VALIKKO
31.10.2017 18:39

Mikä ärsyttää bloggaajissa ja blogimaailmassa?

Mua jännittää tämän kirjoituksen julkaiseminen, ja oonkin valmistellut tätä jo muutamia viikkoja. Mä tiedän, että varmaankin sohaisen nyt muurahaispesään, mutta mulla on oikeus sanoa mielipiteeni ja musta on kiva nähdä onko siellä muita, jotka ovat huomanneet samoja juttuja. Toivon, ettei kukaan tule kommentteihin rähisemään vaan eriävät mielipiteet esitetään fiksusti. Mä myös toivon, että osaan selittää asiat niin, ettei väärinymmärryksiä tulisi ja siksi tämä postaus onkin melkoisen pitkä, kun yritän selittää kaiken parhaani mukaan. En kirjoita tätä triggeröidäkseni ketään eikä tämä kohdistu kehenkään yksittäiseen tyyppiin, muistetaan se ♡

 

Oon nähnyt monia postauksia siitä, mikä ärsyttää blogeissa, siis lähinnä tyylikysymykset ja muut varsinaisesti itse blogeihin liittyvät jutut. Mullakin on paljon näitä pikkujuttuja, jotka eivät saa mua kiinnostumaan jostain tietystä blogista, mutta en halua nyt puhua niistä. Keskitynkin nyt siis suurempiin juttuihin, tähän blogimaailmaan, bloggaajiin ja heidän käytökseensä yleisellä tasolla.

 Tekopyhyys 
Kehutaan uutta takkia vaikkei se oikeasti olisi yhtään omaa makua. Tai se, että liitytään lukijaksi ja kehutaan kivaksi blogiksi vaikka todellisuudessa se blogi tai bloggaaja ei voisi vähempää kiinnostaa. Mä itse en liity ”turhaan” lukijaksi jossei sisältö mua kiinnosta, ja sen varmasti huomaakin siitä että mä olen tosi aktiivinen lukija. Tuollainen tekopyhyys vaikuttaa oikeasti lähinnä kalastelulta, ja yleensä se loppuukin kun on saatu itselle se toivottu hyöty, eli esimerkiksi uusi lukija.

 

 Sopulointi 
Mua ei häiritse mitkään massatuotteet tai -tyyli, koska se nyt vaan on fakta ettei meistä kaikki halua erottua omalla tyylillään ja se on ihan okei. Se on ookoo, että silmää vaan sattuu miellyttämään ne samat asiat kuin suurinta osaa muitakin. Mutta, se ärsyttää että bloggaajat juoksevat ikään kuin yhtenä kanalaumana samojen asioiden perässä. Se, että viidessä blogissa on saman viikon sisällä sama paita ei oikeasti enää inspiroi. Tähän samaan kategoriaan lisäisin myös erilaiset blogihaasteet ja vastaavat. Mä tykkään niistä ja lukea niitä, vaikken koe niiden sopivan omaan blogiini. Mutta siinä vaiheessa, kun luen samaa haastepostausta tai kesän bucket listiä kuudennesta blogista, se on jo tosi puuduttavaa. Vaikka mä oon tosi aktiivinen lukija, ei mullakaan riitä into ja energia lukea ajatuksen kanssa ja vielä kommentoidakin sitä ”samaa” postausta uudelleen ja uudelleen.

 Yhteistyöviha 
Ihan itse bloggaajatkin ovat keskusteluketjuissa sanoneet, etteivät avaa postausta jossa lukee yhteistyö tai josta on aistittavissa yhteistyö. Ja mä en ole koskaan ymmärtänyt että miksi? Tiedän, että joidenkin blogeissa yhteistyöt tehdään todella hutiloiden, heitetään esille pari kuvaa, muutama lause tekstiä ja ollaan tyytyväisiä siihen saatuun palkkioon, mutta kun ei se kaikilla ole noin. Mä itse panostan yhteistyöpostauksiin paljon enemmän kuin muihin ja olen nähnyt monilla muillakin todella laadukkaita yhteistyöpostauksia. Ja mitä tuo suomalainen ”maksan satasen, ettei naapuri saa viittäkymppiä” -asenne edes tässä tilanteessa hyödyttää, kun usein bloggaaja on palkkionsa saanut jo ennen postauksen julkaisua?

 

 Matkiminen 
Noniin, tämä on se mikä mua häiritsee blogimaailmassa kaikista eniten, ehkä siksi että tämä myöskin koskettaa mua itseäni eniten. Vaikka mulla ei ole ollut bloggaamista takana vielä kauaa, mä olen silti joutunut kokemaan tätä ja se oikeasti tuntuu tosi pahalta. Mä oon kahdesti törmännyt siihen, että oman yhteistyön jälkeen olen lukenut muualta lähes samanlaisen yhteistyöpostauksen ja se loukkaa eniten, kun kyseessä on yhteistyö. Omaan blogiin etsitään täysin samat elementit kuin toisella ulkoasua myöden, kysytään kaikilta täysin samoilta firmoilta yhteistyötä, kopioidaan asuja ja postausideoita. Tätä tapahtuu blogimaailmassa oikeasti tosi paljon, ja se on aika järkyttävää.

Mä en tarkoita, etteikö saisi ottaa toisilta inspiraatiota ja vaikutteita, totta kai saa, enkä usko että meistä kukaan voisi repiä kaikkia ideoitaan vain omasta päästään. Kyllä meistä kaikki nappaa yksittäisiä vaikutteita sieltä täältä ja se on todellakin ookoo. Mutta tietyissä tapauksissa se menee jo vähän liian pitkälle, kun perässä juostaan jatkuvasti ja erityisesti nuo yhteistyöt musta ylittää rajan ja pahasti. Toki usein käy myös niin, että olet rehellisesti luullut idean olevan omakeksimäsi ja myöhemmin huomannut, että joku onkin toteuttanut sen jo aiemmin. Mä itse tajusin vasta ihan vähän aikaa sitten että mulle on käynyt näin kesällä, ja nyt vaan toivon ettei mua silloin kyseisen postauksen julkaisuaikaan pidetty matkijana 😀

Tämä on siis aika moniteräinen miekka, inspiraatiota saa ottaa ja joskus se käy ihan vahingossakin, mutta tietyissä tapauksissa kopiointi ja matkiminen loistaa kauas. Sä et oikeasti ole kovinkaan aito oma itsesi, jos vain kopioit muita.

 

 Kommenttien kalastelu 
Se, kun kommentoidaan vaan nopeasti ”ihania kuvia :)” ja linkataan vielä oma blogi alle. Pahimmissa tapauksissa mukaan lisätään vielä että ”käy kurkkaamassa myös mun blogi”. Blogin linkkaamisessa kommentin perään ei musta ole mitään väärää, musta on ainakin kiva käydä välillä kurkkimassa mun kommentoijien blogeja mutta välillä sekin vain loistaa kauas että kommentti on jätetty pelkästään siksi, että voi linkata oman bloginsa. Mä jätän nykyään usein kommentoidessani oman blogini linkin pois ja muutenkin pyrin kommentoimaan pidemmin, ettei tällaisia viboja tulisi koska tiedän kuinka hölmöltä se vaikuttaa.

 Piilomainonta 
Tästä mä olen kirjoittamassa erillistä postausta, sillä en mitenkään saa mahdutettua tähän kaikkea mitä haluaisin sanoa. Jätänkin siis tämän vain tähän, että en ymmärrä miksi yhteistöiden merkitseminen on niin vaikeaa? Jopa isojen ammattibloggaajien blogeissa näkee paljon näitä väärin merkattuja yhteistyöpostauksia. Sen oikean tavan selvittämisenkään ei luulisi olevan kovin vaikeaa ja piilomainonta kuitenkin on ihan Suomen laissa kielletty.

 

 Toisten siivellä menestyminen 
Blogimaailmassa uusi trendi taitaa olla etsiä itseä isompia bloggaajia ja lyöttäytyä heidän seuraansa, jotta oma näkyvyys kasvaisi. Tuntuu myös, että uutena tapana on käydä läpi toisten bloggaajien lukulistoja ja liittyä niihin kaikkiin lukijaksi, samoin kuin Instagramissa aletaan seurata kaikkia samoja tyyppejä kuin keiltä muut bloggaajat saavat kommenttia, siinä toivossa että se nostaisi omaakin näkyvyyttä. Totta kai on mahtavaa löytää uusia upeita feedejä ja uusia kivoja blogeja muiden kautta, mutta tässäkin liika on liikaa ja alkaa vain vaikuttaa siltä perässä juoksemiselta.

 Blogin luonti vain ilmaista tavaraa varten 
Ennen omaa blogia mä luin lähinnä vaan isompia blogeja mutta kuluneen vuoden aikana olen lukenut jopa enemmän pieniä. Ja sen myötä olen huomannut sen valitettavan asian, että joistakin blogeista huokuu se, että blogi on luotu ilmaisen tavaran vastaanottamista varten. Pientenkin blogien on nykyään kohtuu helppo saada yhteistöitä kun yritykset ovat ymmärtäneet blogien arvon, mutta rehellisesti se näyttää hassulta ja epäaidolta jos sadan lukijan blogissa lähes joka toinen postaus on yhteistyö. Mun mielestä blogia ei pidä luoda vain siksi, että on siistiä saada ilmaista tavaraa ja tehdä yhteistöitä, vaan oikeasti siitä kirjoittamisen ja valokuvaamisen ilosta. Mua ei haittaa jos yhteistöitä on pienessäkin blogissa vaikka viikoittain, mutta jos niiden välissä on vain yksi täytepostaus tai kaksi, ei siitä saa mitenkään sitä kuvaa että kirjoittajalla olisi rehellisesti intohimo kirjoittamiseen ja kuvaamiseen.

 

Noin, nyt ne on sanottu. Älkää kivittäkö mua ihan täysin ja jakakaahan tästä omia ajatuksia kommenttiboksiin ♡

 

Kommentit

 • sannialina

  Musta sä osasit hyvin antaa rakentavaa kritiikkiä kanssabloggaajille! 🙂 Itsekin oon jättänyt monet haastepostaukset tekemättä, ihan vaan sen takia, etten usko ihmisten enää kiinnostuvan siitä – koska niitä samaisia postauksia on jo niin mahdottoman paljon! Itse en oo vielä tehnyt yhteistyöpostauksia, vaikka mahdollisuuksia on ollut, mutta en oo kokenut että osaisin tehdä postauksesta tarpeeksi kiinnostavan – yhteistyöpostaukset on ok, jos osaa panostaa siihen ja valikoida yhteistyön oikein! Ei kivitetä! 🙂

   0
 • Taru

  Mun mielestä tässä ei oo mitään kivittämisen aihetta! <3 Hyviä pointteja blogimaailmasta joita en ookaan tullut ajatelleeksi! 🙂

   0
 • HENNA

  Alkutekstiä lukiessani olin jo ihan varautunut, että nyt varmaan ollaan ihan eri mieltä 😀 Mutta ei! Oon jokaisesta jutusta sun kanssa täysin samaa mieltä.Yhteistyövihaa en ymmärrä alkuunkaan, paitsi toki juurikin niissä blogeissa, mitkä ovat saaneet alkunsa ja pyörivät edelleenkin pelkkien yhteistyöjuttujen takia, ja tosiaan tuota bloggaamis tapaa en sulata lainkaan. Ja kun se paistaa monista yksilöistä NIIN selkeästi läpi! Eikä ne itse bloggaajat edes tajua sitä, kuinka läpinäkyvää se onkaan 😀

   0
 • Sini

  Tosi rohkeeta, että julkaisit tän tekstin! Perustelit hyvin jokaisen kohdan enkä itse ainakaan ole kivittämässä sua, sillä oon kyllä aika samaa mieltä sun kaa näissä kohdissa 🙂 Tuo haastepostaus-kohta oli kyllä hyvä pointti! En ole jostain syystä tullutkaan ajatelleeksi, että vaikka jokin haaste ois tosi kiva saada omaan blogiin, niin lukija voi olla lukenut sen jo monta kertaa ja olla puutunut siihen. Pitää tähän kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Nää kuvat oli kans aivan ihania♥

   0
 • Sofia

  Mun mielestä kirjotit todella asiallisesti tästä 🙂 Toit esille lisäksi hyviä asioita! Oon samoilla linjoilla sun kanssa. Upeaa että julkaisit tän! <3

   0
 • Iida

  ihan huippupostaus! Mä oon ihan samaa mieltä näiden kaikkien asioiden kanssa. Tuo tekophyys on aivan järkyttävää ja mä en edes ymmärrä miks ihmiset liittyy blogeihin lukijoiks, vaikka se sisältö ei voisi vähempää kiinnostaa. Sama juttu instagramissa, huomaa, että ihmiset alkaa seuraamaan, mutta häviääkin johonkin ihan parin päivän päästä.
  Yhteistyöjutuissa mua ärsyttää kans se, jos sen yhteistyöpostauksen aihe ei liity mitenkään blogin teemaan. Jotenkin se vaan alkaa ärsyttämään, vaikka ainakaan mä en oo näitä kovin paljoa nähnyt..

   0
 • Anonyymi

  Mua taas tämä postaus ärsyttää aika paljon ja mietin että mitähän uutta mahdat itse tuoda tähän maailmaan.

   0
 • Sara V

  Todella hyvä postaus jälleen! Oon aivan samaa mieltä kaikista pointeista ja perustelit ne niin hyvin. Sitten toisinaan on niitä blogeja, joissa yhdistyy vielä nämä kaikki! Sen kyllä huomaa jo kaukaa, ja niistä on helppo pysyä poissa. Tuohon toisen siivellä menestymisen alle voisi lisätä myös sen, että oon törmännyt ihmisiin, jotka pyrkivät saamaan seuraajia tai statusta hyödyntäen tunnetumpia sisällön tuottajia. Yrittävät vaikkapa tutustua johonkin tunnettuun bloggaajaan tai tubettajaan ja saada sitä kautta itselleen seuraajia, vaikka sisältöä ei juuri tai lainkaan ole. Tämmöiseenkin tyyppiin olen itse pari kertaa törmännyt ja on kyllä niin inhottava fiilis, kun se toinen tyyppi on nähnyt eka paljon vaivaa ja kaveri sitten vaan elää siivellä.
  Näistä teemoista tahdon kyllä vielä ehdottomasti jutskata sun kanssa sitten vielä sunnuntaina kun nähdään!❤️

   0
 • Jaana

  Tässä postauksessa oli monia kohtia, jotka muakin ärsyttää. Täytyy myöntää, että joitakin oon itsekin tehnyt, mutta enää en sellanen ole, mitä ihan sillon blogin alussa.

   0
 • Aino Axberg

  Tosi asiallinen postaus! Oon sun kanssa aikalailla samoilla linjoilla noista kohdista. Musta tuntuu että varsinkin pari vuotta sitten oli tosi yleistä, että kommentoitiin vaan "kivoja kuvia" + oman blogin osoite – mun silmissä tää on vähentynyt & nykyään kommentit ovat pääosin todella fiksuja!

  Nää kuvat on myös aivan superhienoja, aivan ihana paikka & aurinko! <3

   0
 • Linda

  Oon aika monesta kohdasta ihan samaa mieltä sun kans! Osan noista oon tosin huomannut enempi instagramissa ku blogeissa 😀 Esim toi seuraajien kalastelu keinolla millä hyvänsä on siellä jotenki vielä isompi juttu.

  Mut sit muutamasta kohdasta oon vähän eri mieltä. Esim ite just tykkään jos ihmiset linkkaa oman bloginsa kommenttinsa perään, ku laittavat mun blogiin kommenttia. En välttämättä käy kattomassa niitä blogeja, mutta jos käyn ni on kiva että pääsen sinne suoraan siitä linkistä. Mut sit on toki myös niitä jotka laittaa vaan et "kiva blogi 🙂 Käy kattoo munki *linkki*". Ja niitä en ymärrä ollenkaan 😀

  Tosi hyvä postaus, ja hyviä huomioita blogimaailmasta. Vaikka suurin osa bloggareista on aivan ihania ihmisiä, niin joukkoon mahtuu aina muutama sellainen sankari jotka haluu kaiken itelleen nyt ja heti.

  Toivottavasti tästä ei tullu nyt mitään hullun pitkää kommenttia 😀 Alkaa olla jo nukkumaanmenoaika, mut oli pakko kommentoida nyt heti ku luin tän postauksen.

   0
 • Tiia Konttinen

  Hyvä postaus ja arvostan suuresti, että uskalsit tämän postauksen julkaista. Olen kanssasi samaa mieltä kaikissa kohdissa. Itse jätän myös nykyään oman blogin osoitteen pois juuri siksi, että en halua "tyrkyttää" itseäni. Jos joku kiinnostuu siitä, mitä sanottavaa minulla on, minut on kyllä helppo löytää. Samoin editoin kaikki linkit pois niistä kommenteista, jotka omaan blogiin tulee, jos kommentoija on ensimmäistä kertaa asialla. Jos sama henkilö kommentoi useammin, silloin julkaisen linkin. Ja tuo piilomainonta ihmetyttää minuakin! Itseltä on joskus unohtunut mainita affilinkki mutta olen parhaillaan käymässä postauksia läpi, että lisään ilmoituksen affilinkistä tai poistan affilinkin postauksesta.

  Tsemppiä sinulle jatkoon ja onnea blogin kanssa <3

   0
 • Milla

  Tosi mielenkiintonen postaus ja melkein joka kohdasta oon samaa mieltä! Mua ei haittaa yhtään, jos joku linkkaa bloginsa osotteen kommenttinsa perään. Ja tollaset "kiva blogi" "ihania kuvia" yms kommentit on mun mielestä ihan okei 🙂 Toki sitten, jos just laittaa vielä "käy kurkkimassa mun blogia" tms niin paistaa siitä kommentista vaan se läpi, että haluaa omalle blogilleen seuraajia. MUTTA ei sekään mua kyllä haittaa 😀 Tosi hyvin oot kirjottanut ja perustellut mielipitees – mulla on samantyylinen postaus ollut luonnoksissa jo pitkään, mutta saa nyt nähdä koska julkasen, ettei tuu niitä matkimissyytöksiä 😀

   0
 • Melissa L

  Itse en näe mitään huonoa siinä, että lukee jonkun toisen blogin matkasta ja jos on itse käynyt samassa kohteessa laittaa linkin omaan postaukseensa. Useasti on myös kivaa se, että jos on anonyymi mutta kirjoittaa blogia jossakin muualla, laittaa oman blogin linkin mukaan niin voin käydä tutustumassa hänen blogiinsa.

  ainoa mikä minua harmittaa on se, että meidän genren puolella tapahtuu sitä, että omitaan toisen idea. Tätä tapahtuu aika paljon, onneksi kuitenkin monet linkkaa idean alkuperään.

   0
 • Kata

  Todella hyviä kohtia ja monta kohtaa löytyi mistä haluan sanoa mutta saa nähdä muistanko!:'D Tuskin muistan jokaista.. Rohkea ja jännittvä postaus, muistan jänskättäneeni myös kun julkaisin postauksen blogimaailman kummallisista sanonnoista:D

  Eniwei nämä haastepostaukset, ymmärrän ettei niistä jotkut tykkää, mutta jotkut taas rakastaa lukea niitä! Makujahan on monia tietysti. Asian ytimeen siis, olen erimieltä siinä että kun sanoit ettei into riitä kommentoida "samaa" postausta, koska jokaisella on loppupeleissä kovin erilaiset vastaukset eli niitä on yhtä monta erilaista postausta kun meitä bloggaajiakin;) Itse useimmiten kommentoin juuri jotain uutta kohtaa minkä bongaan vakkaribloggaajan postauksesta, niistä oppii aina uutta! Mutta siis mielipiteensä kullakin!

  Matkiminen puolestaan joo, itsekin törmäsin tähän joskus ja kun se sattuu omalle kohdalle, se harmittaa ja ärsyttää. Itse linkkaan siksi _jokaiseen_ postaukseen minkä _pieninkin_ idea lähtee toisesta blogista, linkin sen kyseisen bloggaajan blogiin. Se on oikeasti arvostusta toista kohtaan ja itse arvostan suuresti jos joku tekee näin myös minulle.

  Mä olen kyllä melko onnellinen myös niistä pikkukommenteista, vaikka itse arvostan enempi niitä pitkiä ja sellaisia joista paistaa että postaus on luettu ja siitä on oltu aidosti kiinnostuttu.:) Mutta jokainen kommentti on tärkeä, vaikka sinne perään olisi se oma osoite laitettu (itsekään en enää harrasta tätä, joskus harrastin). Sama pätee lukijoiden kalastuksessa, ei kiitos. Lukulistallani komeilee vaan ne joita oikeasti luen, sitä pitäisi taas karsia kun osa on jäänyt lukematta, sillä joskus tulee liityttyä mielenkiintoiseen blogiin mutta ne vaan aika nopeasti jää, koska ei oo saanut napattua mua niin vahvasti mukaan.

  Yhteistyöt taas.. Osaankohan selittää edes ymmärrettävästi. No itse pidän niistä mutta hyvän maun rajoissa, jos alkaa sadella koko ajan, alan kyllästyä:D Tykkään lukea enemmän asujuttuja ja bloggaajan omia kuulumisia sun muita. Ehken sama asia kun sulla nuiden haastepostausten kanssa, niitä tuotearvosteluja jostain lukee sitten useasta blogista. Tietty on sitten ihana kun löytää yhteistyöpostauksia mielenkiintoisesta tuotteesta ja sitä ei lue ihan joka blogista!
  Itse otan itseäni kiinnostavat yhteistyöt vastaan, mutta oon osannut sanoa myös ei kun alkoi blogi täyttyä niistä omaan makuuni ihan liikaa.
  Tähän perään vielä mainitsen että vaikka sun blogissasi onkin useasti yhteistöitä, on se varmaan ainoa blogi lukulistallani josta luen lähes jokaisen.. lukulistallani on blogeja joiden poustit saatan skipata kun yhteistyö toisensa perään.. muuten tykkään kyllä lukea muut. Varmaan johtunee just siitä että huomaan panostuksesi ja sen vuoksi niitä on kiva lukea JA koska täällä tosiaan on sellaisia yhteistyöpousteja joita ei muualta lue (en ainakaan itse oo törmännyt).

  Mielenkiintoista luettavaa jälleen kerran ja hyvin olet perustellut! 🙂

   0
 • Minnea Muru

  Useimmista kohdista olen kyllä samaa mieltä, mutta en näe lyhyitä kommentteja negatiivisena kalasteluna. Joskus aikaa on vähän, ja haluaa kuitenkin jättää itsestään merkin, että kävi postauksen lukemassa, ja tykkäsi kovasti kuvista, niin on ihan ok, jättää vain lyhyt "ihania kuvia"-kommentti 🙂 Itseäni ainakin ilahduttaa ihan vain vaikka sydän kommenttikentässä (ja olen näitä sydämiä itsekin jättänyt).

  Kivaa viikkoa!

   0
 • inka nitta

  Mä en tiedä uskaltaisinko itse tehdä tälläistä postausta! 😀 Oon muutenkin vähän semmonen ihminen, joka ei ota kantaa oikeen mihinkään, hah. Mä tykkään kamalasti itse haastepostauksista ja ne jotenkin yhdistää toisia bloggaajia. Yhteistyövihaa en ymmärrä ja varsinkin nykypäivänä yhteistyöt tehdään suurimmalta osin tosi mielenkiintoisiksi ja yhtä hyvällä laadulla kuin muut ihan perus postaukset. 🙂 ps. Ihan super kiva toi kuvauspaikka ja muutenkin tosi onnistuneita otoksia, auringonvalokin tulee niin ihanasti <3

   0
 • ELLI

  Kiitos kommentista 🙂 Postauksen ei ollut tarkoitus vaatia kaikkia tuomaan jotain uutta blogimaailmaan, koska kuten kirjoitin, se on mahdotonta että keksii kaikki ideat täysin omasta päästään. Usein se mikä riittää, onkin se kirjoittajan oma persoona. Mä en myöskään tarkoittanut, että olisin itse jotenkin täydellisen uniikki ja olenkin varmasti yksi niistä hajuttomista ja mauttomista persoonista, mutta ainakaan en lähde tietoisesti kopioimaan muita tai muuta vastaavaa. Ei mun tarkoitus olekaan mullistaa blogimaailmaa millään tavalla, vaan tehdä sitä mistä tykkään 🙂

   0
 • Larlittan

  Hyvästä aiheesta kirjoitat. Mua itseäni ärsyttää ns. klikki-otsikointi, vaikka totta kai jokainen haluaa lukijoita teksteilleen ja otsikko on se paras koukku. Mutta ärsyttää se tyyli, että luodaan otsikolla kuva tai odotus jostain, mistä ei sitten oikeastaan kirjoitetakaan. Tyyliin "Onko aika erota ja jatkaa matkaa omiin suuntiin" ja sitten tekstissä kerrotaankin, että kaikki on hyvin ja ei ole mitään kriisiä ja kivaa on ja parisuhde voi hyvin ja puspus. Että kyllä otsikon toivoisi aina aidosti kertovan siitä, mihin se viittaa…

   0
 • ☆Saga☆

  WORD! Tuo lukija lukijasta-meininki on tosi ärsyttävää. Ite en lue blogeja jos ei kiinnosta, ja kommentoin vain kun on kommentoitavaa, en väkisin väännä kommentteja siinä toivossa, et saisin niitä itse.

  Ihana postaus ja tosi kauniit ja kesäiset kuvat!

   0
 • Sofia

  Sait ilmaistua ja perusteltua nää asiat kyllä tosi hyvin ja oon ihan samaa mieltä sun kanssa jokaisen kohdan suhteen! Oon kyllä itekin joskus pari vuotta sitten edellisen blogin ollessa vielä hengissä sortunut siihen, että oon käynyt kommentoimassa postauksiin, että "Tosi kiva asu! :)" ja sitten vaan kommentin perään lätkäissyt blogini osoitteen. Enää nykyisin en todellakaan tee tätä 😀 Mitä noihin haasteisiin tulee, niin oon monta kertaa miettinyt että teenköhän liikaa haasteita omaan blogiini. En kuitenkaan malta olla tekemättä haastetta, varsinkin jos se on mun mielestä tosi kiva 😀 Mutta joo siis, tosi hyvä tää sun postaus ja tosi hyviä pointteja!

   0
 • Niina

  Hyvä postaus! 🙂 Ei mun mielestä mitenkään pahoja mielipiteitä ollenkaan 😀 Mua ei oikeestaan ärsytä näistä mikään paitsi tuo kommenttien ja lukijoiden kalastelu!! Sekä myös se, että tehdään liibalaaba täyte postauksia missä kerrotaan pikaiset kuulumiset muutamalla lauseella ja yhdellä kuvalla.. No kaikki tavallaan, en lue semmoisia blogeja jotka ärsyttävät, koska haluan tämän harrastuksen olevan mukavaa ja rentoa 🙂

   0
 • Anonyymi

  Tämän luettua tulee mieleen ekaksi että onpa ihmisillä aikaa pohdiskella miltä joku vaikuttaa tai näyttää. Vaikka jonkun blogi ei olisi vielä parhain kirjallisuuden helmi, voi olla että se on sitä mitä tämän kirjoittajakin mainitsi arvostavansa, omaa aitoa itseänsä. Rasittavaa jos pitää ajatella kirjoitettaessa: onko tämä tarpeeksi hyvä, kun ei ole kyseessä äidinkielen kokeesta eikä työympäristöstä. Jatkuva suoritus on rasittavaa, ja uuvuttavaa. Tasapäisyys ja puolisuorittaminen kunniaan vapaa-ajalla, ihan kylmästi olen sitä mieltä

   0
 • Tuija

  Turhaan jännitit, tosi hienosti esitit asian ja kuten mainitsit, siulla on oikeus sannoo mielipiteesi 🙂 Miulle tuli mieleen mikä itteä eniten ärsyttää blogimaailmassa, ja se on liian täydelliset ja lavastetut kuvat 😀 En voi sietää sellaisia kuvia, joissa on esim. paljaat sileät sääret ja läppäri sun muut rekvisiitat aseteltu siihen täydelliseen asetelmaan, ei murun murua tai roskan roskaa missään. En tiijä miksi se niin kamalasti ärsyttää, ei siinä oo mittään pahaa jos halluu onnistuneen kuvan, mut semmoisista kuvista vaan jotenkin välittyy niin epäaito tunnelma!

   0
 • ELLI

  Hahah, mä kyllä tosiaan ajattelenkin ja analysoinkin kaikkea tosi paljon, toisinaan liikaakin 😀 Liiallisen blogimaailmaan syventymisen vuoksi nääkin seikat ovat luultavimmin mun silmille pompanneet.

  Ja siis missään nimessä en vaadi mitään täydellisyyttä keneltäkään! 🙂 Ei meistä kukaan ole täydellinen eivätkä kaikki edes halua siihen pyrkiä, ja se on ihan täysin ok. Blogit eivät tosiaan ole mikään koetilanne ja useimmille meistä se on myös täysin harrastus eikä suorittamisesta pitäisikään ottaa mitään paineita.

   0
 • Piia

  Todella hyvä postaus kertakaikkiaan! 🙂 Muakin ärsyttää aika pitkälti samat asiat, mutta lyhyet kommentit, juuri tuohon "ihanat kuvat" -tyyliin on mulle jopa ihan mieluisia (monet mun postauksista on niin kuvapainotteisia, ettei niihin varmaan paljoa muuta sanottavaa edes löydy :D), on kiva, että ihmiset viitsivät jättää edes sen lyhyen kommentin vierailustaan.

  Mutta joo, sellaiset lyhyet kommentit, jotka on tyyliä "kiva blogi, tuu katsomaan mun blogi" tuntuu juurikin kävijöiden kalastelulta ja jos niitä tulisi paljon, niin varmasti ärsyttäisi!

   0
 • Tuuli

  Pystyn kyllä samaistumaan oikeastaan jokaiseen kohtaan! 🙂 Etenkin tuota matkimista olen huomannut itsekin, ja pohdinkin eräässä postauksessani sitä, missä menee se raja matkimisen ja toisten blogeista inspiroitumisen välillä. Mielestäni on kohtuullista linkata alkuperäinen blogi omaan postakseen, jos saa idean postaukseensa jostain muualta.

  Yhteistyöt ovat mielestäni hyvä juttu, jos niitä näkyy blogissa kohtuullisesti, mutta jos jokainen postaus alkaa olla jonkinlainen yhteistyö, alkaa helposti miettiä mitä varten kyseinen bloggaaja kirjoittaa blogiaan 🙂 Ja juurikin se, että kaikkea kehutaan maasta taivaisiin vaikkei olisikaan niin oma juttu, on mielestäni aika hölmöä ja paistaa kyllä läpi.

  Hyvä postaus Elli <3

   0
 • Anonyymi

  Todella hyvä teksti, ja upposi muuten todellakin syvälle. Itse en enää edes jaksa pitää blogia juuri näistä syistä, isoimpana ehkä matkiminen. Blogin pitäisi mielestäni olla luova paikka ja tyyli, jolla toteuttaa itseään. Toivon, että blogimaailma kokisi jonkin muutoksen ja että jaksaisin vielä jokin kaunis päivä jatkaa, sillä rakastan bloggaamista, mutten blogimaailmaa. Hieno teksti, aamen.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.