VALIKKO
6.2.2018 18:28

Wollaton Hall

Syksyllä käytiin tosiaan Sherwoodin metsässä Nottinghamissa, ja samalla reissulla myös totta kai Nottinghamin keskustassa sekä Wollaton Hallilla. Ja nyt vihdoin tuli sopiva väli näille Wollaton Hallin kuville ja niiden esittelemiseksi täällä.


En tiedä kuinka tuttu tämä paikka on teille, mutta kyseessä on siis valtavan puistoalueen kukkulalla sijaitseva vanha kartano. Puistoalue on nimeltään Wollaton Park ja toisinaan sitä kuulee kutsuttavan Deer Parkiksi. Tämä siksi, että alueella elää peuroja, joita voi nähdä vapaana myös muutamien metrien päässä ihmisistä Wollaton Hallin ulkopuolella.

Wollaton Hall itse on rakennettu 1580-luvulla. Nykyään se on Nottinghamin kaupungin omistuksessa ja sitä käytetään esimerkiksi luonnonhistoriallisena museona. Museon puolelle kartanon sisään pääsee muistaakseni pääsymaksua vastaan, mutta me päästiin käymään museon matkamuistomyymälässä. Wollaton Parkia on käytetty sijaintina monille ulkoilmatapahtumille, esimerkiksi konserteille ja urheilutapahtumille.

Tässä ylläolevassa kuvassa näkyy vähän miltä tuo valtava puistoalue näyttää kukkulalta alaspäin katsottuna.


Jos olette nähneet The Dark Knight Rises -elokuvan, saattaa tämä kartano ehkä näyttää tutulta. Wollaton Hallia nimittäin käytettiin tuossa Batman-elokuvassa Waynen kartanona, toki vain ulkoa kuvattuna. Pakko mainita, että mun reissuseura oli tästä enemmän kuin innoissaan 😀 Ja no olin kyllä minäkin, sillä mä oon aina tykännyt käydä elokuvien ja sarjojen kuvauspaikoilla haha.

Ylläolevasta kuvasta näette yhden näistä Wollaton Parkin peuroista. Nähtiin toinenkin, joka vain makoili maassa ihmisten kävellessä ympärillä ja jolla oli vielä isommat sarvet. Tuo oli todella siistiä, että päästiin noin lähelle tuollaista vapaana olevaa eläintä. Meitä kyllä silti varoiteltiin, ettei liian lähelle kannata mennä. Nuo ovat nimittäin kuulemma puskeneet sarvillaan ihmisiä, jotka menevät ottamaan selfieitä liian lähelle… 😀

Tässä Wollaton Hall vielä kokonaisuudessaan. Tuo oli todella upea nähtävyys niin itse kartano kuin valtava puistoaluekin. Tuonne olisi mahtavaa päästä seikkailemaan sisällekin haha.

×××
Muista, että lukijaksi voi liittyä myös Blogit.fi -sivun kautta 🙂

Kommentit

 • Kata

  Upea kartano, varmasti ois huippua päästä seikkailemaan sisälle asti 8) On tuolla Englannissa vaan satumaisia paikkoja, jotenkin tosi epätodellisen näköisiä tai jotain.. 😀

   0
 • Sini

  Vähän siistiä, että peurat ovat noinkin lähellä ihmisiä! Jotenki tosi symppiksen oloinen paikka♥

   0
 • Saara

  vau upean näköinen paikka! Ja miten siistiä nähdä peuroja noin läheltä!!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.