VALIKKO
11.6.2019 08:55

7 vinkkiä blogin lukijamäärän kasvattamiseen

Tässä blogipostauksessa kerron teille 7 vinkkiä blogin lukijamäärän kasvattamiseen.Muista vastata lukijoiden kommentteihin

Tämä pitäisi olla mielestäni itsestäänselvyys, mutta ei se kaikille ole. Älä koskaan pelkästään sano kiitos, vaan muista nämä kolme sääntöä: ole huomaavainen, pidä yllä keskustelua ja ystävysty. Jos näet saman lukijan kommentoivan jatkuvasti, käy tutustumassa hänen blogiin ja jätä kommentti, jotta rakentuu yhteisö, jossa lukija palaa takaisin ja kommentoi uusiksi. Aina ei välttämättä kaikkiin kommentteihin jaksa vastata, mutta yritä vastata mahdollisimman moneen järkevään kommenttiin!

Instagram kuuluu jokaiselle bloggaajalle

Suurin osa ihmisistä tulee lukemaan blogiani Instagramista, koska siellä jatkuvasti mainostan minun blogipostauksiani. Minun blogini aiheina on elämäni, markkinointi ja faktat eri aiheista, joten näitä aiheita hyödynnän myös Instagramissa – erityisesti Instagramin tarinoissa. Välillä annan vinkkejä somemarkkinointiin ja joskus kerron päivästäni, jonka jälkeen laitan mainoksen minun uusimpaan blogipostaukseen.

Instagramin ansiosta olen saanut kasvatettua blogini kävijämääriä merkittävästi. Tämä ei ole silti yksinkertaista, vaan sinun täytyy ensin hommata itsellesi yleisö, jolle jakaa juttuja. Jos haluat saada seuraajia nopeasti, ala seuraamaan suosikkibloggaajiasi ja yritä ystävystyä kommentoimalla heidän juttuja ja jakamalla heidän kuvia. Menestyneen blogin luomiseksi tarvitset suhteita muihin bloggaajiin, jotka mainostaa sinun blogipostauksia ja sinä heidän!

Psst.. Käyttämällä maksullista markkinointia Instagramissa ja Facebookissa kasvatat näkyvyyttäsi! Lue lisää painamalla tästä.


Käytä samaa profiilikuvaa

Olen oppinut, että käyttämällä samaa profiilikuvaa kaikissa paikoissa ihmiset tulevat uteliaiksi siitä, että kuka minä olen ja he haluavat myös selvittää sen! Minulla on tällä hetkellä Instagramissa, blogissa ja Youtubessa sama profiilikuva. Jos minulla olisi eri profiilikuva kaikkialla, en todennäköisesti jäisi kenenkään mieleen. Ennen kuin ihmiset haluavat ottaa selvää sinusta niin sinun on pakko olla esillä kaikkialla, eli kommentoi Youtube-videoihin, Instagram- ja blogipostauksiin!

”Otsikon ei kannata olla harhaanjohtava, jos haluat kasvattaa lukijakuntaa”.

Otsikoi oikein

Blogipostauksien otsikot ovat melkein yhtä tärkeitä kuin itse sisältö. Otsikon perusteella lukija päättää, että pitäisikö hänen klikata ja lukea lisää. Lehdissä käytetään hyvin paljon aikaa oikean otsikon valitsemiseen. Otsikon ei kannata olla harhaanjohtava, jos haluat kasvattaa lukijakuntaa.

Valitse yleisösi

Sinun kannattaa valita 1-3 aihetta, joista haluat kirjoittaa blogiin. Jos kirjoitat liian monesta aiheesta sinun on vaikea saada yhtä suurta kohderyhmää tavoitettua. Minä kirjoitan elämästä, markkinoinnista ja faktoja eri aiheista. Kaikilla minun aiheilla on suunnilleen yhtä suuri kohderyhmä.

Sisällytä valokuvia

Blogipostauksessa olevat kuvat lisäävät ihmisen mielenkiintoa blogipostaukseen. Muista, että et voi vain hakea Googlesta tiettyä valokuvaa, koska saatat rikkoa tekijänoikeuslakia. Sinun kannattaa ottaa valokuvat itse tai etsiä valokuvia maksuttomista kuvasivustoista, kuten Pixabay.

Avainsanat

Kun puhutaan hakukonenäkyvyydestä nousevat avainsanat tärkeäksi sanaksi, sillä se on keskeinen asia hakukonenäkyvyyttä. Yksi helpoimmista tavoista lisätä liikennettä on luoda avainsanastrategia. Valitse jokaisesta blogipostauksesta 1-5 avainsanaa, joilla uskot saavasi näkyvyyttä. Avainsanat auttavat Googlea ymmärtämään, että mikä sivustosi on ja lopulta antaa sinulle enemmän liikennettä hakukoneista. Älä keksi liikaa avainsanoja tai käytä samoja jokaisessa blogipostauksessa, sillä Google saattaa ymmärtää sen spämminä ja näkyvyytesi kärsii.

Uskotko, että näistä vinkeistä olisi apua sinulle? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.