VALIKKO
11.11.2017 13:01

Sherwoodin metsä

Pari viikkoa sitten kun poikaystäväni oli täällä käymässä, osallistuttiin järjestetylle päiväreissulle Nottinghamiin. Lähtö oli ihan älyttömän aikaisin aamulla, kun matka sinnekin kesti monta tuntia, mutta silti se on vaan niin kiva nähdä Englantia enemmän. Meidän ensimmäinen kohde Nottinghamissa oli Sherwoodin metsä, joka on Robin Hoodistakin tuttu ja itse odotin tätä eniten.


Englannissahan ei ole samalla tavalla metsää joka paikassa niin kuin Suomessa, vaan tällä on lähinnä yksittäisiä metsäalueita, jotka taitavatkin sitten olla samalla luonnonsuojelualueita. Tässä ihan Southamptonin lähelläkin on yksi, New Forest, jossa mun täytyy vielä käydä ihan ehdottomasti! Englanti kuuluu lehtimetsävyöhykkeeseen, joten puut ja kasvusto ovat todella erilaisia verrattuna Suomen havupuihin, mutta mä jopa ehkä tykkään näistä Englannin metsistä enemmän.

Sherwoodin metsän infopaikka oli tehty todella Robin Hood -teemaiseksi. Sieltä löytyi erilaisia patsaita, kuten kuvassa näkyvä Robin Hoodin ja Pikku Johnin taistelu, pieni näyttely ja matkamuistomyymälöitä. Sherwoodin metsän kiertämiseen meillä oli myös opas, mutta ei kyllä oltu siihen kauhean tyytyväisiä 😀 Hän taisi vain kahteen kertaan kertoa jotain infoa metsästä ja kaiken lisäksi suunnisti meidät väärälle reitille.


Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy The Major Oak, joka on metsän vanhin puu. Arvioitu ikä on 800-1000 vuotta ja se onkin kyllä alkanut jo vähän lahoamaan, ja siksi puun ympärillä on paljon tukipilareita. Major Oak on aivan valtava ja se on myös äänestetty mm. Britannian lempipuuksi. Tarinan mukaan Robin Hood ja kumppanit piileksivät tässä puussa.

Robin Hoodin historiastahan ei olla varmoja, vaan ilmeisesti hahmo on saanut vaikutteita monestakin eri henkilöstä ja tästä pääteltynä Robin Hoodia ei ole koskaan ollutkaan. Silti, monet muut tarinassa esiintyvät hahmot tiedetään oikeiksi, samoin kuin tapahtumapaikat. Tarina on lähtöisin 1400-luvun balladeista, joissa aluksi Robin Hood oli vain varas ja joissakin versioissa jopa murhaaja, joten legenda on muuttunut aikojen saatossa todella paljonkin. Robin Hoodin kotikyläksi väitetään Loxleyn kylää, joka tosin sijaitsee kaukana Nottinghamista, ja siellä on myös hauta, jota väitetään Robin Hoodin haudaksi.


Sherwoodin metsä kuitenkin on aivan ihana! Mä oon aina nauttinut todella paljon Suomenkin metsistä ja tykännyt käydä luonnonsuojelualueilla, joten nautin paljon tästäkin. Ilma oli tuolloin ihana, sellainen todella syksyinen; aurinkoa ja todella viileää. Metsässä oli tosi kauniit syksyn värit ja pakko sanoa, että mulle tuli tuolla ikävä Suomeen.

Metsässä kävely rentouttaa mieltä niin ihanasti, että haluaisin taas kokea tuon uudelleen. Ehkä täytyykin siis käydä siellä New Forestissa mahdollisimman pian!
Tykkäättekö te käydä vain kävelemässä metsissä?

×××
Muistattehan, että Taste of Finlandin alekoodi  ElliL  on voimassa enää maanantaihin asti! 🙂 Tähän liittyvän postauksen näet täältä.

Kommentit

 • HENNA

  Siiis wau! Miten upea paikka!! 🙂

   0
 • Sofia

  Oi, kauniin näköinen metsä ♥ Mä en tykkää yksin kävellä edes lähimetsissä, koska pelkään eksymistä 😀 Kaverin kanssa tykkään kyllä seikkailla metsässä, koska siellä on ihanan rauhallista.

   0
 • Piia

  Vitsit miten mielenkiintoinen postaus! En edes tiennyt, että Sherwoodin metsä on oikeasti olemassa! 🙂

   0
 • Paula

  Aivan ihania kuvia ja todella kauniilta tuo metsä näyttää kyllä. Hiukan tulee Suomen luonto mieleen, mutta kyllä huomaa että puut ovat erilaisia. Muutenkin todella kiva postaus 🙂

   0
 • Sini

  Vautsi kuinka siisti paikka! Just tollaset paikat on niin kiinnostavia, missä historialliset hahmot ovat joskus saattaneet viettää aikaa. Ihanat kuvat oot kyllä ottanu ja näyttää niin nätiltä♥

   0
 • Taru

  Oii, tuolla olis niin kiva käydä! <3 Harmi että teillä on ollut tuollanen opas, varmasti olis kiva oppia lisää tuollaisilla reissuilla! Nuo metsät on kyllä niin kauniita! <3

   0
 • Kata

  Aika satumaisen näköinen, ihan erilainen kuin Suomessa, vähän kyllä samaa mutta siis u know! 😀 Tuonne menisin mielelläni kävelemään ja tutustumaan ♥ Hauska oli kuulla myös vähän tuosta historiasta ja Robin Hoodista. Pakko kompata Siniä, nuo on just tosi mielenkiintoisia nuo paikat joissa historialliset hahmot ovat saattaneet viettää sitä aikaa. Haluaisin ehdottomasti käydä tuolla myös 8)

   0
 • Niina

  Vautsi mikä paikka! 🙂 Tuollaisessa olisi kyllä joskus tosi siistiä päästä käymään! Rakastan muutenkin luontoa ja metsiä <3 Hurjan kauniita kuvia oot ottanut <3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.