pitkäaikaisia vaikutuksia en voi vielä huomata. Ensimmäisen kerran testasin harjaa toiselle puolelle mun hiuksista, ja harjasin toisen puolen vanhalla TT:llä. Ensimmäisillä harjanvedoilla luonnonharjalla mun hiukset heittäytyivät aika sähköisiksi, mutta sähköisyys laski muutaman lisävedon jälkeen. Ennakko-odotuksena mulla oli se, ettei edes näitä mun ohuita hiuksia saa selväksi luonnonharjalla ollenkaan, mutta yllätyin positiivisesti kuinka nopeasti hiusten selvittäminen kävi. Ja harjaaminen tuntui kyllä heti niin paljon hellävaraisemmalta! Takkuihin osuessaan harja ei pyri väkisin takun läpi, vaan harjakset antavat enemmän myöden jolloin takku selvittyy vähän kerrallaan aiheuttamatta tuhoa hiuksille. Mun mielestä luonnonharja myös tuntui paljon mukavammalta päänahkaa vasten kuin muoviharja. Oli jotenkin ihana pitää kädessä harjaa, jossa on se kahvaosa näin monen vuoden jälkeen 😀

Oon välillä vieläkin harjaillut hiuksia puoliksi molempien harjojen kanssa. En oo merkittävää eroa huomannut irtoavien hiusten kanssa, mutta katkenneiden hiusten kohdalla sen huomaa selvästi. Muoviharja katkoo mukanaan takuissa olevia hiuksia, ja hiuksista irtoaa muutamien senttien pituisia pätkiä. Luonnonharjalla kammatessani en ole vielä huomannut yhtäkään katkennutta hiusta. Hiusten katkeaminenhan ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna ohentaa latvoja, ja tää seikka on se suurin syy, miksi pidän nyt luonnonharjaa paljon laadukkaampana ja parempana vaihtoehtona kuin muoviharjaa.

Taitaa olla sanomattakin selvää että mä olen ollut todella tyytyväinen mun uuteen harjaan. Kannan vieläkin mukanani tuota pientä Hello Kitty Tangle Teezeriä, koska se on niin kätevä laukussa, mutta sininen harja on jäänyt vähemmälle käytölle. Kotona mä käytän nykyään pääsääntöisesti luonnonharjaa ja harjailen hiuksia välillä muulloinkin, kuin vain selvittämistä varten. Suosittelen teille muillekin ehdottomasti, hankkikaa vaikka kesäksi testiin ja antakaa hiuksillekin rennompi kesä 🙂 Mä myös kiinnostuin tämän johdosta vielä hieman enemmän omien hiusteni hyvinvoinnista, ja pohdin aloittavani hiuksille tarkoitetun ravintolisän ja hankkivani jonkun tehohoidon hiuksille. Ruohonjuuren valikoimassa on todella kattavasti tuotteita hiusten hoitoon, käykäähän kurkkaamassa!

Millaista hiusharjaa sä käytät, ja mikä on sulle tärkeintä hiusten hoidossa?

Kommentit

 • Emilia A.

  Mulla on sekä luonnonharja että muoviharja.. mutta käytän enemmän kylläkin muoviharjaa. Suoristan ehkä 5 krt hiuksia viikossa ja käytän lämpösuojaa. Vaikkakin nää hiukset on vähän rasittuneen näköset niin mulle on silti tärkeintä että mun hiukset näyttää hienoilta jos se ny vaikka sitä suoristamista vaatiikin.

   0
 • Milla

  Vaikuttaapa hyvältä! Ite en oo koskaan tykännyt noista Tangle Teezereistä, koska mä en vaan saa sillä takkuja auki 😀 Tollaista luonnonharjaa vois kyllä testata, ei siinä mitään menetäkään 🙂

   0
 • Sara V

  Itseltänikin Tangle Teezer löytyy, mutta jotenkin en ole koskaan kauheasti siitä tykännyt. Tällä hetkellä käytän yhtä toista harjaa joka on myös muovinen, mutta ehkä sitä täytyisi kanssa tuollaista luonnonharjaa kokeilla. Itselläni on aina ollut tosi paksut ja tuuheat hiukset, mutta jotenkin se harjaan jäävien hiusten määrä aina kauhistuttaa!

  http://saraoonav.blogspot.fi

   0
 • Elli

  Kiva kuulla sun tavoista! Joo monet tekee noin, mutta tuskin sun hiukset kauheesti kärsii jos käytät lämpösuojaakin 🙂

   0
 • Elli

  Ai, kerrankin noin päin ettei aukee takut, mutta hyvä kuulla niistä tuotakin puolta! 😀 Testaa ihmeessä, suosittelen kovasti 🙂

   0
 • Elli

  Joo muoviharjat taitaakin olla yleisempiä 🙂 Mutta testaa ihmeessä!!

   0
 • Elli

  Niinpä, kukapa haluaisi ohuempia hiuksia! Testaa ihmeessä 🙂

   0
 • Sini

  Tuo kuulostaa kyllä hyvältä harjalta! Oon itekki huomannu TT:n katkovan hiuksia, mun kiharalle tukalle se ei kyllä sovi ollenkaan D:

   0
 • Elli

  Kiharasta tukasta en osaa sanoo mitään, mutta harmi kuulla! Luonnonharjaa kannattaa kyllä testata 🙂

   0
 • Linda

  Ovatko nuo harjakset kuinka pehmeät? Olen kokeillut joitain luonnonharjaksisia harjoja, joissa harjakset ovat niin kovat etten pysty niitä käyttämään. Aina olen siis palannut takaisin Tangle Teezeriin. Harja on niin kallis ettei sitä ihan kokeilumielessä viitsi ostaa.

   0
 • ELLI

  Mun mielestä tässä on pehmeemmät harjakset kuin TT:ssä! Käy ihmeessä vaikka kysäisemässä Ruohonjuuresta jos saisit vaikka testata käteen 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.