VALIKKO
28.2.2018 19:39

Synttäriviikko: Miksi aloitin bloggaamisen?

Kuten ehkä jo tiedätte, huomenna tämä mun pikkuinen blogi täyttää vuoden! Siksi ajattelin, että tänään on hyvä muistella mitä mulla liikkui päässä silloin ja että miksi ylipäätään aloitin bloggaamisen.

 

Halusin uuden harrastuksen

Viime vuonna näihin aikoihin mun elämä oli aika yksinkertaista. Kävin todella säännöllisinä työaikoina töissä ja pystyin hoitamaan kouluni samalla tosi hyvin. Silti mulla oli vapaa-aikaa sopivasti ja käytin sitä muunmuassa kavereiden näkemiseen, urheiluun, leffoihin, sarjoihin ja poikaystävän kanssa oleiluun. Kaipasin ehkä vähän lisää sisältöä elämääni ja muistan pohtineeni että tarvitsisin jonkun säännöllisemmän harrastuksen.

Samoihin aikoihin innostuin taas kunnolla kuvien ottamisesta ja muistan käyttäneeni Instagramia tosi säännöllisesti. Panostin siihen todella paljon ja käytiinkin välillä ottamassa blogeille tyypillisiä asukuvia, joita lisäsin Instagramiin kun blogia ei vielä ollut. Instagramia varten otin myös muita kuvia, esimerkiksi kukista ja asusteista, ja toivoin jotain paikkaa johon voisin jakaa näitä random-otoksia kattavammin kuin Instagramiin.

 

Vaihto kannusti aloittamaan

Viimeisen sysäyksen sain tähän hommaan vaihtoon hakemisesta, koska ajattelin silloin että jos vaihtoon pääsen, haluan ehdottomasti kirjoittaa sieltä blogia. Halusin kuitenkin tutustua tähän hommaan kunnolla ennen vaihtoon lähtöä enkä missään nimessä halunnut kirjoittaa pelkkää vaihtoblogia, ja siksi aloitin sen jo puoli vuotta ennen vaihtoon lähtöä. Blogia aloittaessani en tosin vielä tiennyt täysin varmaksi pääsenkö vaihtoon, mutta silti se mahdollisuus siitä potkaisi mut lopullisesti luomaan blogin Bloggeriin.

 

Miksi juuri bloggaaminen?

Bloggaamista olin harkinnut kyllä jo pitkään ilman vaihtoon lähdön suunnitteluakin, ja oikeastaan koko vuoden 2016 mulla oli haaveita oman blogin kirjoittamisesta. Se vain vaati tosi pitkän ajan ennen kuin uskalsin vihdoin aloittaa ja julkaista blogin, ja muistan kuinka mua jännitti kertoa siitä ensimmäistä kertaa Instagramissa. Mä olen ollut aktiivisena lukijana blogimaailmassa todella pitkään, muistaakseni jo omalta yläasteelta asti, joten tuttu maailmahan tämä oli sitä kautta mutta silti vielä niin vieras. Tykkään todella paljon kirjoittaa ja olen ihan pienestä pitäen kirjoittanut kaikenlaisia tekstejä omaksi ilokseni. Ajattelin, että blogin kautta voin helposti yhdistää ne random-kuvani ja tekstini, ja tämä onkin ollut täydellinen kanava tuohon tarkoitukseen.

 

Jotenkin mulla oli myös sellainen fiilis, että mulla on jotain sanottavaa. Ei ehkä mitään maailman tärkeintä sanottavaa, mutta jotain kuitenkin. Jotain, mitä voisin ehkä tarjota mahdollisille lukijoille ja se kannusti mua. Tykkään kirjoittaa mielipideasioista vaikken niitä kovin usein kirjoita, mutta koin että blogi voisi olla hyvä alusta niille. Koin, että vaihtoajasta bloggaaminen antaisi jotain myös muille ja että sitä kautta tuttujen olisi helppo seurata mun menoa toisessa maassa. Ajattelin, että ehkä joku voi samaistua minuun ja myös että mä voisin saada vertaistukea tätä kautta muilta tarvitessani.

Ja näistä syistä se sitten tosiaan lähti.

 

Te jotka kirjoittelette itsekin, mikä teidät sai aloittamaan bloggaamisen?

 

×××
Muistithan jättää mulle kysymyksen tähän kysymyspostaukseen? ♡

 

Kommentit

 • Nimetön Henna

  Mä oon kirjoittanut blogia vuodesta 2011 ja syy oli ehkä pakottava tarve saada kirjoittaa 🙂 myöhemmin päädyin myös toimittajan hommia tekemään ja sillä tiellä edelleen! Kirjoittaminen on itselle tosi luontainen tapa tuoda itseäni esiin ja blogi on siihen varsin hyvä keino!

  Mitä oot tykännyt olla nyt Stoorissa? 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Oi sullahan on pitkä matka bloggailua takana! 🙂 Tää on kyllä ihana kun saa jakaa omia ajatuksia kirjoitetussa muodossa ja just niin kuin itse haluaa. Ja kiitos kysymästä, tosi hyvin oon viihtynyt ja odotan kyllä innolla mitä siirtyminen tänne vielä tuo tullessaan!<3

    0
 • Niina

  Oli kiinnostavaa lukea mikä sai sut aloittamaan bloggaamisen! 🙂 Kiva kun bloggailet vaikket enää ookkaa vaihdossa, sun blogista on tullut mun lemppareita! Bloggaaminen on vertaistukea parhaimmillaan. Mä aloitin bloggaamaan just, että saisin purettua mun pahaa oloa johonkin ja sitten pidin pitkään parantumiseen liittyvää blogia, sitten lifestyleblogia ja nyt matkablogia. Kyllä matkabloggaaminen on vaa se mun juttuni 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Kiva kuulla että tykkäsit ja hei tosi ihana kuulla!<3 Mäkin oon nauttinut tästä niin paljon, että jatkan varmasti vielä pitkälle tulevaisuuteen ilman vaihtojuttujakin vaikka vaihdon loppuessa tulikin pieni kriisi myös blogin kanssa 😀 Ja niin munkin mielestä, ihan huippua että tätä kautta löytää saman henkisiä ihmisiä, joilla on kokemusta samoista asioista! Toi muuten on myös yksi bloggaamisen parhaista puolista mun mielestä, kun blogi muotoutuu ajan saatossa jatkuvasti ja se on täysin okei :)<3

    0
 • Nimetön Nimetön

  Sulla on ihana blogi ja kivoja postauksia <3

   0
  • Elli Leppiniemi

   Voi kiitos todella paljon! :)<3

    0
 • Sini

  Kiinnostava lukea, mikä sai sut alottamaan bloggaamisen! Ihanat kuvat♥

   0
  • Elli Leppiniemi

   Kiitos tosi paljon Sini, ihana kuulla! :)<3

    0
 • Emilia

  Hei kuulostaa tutulta ainakin pari noista syistä blogin aloittamiselle! Mullakin kuvia ”kertyi” ja tuntui, että oli sanottavaa ja aukko omassa ajassa täytettävänä.
  Vaikka tää homma jonkin verran ottaa, niin kyllä myös antaakin 🙂

  Ps. Ihana fiilis kuvissa ♡

   0
  • Elli Leppiniemi

   Kiva että samaistuit! Ja tuohon kuvien ja ajatusten jakamiseen tää bloggailu onkin just täydellinen juttu 🙂 Kiitos paljon<3

    0
 • Sofia

  Koska aloitin sen ihan ensimmäisen blogin kirjoittamisen silloin 7.-luokan alussa, mä aloitin lähinnä sen vaan sen takia, että kaikilla tuntui siihen aikaan olevan blogi, enkä mä tietenkään halunnut olla ainoa, joka ei sellaista omistanut 😀 Nykyisen blogin kirjoittamisen aloitin melkein vuosi sitten, koska aloin kaipaamaan bloggaamista ja rakastan kirjoittamista sekä kommentteihin vastaamista! Mietin myös silloin viime vuoden huhtikuussa, että olisi mahtavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin uuden ja paremman blogin myötä ja se toimikin loistavana motivaattorina uuden blogin aloittamiselle 🙂

   0
  • Elli Leppiniemi

   Hahah toi on kyllä varmaan monelle ollut se syy miksi bloggaminen on aloitettu 😀 Mutta hyvä että aloitit<3 Ja niin mustakin tää on ihan mahtava keino tutustua uusiin ihmisiin! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.