VALIKKO
11.10.2017 19:35

Winchester

Me tehtiin puolitoista viikkoa sitten muutaman vaihtarikaverin kanssa päivän reissu Winchesteriin, ja tässä olisi nyt paljon kuvia sieltä! Winchester on pieni 40 000 asukkaan kaupunki, joka on myös Southamptonin lähin kaupunki ja siksi suosittu päiväreissukohde Sotonin väelle lyhyen välimatkansa vuoksi. Me mentiin junalla ja matka kesti vain vartin.Meillä ei oikeastaan ollut Winchesterin suhteen mitään suunnitelmaa, ja päädyttiinkin kiertelemään kaupunkia aikalailla vaan mielivaltaisesti. Mutta voi että se on suloinen kaupunki! Rakennuksista huokui sellainen vanha maalaisbrittiläisyys ja se on jotain mistä mä nautin todella paljon. Winchester on ihan älyttömän idyllinen pieni kaupunki, ja kuuleman mukaan Southamptonkin voisi olla samanlainen jollei sitä olisi aikoinaan pommitettu niin pahasti. Idyllisen maalaisbrittiläisyyden lisäksi Winchesterissä on paljon vanhoja vaikuttavan näköisiä kivirakennuksia, vanhoja kivimuureja ja -portteja, paljon patsaita ja erityisen upeita olivat Westgate ja Winchesterin katedraali. Katedraalissa ei käyty sisällä, mutta sekin olisi varmasti hieno kokemus. Winchester on muuten joskus aikoinaan, eli 1000-luvun alussa, ollut jopa Englannin kuningaskunnan pääkaupunki, joten en ihmettele näitä upeita rakennuksia ollenkaan! Winchesterin yliopistokin oli ihan valtavan vanhan kivilinnan näköinen, sellaisessa olisi niin mahtava opiskella joskus.


Winchesteristä löytyy muuten myös nämä ihanat maalatut tolpat, kuten Lontoon Olympialaisten tolppa ja tämä kuvassakin näkyvä Mona Lisa! 😀 Voit kurkata ne kaikki ja lukea niistä lisää täältä.

Kaupungin kiertelyn lisäksi me käytiin syömässä, vähän shoppailemassa ja kahvilla, ja meillä oli tosi ihana päivä! Taidettiin kaikki ottaa tosi paljon kuvia ja mä itse ainakin ihastuin Winchesteriin. Joulukuussa tuolla on myös aivan ihanat joulumarkkinat, kuulemma paremmat kuin Sotonissa, joten sinne on päästävä ja suunniteltiinkin sitä jo vähän. Onneksi Winchester on näin lähellä, niin siellä voi käydä halutessaan vaikka joka viikko.

Miltä Winchester näyttää sun silmään näiden kuvien perusteella? Onko siellä joku joka olisi jopa käynytkin täällä? 🙂

×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi 🙂

Kommentit

 • Sara V

  Toi on kyllä tosi suloisen näkönen paikka! Tulee vähän Oxford noista rakennuksista mieleen 🙂

   0
 • Katja

  Kuulostaa ihanalta paikalta! Ehkä tuolla täytyy käydä, jos joskus tulevaisuudessa eksyy tuonne suunnalle 🙂

   0
 • Taru

  Oi miten ihanan näköinen pikkukaupunki! <3 Mä voisin muuttaa tuonne heti! 😀

   0
 • Kata

  Ihanan suloiselta näyttää, jotenkin ihana tunnelma nuilla kaduilla 8) Vaihdossa tuollaiset pienet reissut lähipaikkoihin on sellaisia mitä itsekin tekisin, just niin ettei mitään suunnitelmia ja kiertelee vaan ♥

   0
 • Sofia I

  Näyttääpä ihanalta <3 Tulee melkein Bath mieleen, vaikkakin se ei ollut ihan mun makuun ja hiukan pliisu. Tuollaiset linnat maalaismaisemissa houkuttelevat aina, pitääkin pistää Winchester korvan taakse mikäli eksytään vielä kerran Britteihin road tripille 🙂

   0
 • Milla

  Ihania kuvia ja upeen kuuloinen paikka! Pakko muuten mainita, että aivan ihanaa kun postailet niin usein 🙂 Sun blogi on yks mun lemppareista!

   0
 • Saara

  voi ei miten kivalta näyttää!!=)

   0
 • Mirva Lempiainen

  Mä oon käynyt tuolla! Olipas hauskaa törmätä suomalaisen kirjoittamaan Winchester-postaukseen, eka ikinä. Heh. 🙂 Kävin Winchesterissä siis noin vuosikymmen sitten morjenstamassa yhtä brittikaveria joka on sieltä kotoisin. Tosi sööttinä paikkana muistan sen, ja näyttää edelleen aika samalta. 🙂

   0
 • Nimetön Nimetön

  Hauskaa lukea jonkun suomalaisen kirjoittama postaus entisestä kotikaupungistani 😀 Winchester on pieni ja sympaattinen, mutta kolme vuotta siellä on enemmän kuin tarpeeksi.

   0
  • Elli Leppiniemi

   Voi ihanaa että eksyit lukemaan tämän ♡ Ja hahah uskon tuon täysin! Omalla visiitillä se vaikutti niin ihanalta kaupungilta, mutta varmasti pidempi asuminen pienessä kaupungissa saa ajattelemaan eri tavalla 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.