VALIKKO
5.11.2017 21:16

Mikä Englannissa on paremmin?

Musta tuntuu että mä alan pikkuhiljaa päästä (tai joutua) kulttuurishokin varsinaiseen shokkivaiheeseen, mutta vielä ennen sen täydellistä tyrmäystä haluan vähän fiilistellä Englantia (joo, kyllä mä fiilisten sen jälkeenkin mutta kyllä te tajuutte haha). Tähän siis kokosin muutamia juttuja, joissa mun mielestä Englanti ja englantilaiset ovat Suomea ja meitä suomalaisia edellä.

 

× Itsepalvelukassoissa käy käteinen! Kertokaa jos olen väärässä, mutta mä en ainakaan ole Suomessa niitä nähnyt, siis ennen lähtöä. Se on ihan älyttömän kätevää, jos käyt ostamassa vaan jotain pientä, etkä halua maksaa sitä kortilla mutta sulla ei myöskään ole aikaa jonottaa varsinaiselle kassalle.

× Pistorasioita on joka paikassa. Suomessa joutuu aina kauhealla työllä etsimään pistorasioita kahviloista ja ravintoloista, mutta täällä niitä on oikeasti lähes joka paikassa.

× Täällä järjestetään tapahtumia paljon useammin. Suomessakin kyllä tapahtuu paljon ja varsinkin isommissa kaupungeissa, mutta ei silti läheskään yhtä paljon kuin täällä Englannissa. Southampton esimerkiksi on Englannin mittapuulla aika pieni kaupunki, mutta silti joka viikonloppu on jotain häppeninkiä.

 

× Tämä seuraava on varmaan aika itsestään selvyys, mutta saatavuus ja valikoimat. Se, että täällä on niin paljon enemmän esimerkiksi eri vaatekauppoja, vähentää sitä että kaikilla on sama paita tai vastaavaa. Oma tyyli on helpompi rakentaa. Täällä myös samoissa kaupoissa kuin Suomessa on laajemmat valikoimat, esimerkkinä H&M.

× Yllä oleva käy myös ruokakauppojen valikoimaan. Eri vaihtoehtoja on niin paljon!

×No ne puistot. Miksi Suomessa ei voi olla samanlaisia isoja puistoja keskellä kaupunkia? Helsingissä meillä on pari puistoa mutta siihen se jääkin eivätkä nekään ole samanlaisia kuin täällä.

× Joulu alkaa täällä jo marraskuussa, mikä on musta aivan ihana juttu! Oon niin jouluihminen, että voisin fiilistellä sitä vaikka ympäri vuoden. Suomessa marraskuu on vähän ehkä välikuukausi, mutta täällä se käytetään ihanasti hyödyksi joulun odotuksessa. Joulujutut tuli toki jo kauppoihin syys-lokakuun vaihteessa yhtä aikaa Halloween-juttujen kanssa mutta nyt se joulu alkaa oikeasti. Esimerkiksi Southamptonin joulutori avataan jo lauantaina, en malta odottaa!

 

× Herkkukahvit, joita mä rakastan! Tämä on lähinnä mielipidekysymys, mutta mä nauttisin jos Suomessakin saisi näitä ihania herkkukahveja samalla tavalla kuin täällä. Saahan Suomessakin kahviloista kaikenlaisia valkosuklaalatteja, mutta se hinta on ihan järkyttävä. Ja musta tuntuu että ne hinnat on pakko pitää ylhäällä, kun ei Suomessa oo tapana hakea takeaway-kahveja vaan ajatus on aina se että kotona tehty musta kahvi on paras. Ja ylipäätään kahvilakulttuuri on täällä niin ihana verrattuna Suomeen.

× Online-opiskelualustat, ainakin mun kohdalla. Meillä Suomessa TurkuAmkilla on ihan käsittämättömän surkeat opiskelualustat netissä, ja oon ollut niin yllättynyt positiivisesti tästä näiden alustasta. Opetus on muutenkin positiivisesti erilaista, mutta siihen voisin pureutua ihan omassa postauksessaan.

× Small talk. Mä en oikeasti käsitä miksi suomalaiset on niin juroja 😀 Oon aina pitänyt sitä vaan vähän perättömänä stereotypiana mutta kyllä se on totta ainakin verrattuna englantilaisiin hahah. Tähän voisin lisätä vielä ylipäätään erilaisen elämänasenteen. Yleisesti ottaen täällä ollaan suomalaisiin verrattuna jotenkin niin paljon enemmän innoissaan kaikesta, yhteisöllisempiä ja ystävällisempiä.

 

trenssi Vero moda × neule Marks & Spencer × tekonahkahousut Vero moda × minireppu Michael Kors × kengät Kookenkä × kello Daniel Wellington


Jossain kohtaa voisikin sitten olla vuorossa paluu maanpinnalle, ja voisin jakaa juttuja, mitkä ovat Suomessa paremmin kuin täällä. Miltäs kuulostaa? 🙂

×××
Liity lukijaksi helposti Bloggerin kautta!

Kommentit

 • Sofia

  Tää oli mielenkiintonen postaus 🙂 Oon käynyt vain kerran Englannissa, mutta totesin silloin myös sen, että ihmiset tosiaan innostuvat siellä helpommin asioista ja ovat paljon ystävällisempiä kuin me suomalaiset. Ja samoin kiinnitin huomiota noihin pistorasioihin 😀

   0
 • Milla

  Todella mielenkiintonen postaus! Ja ihana asukokonaisuus ja toi reppu on niin kiva! Ton tapasta oon alkanut metsästään itsellenikin 🙂

   0
 • HENNA

  Hyvä postaus! 🙂 Oon itse kerran pikipäin käynyt Lontoossa, meillä oli välilasku siellä, oltiin aamusta iltaan. Eipä siinä juuri mitään kerennyt nähdä, joten sinne on joskus vielä päästävä uudestaan ihan ajan kanssa! Ehdottomasti myös toistepäin tämä postaus, varmasti moni asia meillä täällä Suomessa on paremmin! 🙂

   0
 • Taru

  Englanti vaikuttaa aina vaan ihanammalta ja ihanammalta! <3 Oispa täälläkin joulujutut jo täydessä vauhdissa! Musta tuntuu että Suomessa vaan valitetaan siitä miten "liian aikaiseen" joulu tulee kauppoihin ja katukuvaan.

  Näitä eroja on niin kiva lukea! <3

   0
 • Kata

  Todella hauskoja juttuja ja niihin voisin samaistua kun olen huomannut nuita muutamia itsekin ulkomailla käydessä. Isot puistot, smalltalk, ruoka- ja vaatekaupat ja pari muuta! No mutta se kai se tekee matkustelusta ihanaa, se kun muualla maailmassa on niin erilaista kuin Suomessa ja se kiehtoo. Suomi on maana vaan mielestäni todella hyvä ja tänne on kyllä lottovoitto syntyä kun täällä on asiat niin hyvin:) Kannatan siis postausta myös siitä mikä Suomessa on paremmin;)

   0
 • Salli

  En tiedä lähtikö edellinen kommenttini, vai katosiko se ikuisesti bittiavaruuteen… Mutta tosi kiva postaus! 🙂 Tällaisia postauksia näkee usein kirjoitettuna jotenkin todella katkeralla asenteella, mutta tämä osui juurikin kohdalleen. Tässä oli paljon hyviä pointteja, joissa meillä voitaisiin hieman parantaa.

  Paitsi small talkin puutteesta olen ihan iloinen, sillä introverttinä arvostan sitä, että minut jätetään rauhaan ja omaa tilaa kunnioitetaan. 😀 Näin suomalaisena minun on välillä hieman vaikea erottaa, mikä on small talkia ja mikä aitoa kohteliaisuutta ja kiinnostusta. Tykkään siitä, että kun suomalainen sanoo jotain, sitä yleensä tarkoitetaan. Ei tarvitse siis miettiä, oliko "mennään kahville joku päivä" ihan vain kohtelias pinnallinen heitto, vaiko kutsu. Toisaalta small talk-taidot poistaisi ihmisten varautuneisuutta, mikä ei yhtään olisi pahitteeksi täälläkään! 😀

   0
 • Niina

  Todella mielenkiintoinen postaus! 🙂 Mä oon myös huomannut pari kertaa Englannissa käynneenä, että englantilaisten elämänasenne ja luonne ovat ihan erilaisia kuin meillä suomalaisilla. Mä en itse kylläkään voi sietää small talkkia, olen huono siinä enkä vaan tykkää 😀 Mutta kyllä silti monesti huomaan juttelevani vieraiden ihmisten kanssa, tosin he ovat sen keskustelun aloittaneet. Työkaverini joka on ulkomailta sanoi, että oon avoimempi kuin keskiverto suomalainen johtuen varmasti matkustamisesta 🙂

  Itsepalvelukassoilla olisi kätevää jos kävisi käteinen, mutta ehkä täällä Suomessa käytetään niin vähän käteistä nykyään. Puistot ovat tosiaankin ulkomailla aina paljon upeampia ja isompia kuin esim Helsingissä 😀 Sekä vaatekaupat!! Ulkomailla on vaan niin paljon parempia vaatekauppoja kuin täällä.

  Mua ainakin kiinnostaisi lukea mikä on paremmin Suomessa kuin siellä. Hyviä ja mielenkiintoisia postauksia 🙂

   0
 • Anna Eveliina

  Hyvin kirjoitettu postaus. En osaa tähän mitään eriävää mielipidettä sanoa, sillä en ole koskaan Englannissa käynyt, mutta sen osaan sanoa, että vaikka täällä minun kotikaupungissani ei ole tällä hetkellä lunta, kaivoin silti pari päivää sitten kaikki joulukoristeet esille, sillä välin, kun avomieheni nukkui päiväunia. Kun hän heräsi, meillä oli jo joulu kotona ja joulukuusi löytää paikkansa 24.11 😀 Minä tykkään aloittaa joulun todella aikaisin! 😀

   0
 • Iida

  Todella mielenkiintoinen postaus! Toi small talk on aika jännä juttu.. Ihmiset on niin kohteliaita ja ystävällisiä tuntemattomille. Se oli kyllä aika outoakin, kun on tottunut tähän suomalaisten jurouteen.
  Ja joo, samanlainen postaus toisin päin kiinnostaa!

   0
 • Sini

  Toi pistorasioiden määrä on varmasti tosi kätevä! Aina täällä Suomessa saa kyllä tuskailla sen kanssa, kun niitä ei meinaa löytyä mistään 😀

   0
 • ELLI

  No on! 😀 Tietysti sitten tässä on se ongelma, että näiden pistorasiat on erilaisia ja aina täytyy olla mukana se typerä adapteri haha!

   0
 • Sanna Salo

  Siis englantilaiset ruokakaupat on kyllä ihania. Kun mun täti tuli käymään ja kysyi oisko mulla toiveita Lontoosta, oli mun pakko pyytää ihan sitä oikeaa britticheddaria! Ja nyt se on mulla melkein loppu enkä tiedä miten selviän 😀 Ja Primark ja vaatekaupat muutenkin on tietenkin ihan selkee plussa Englannille (vielä kun Sephoran sais sinne!)

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.