VALIKKO
22.1.2019 19:49

Matkamessut 2019 – Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma


Viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin Matkamessut 2019. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma ja mukana oli lähes 1000 matkanjärjestäjää. Messut olivat avoinna perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

 

Mulla oli tosiaan pääsy messuille joka päivä, ja oltiin suunniteltu messupäiväksi lauantaita. Suunnitelmat eivät kuitenkaan menneet ollenkaan niin kuin piti ja ehdittiin paikalle vasta lauantaina iltapäivästä. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin vain hyvä asia, sillä loppupäivästä messujen kävijämäärä oli jo hiljentynyt.

 

Me ehdittiin kiertää siinä muutamassa tunnissa hyvin lähes koko messualue. Tykkäsin siitä, että tuolla oli väljempi kulkea, kuin esimerkiksi I Love Me -messuilla. Messupisteet kuitenkin olivat paljon mitäänsanomattomammat, eivätkä kutsuneet luokseen. Siksi ehkä alue tulikin kierrettyä nopeammin.

 

Toki osalla näytteilleasettajista oli tosi upeat pisteet! Näistä mainittakoon We Love Cruises, Finnair, Visit Turku ja Flowpark, Uhtua Sky sekä Pyhä-Luosto. Messupisteillä on aina parasta se, jos jotain pääsee tekemään ja kokeilemaan. Finnairin pisteellä oli kivat kuvausseinät ja mukaan sai vielä kaiken lisäksi polaroid-kuvan!

 

Tykkäsin tosi paljon siitä kansainvälisestä fiiliksestä, mikä messuilla vallitsi. Monetkaan eivät puhuneet Suomea ja pidin siitä, kuinka kulttuureja oltiin tuotu esiin kansallispuvuin ja musiikein. Erityismaininnan multa saa vielä se pieni ruokaosasto, josta sai ostaa erilaisia herkkuja ympäri maailman. Tuo osasto olisi saanut olla isompi, vaikkei mekään siinä paikan päällä syöty. Eri maiden ruokakulttuureja on vaan niin kiva nähdä.

 

No lähtikö messuilta matkainspiraatiota mukaan? Pakko myöntää että vähemmän kuin odotin. Ulkomaan matkoille inspiraatiota ei oikeastaan tullut ollenkaan, sillä seuraavat haavekohteet olivat melko huonosti edustettuina. Ja ne haaveet ovat aika vakiintuneet, joten extemporeideat eivät niitä syrjäytä. Kotimaan matkailuun sen sijaan koin saaneeni inspiraatiota! Kotimaan pisteet oli mun mielestä kutsuvampia ja niistä lähti eniten esitteitä mukaan.

 

Kokonaisuudessaan Matkamessut 2019 oli ihan ookoo. Odotin messuilta ehkä enemmän. Messuista olisi varmasti myös saanut enemmän irti jos olisi hyödyntänyt messutarjoukset, mutta itsellä ei siihen nyt ole mahdollisuutta töiden vuoksi. Ehkä ensi vuonna sitten?

 

Matkamessut 2019 – Mitä mieltä sä olet?

 


×××
Instagramin @ellileppiniemi puolella on muuten käynnissä ihana arvonta koskien erästä suosittua kirjaa!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Kommentit

 • Mä olin Matkamessuilla ekaa kertaa, joten vertailukohtaa ei ole. Ehkä olisin toivonut enemmän ohjelmaa maakohtaisille ständeille. Toisaalta kävin kahtena päivänä runsaasti esiintymislavojen ohjelmassa ja keräsin ison määrän esitteitä, jotka kerrankin eivät jää pölyttymään kaappien perille. Myös pari messutarjousta hyödynsin netistä. Monella suomalaisella oli tosiaan isot ja näyttävät ständit! Hauska, miten kaikki messuista kirjoittaneet on huomioineet vähän eri asioita 🙂 Varmasti ensi vuonnakin tulee mentyä esim. rauhallisena perjantaina.

   0
  • Elli Leppiniemi

   Sama tilanne siis kuin mulla! Ja joo, enemmän ohjelmaa olisi saanut olla ständeillä. Meillä ei ollut aikaa osallistua lavojen ohjelmiin, mutta jos joskus meen uudestaan, täytyy varata niille kyllä aikaa 🙂

    0
 • Sofia

  Mä olisin halunnut käydä messuilla, mutta ei sitten ehditty lähteä. Kivan näköstä siellä ois ollut!

   0
  • Elli Leppiniemi

   Voi harmi! Ensi vuonna sitten 🙂 Ja joo, nähtävää kyllä oli riittävästi! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.