VALIKKO
7.10.2017 10:52

Mun asunto Englannissa

Tässä se nyt on, toivottu postaus mun Englannin asunnosta! Näitä kuvia oli niin vaikea ottaa, kun tämä on kuitenkin aika pieni asunto eikä mun objektiiveilla saa kovin laajoja kuvia. Fish eye -linssi olisi ollut tähän tarkoitukseen täydellinen, mutta ehkä näistäkin saa käsitystä millaisessa paikassa mä asun. 
Mä asun siis opiskelija-asuntosäätiön isossa kerrostalossa ja mulla on täällä oma yksiö. Maksan tästä ihan hunajaa, mutta tää oli silti halvin vaihtoehto, josta sain vuokrattua asunnon vain muutamaksi kuukaudeksi. Mutta joo, on tää asunto mun mielestä kyllä kaiken rahan arvoinenkin. Yllä olevasta kuvasta näette näkymän heti ovelta.

Täällä on käytössä hotellihuoneavainten tapaiset avainkortit, joilla ovet avataan koskemalla avaintunnistimeen. Meillä on tässä talossa respa, joka on auki suuren osan päivästä ja alaovetkin on liukuovet, eli tosi modernista ja hotellinomaisesta talosta on kyse. Täältä myös löytyy kaikenlaisia yhteisiä huoneita, kuten yhteinen iso olohuone, oma baari, valokuvaushuone, elokuvahuone, luku- ja opiskeluhuoneita, musiikki- ja taidehuoneet ja niin edelleen. Mä asun myös todella keskustassa, tästä kävelee vähän päälle kymmenen minuuttia koululle, lähin kauppa on kolmen minuutin kävelymatkan päässä ja Westquay -kauppakeskukselle kävelee hiukan yli viisi minuuttia. Westquay ja lähi-Lidl sijaitsevat Southamptonin ”pääkadulla”, joten tämä sijainti on erinomainen.
Ylhäällä oleva kuva on mun eteisestä. Oon niin iloinen että nuo mun kaksi isoa matkalaukkua sopivat just hyvin tuonne, koska ehdin jo etukäteen murehtia niiden mahtumisesta. Eteisessä mulla on myös vasemmassa kulmassa näkyvä harmaa siivouskaappi.

Eteisestä löytyy myös talon puhelin, jolla voin soittaa muihin huoneisiin tai respaan ja toisinpäin. Ja tuossa mulla on myös kokovartalopeili, josta oon todella iloinen! Vessaan pääsee eteisessä olevasta ovesta, mutta en saanut sieltä mitään kunnollisia kuvia 😀 Vessa on nimittäin tosi pieni, mutta eipä sen iso tarvitsekaan olla. Siellä mulla on (itsestäänselvien vessan ja lavuaarin lisäksi) iso koko seinän levyinen peili, samaa vihreää tehosteväriä kuin muualla asunnossa ja suihkukaappi. Vessa on tosi moderni, ja siellä onkin automaattivalot, joihin oli aluksi vaikea tottua kun etsin aina kädellä valokatkaisinta haha.

Seuraavaksi mulla on työpiste. Täällä oli valmiina tuo työtuoli, joka onkin osoittautunut tosi hyväksi. Pöydässä on muutama vetolaatikko, ja tuollainen pöydän vasemmalla ja yläpuolella oleva hyllykkö.

Keittiö löytyy työpisteen ”selän takaa”. Se on pieni, mutta toimiva ja ihan riittävä mulle yksin. Lavuaari, kaksi hellan levyä, mikro ja pieni jääkaappi, jonka sisällä on yksi pakastelokero. Kaappitilaa on aika vähän, mutta on sekin ainakin toistaiseksi riittänyt mulle hyvin. Jääkaappi on tuo kaappi oikeassa alakulmassa, ja tykkään tosi paljon tuosta että se on integroitu osaksi kaapistoa.

Keittiön työtaso jatkuu ruokapöydäksi, jonka yläpuolella on tv. Tuoleina täällä on tuollaiset baarituolit, jotka jatkavat vihreää teemaväriä.  Ruokapöydän vierestä löytyy vaatekaappi jossa on onneksi tarpeeksi tilaa mun mukana oleville vaatteille.

Sitten viimeisenä on sänky, joka on ihanan leveä. Sängyn pääty on tavallaan myös tilanjakaja, josta tykkään paljon ja käytän tuota hyllynä sekä yöpöytänä tai oikeastaan tasona. Ensimmäisissä kuvissa näkyy hieman sängyn vieressä olevaa seinää, jonka siis tuunasin marmorikuosiseksi. Se oli nimittäin alunperin myös vihreä, mutta sain mun yhdeltä vaihtarikaverilta tämän idean ja tykkään siitä nyt niin paljon!
Tällaisessa asunnossa mä siis nyt asustelen 🙂 Tykkään tästä itse kovasti niin sijainnin kuin itse asunnonkin vuoksi, ja älyttömän korkea vuokra tuntuukin siksi perustellulta. Kauheasti en ole jaksanut tätä sisustaa kun asun täällä vain niin vähän aikaa, mutta on tämä tarpeeksi kodikas näinkin.  Rakastan erityisesti tätä asunnon värimaailmaa, joka on pääosin harmaa-valkoinen. Mä viihdyn täällä tosi hyvin ♡

×××
Seuraa mua myös Snapchatissa @ellimarias 🙂

Kommentit

 • inka nitta

  Ihan älyttömän söpöltä näyttää! Toivoisin vielä kuitenkin esim videolla tän asunnon esittelyä, että pääsisi näkemään kokonaisuuden 🙂

   0
 • Sini

  Tosi ihana asunto! Tuollahan voisi asua pidempäänkin! 🙂

   0
 • Salli

  Ihanan siistin ja laadukkaan näköinen asunto! Tässä juuri tuttujeni kanssa taivasteltiin Toasin luteita ja asuntoja, joten mukava nähdä hieman parempaa opiskelijakämppää. 😀

   0
 • ELLI

  Hahah voi apua, jotenkin oon kuvitellut Toasinkin kämppien olevan tosi laadukkaita joten tää oli ihan uutta tietoa mulle 😀 Jep, mä kyllä nautin täällä asumisesta<3

   0
 • Kata

  Ihana värimaailma, tuo vihreä ripaus siellä täällä on mielestäni todella kiva ja jotenkin nuorekas 8) Kelpaisi todellakin asustella tuollaisessa vaihdon ajan, parempi tuo kuin kimppakämppä mun mielestä ja siitä itsekin olisin valmis maksamaan enemmän että on myös se oma rauha:)

   0
 • ELLI

  Joo mäkin tykkään kyllä vaikken aiemmin ookkaan osannut ajatella vihreää omaan kotiin 😀 Jep, todellakin, asuntolaelämä olisi toki oma hieno kokemuksensa varmasti myös mutta mä olen niin mukavuudenhaluinen että mieluummin asustelen yksin. Ja on tääkin mulle uusi avartava kokemus kun en oo muuten koskaan asunut yksinkään hahah 😀

   0
 • Fiiaelina

  Aivan ihanan näköinen asunto! Täällä briteissä asuminen on ihan tosi kallista joka tapauksessa, itsekin pulitan ihan hurjat hinnat omasta kämpästäni ja kyseessä on kummiskin asuntola, että edes sitä omaa keittiötä ei ole 😀 Mutta oon kyllä tyytyväinen asumisratkaisuuni tällä hetkellä kuitenkin ja ihan hyvillä mielin maksan siitä vähän enemmän 🙂

   0
 • Sara V

  Jonkin verran näitä brittien asuntoloita nähneenä, niin kuten taisin joskus snapissa mainita, niin tää on kyllä super hyvän näkönen! Ehdottomasti siistein ja modernein asuntolahuone jonka oon nähnyt. Kaikissa muissa on myös ollut yleiset keittiöt, eli siellä puolet asukkaista jättää tiskinsä tiskialtaaseen, joten muilla asukkaille jää valinnaksi joko tiskata muiden tiskit tai jättää omansa tiskaamatta. Yhdessä yliopistoasuntolassa jossa olin kielikurssin ajan majoittuneena oli myös yhteiset vessat ja suihkut. Niitähän oli siis yksi vessa kolmea tai neljää makuuhuonetta kohden. Tää kuitenkin näyttää tosi kivalta ja asuttavalta 🙂

   0
 • Taru

  Oi miten kaunis asunto sulla on siellä! 🙂 Toi lattia on ihan unelma! <3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.