VALIKKO
5.6.2019 09:00

Miten kasvattaa näkyvyyttä Instagramissa?

Ajattelin aloittaa blogissani uuden sarjan, jossa kerron teille miten parantaa näkyvyyttä Instagramissa. Tämä on sarjan ensimmäinen osa, jossa on yksinkertaisia vinkkejä, joilla kuka tahansa saa kasvatettua Instagram-tiliä!

Seuraa ystäviäsi Instagramissa

Ihmiset, jotka tuntevat sinut henkilökohtaisesti, seuraavat sinua todennäköisesti takaisin!

Ainutlaatuinen hashtag

Luo ainutlaatuinen hashtag ja pyydä muita käyttämään sitä. Keksi hashtagille hyvä tarkoitus, joka kannustaa seuraajiasi käyttämään sitä omissa kuvissa. Kun ihmiset alkavat käyttämään sitä hashtagia (ja sinä myös!), voit tehdä kollaasin omalle IG-tilille seuraajiesi kuvista, jotka on käyttänyt sinun hashtagia ja samalla näytät seuraajillesi, että arvostat heidän kuviaan. Sinä saat näkyvyyttä ainutlaatuisella hashtageilla ja seuraajasi tunnustusta.

Mainosta Instagramiasi

Mainosta Instagramiasi kaikilla mahdollisilla alustoilla! Esimerkiksi Facebookissa on paljon ryhmiä, joissa voi mainostaa Instagram-tiliä suurelle yleisölle.

Tee Instagram-tarinoita

Instagram-tarinat kasvavat nopeasti ja päivä päivältä yhä useampi käyttää niitä. Monet käyttäjät kertovat, että he rakastavat enemmän tarinoita, kuin syötteiden materiaalia. Ota seuraajat kulissien taakse ja näytä heille päiväsi mielenkiintoisimmat asiat. Kysy kysymyksiä, käytä kyselyjä, etsi omituisia GIF-tiedostoja ja leiki suodattimilla! Instagram pitää siitä, että sen ominaisuuksia hyödynnetään (näkyvyys paranee) – ja mikä parasta: vahvistat yhteyttä seuraajiesi kanssa!

Merkitse kuviin sijainti

Löysitkö ihanan paikan kaupungistasi? Merkitse kuvaan paikan sijainti! Näin muut ihmiset, jotka merkitsivät kuvaan saman sijainnin, saattavat nähdä valokuvasi ja mahdollisesti seurata sinua, koska teillä on yhteisiä asioita!

Järjestä kilpailuja

Kilpailun palkinnon ei tarvitse olla kallis, vaan voit käyttää luovuutta ja kysyä seuraajilta, että mistä asioista ne on kiinnostuneita. Kun aloitat kilpailun, muista miettiä etukäteen ”motivoiva tekijä”, miten saisit lisää näkyvyyttä. Motivoiva tekijä voi olla, että osallistuakseen kilpailuun täytyy seurata sinua ja jakaa kilpailu parille kaverille. Näin myös osallistujan kaverit saattavat osallistua myös kilpailuun ja saat lisää seuraajia, sekä näkyvyyttä.

Käytä maksullista Instagram- / Facebook-mainontaa

Se maksaa, mutta mitä sitten? Saat todennäköisemmin seuraajia, jotka on kiinnostuneita samoista asioista, kuin sinä. Suosittelen jokaiselle, että tekee manuaalisesti kohdennusasetukset, kun on markkinoimassa. Silloin pystyt säätää itse sijainnit, kiinnostuksen kohteet, sekä iän ja sukupuolen – nämä asiat vaikuttavat siihen, että keille mainonta näkyy. Voit aloittaa markkinoinnin 5€ ja jos onnistuit luomaan onnistuneen kampanjan, voit lisätä budjettia.

Laita profiilisi julkiseksi (alkuvaiheessa)

Jos olet pieni Instagram-tili, todennäköisesti ihmiset ei ala seuraamaan sinua vain nähdäksesi sisältösi. Kun olet luonut itsestäsi vaikuttavan tekijän Instagramissa, silloin voit laittaa Instagram-tilin yksityiseksi, koska ihmiset luottavat siihen, että tililläsi on erinomaista sisältöä, kun on paljon seuraajia – ja näin saat lisää seuraajia, jotka tahtovat nähdä sisältöäsi!

Ole aktiivinen

Jos julkaiset päivittäin Instagramiin kuvia, saat 4 kertaa nopeammin seuraajia, kuin julkaisemalla kerran viikossa kuvan. (lähde) Älä silti spämmi kuvia! Jos lähetät useita valokuvia, jotka on ladattu samoihin aikoihin, saattavat ne menettää näkyvyytensä muiden ihmisten syötteissä.

Käytä Instagramin yritystyökaluja

Niiden avulla saat sinulle tärkeimmät tiedot, kuten päivän ja ajan, jolloin kuvasi saa eniten näyttökertoja. Jos sinulla on kansainvälinen IG-tili, pystyt sen avulla myös tarkistamaan, että missä kaikkialla sinulla on yleisöä. Jos sinulla on yleisöä ympäri maailmaa, sinun täytyy ottaa huomioon eri aikavyöhykkeet.

Ei tarvitse olla velho, että menestyy Instagramissa. On hyvä hallita perusasiat ja kokeilla toimivia tapoja, joilla kasvattaa yleisöä. Olen tehnyt elämäni aikana monelle Instagram-tilille materiaalia ja nykyään toimin pienten Instagram-tilien ”valmentajana” omassa yrityksessä. Tarkoituksena minun on tarjota yksityishenkilöille, kuin yrityksille ensiluokkaista some-apua! Nyt haluan jakaa vinkkejä ilmaiseksi teille. 🙂

Kommentit

 • Sonja Suomela

  Hyviä vinkkejä! 🙂 Itsekin tulee välillä tuskailtua seuraajamäärien kanssa, mutta en ota siitä liikaa stressiä. Yritän panostaa sisältöön, että se olisi mahdollisimman hyvää 🙂

   2
  • Severi Suominen

   Kiva kuulla, että tykkäsit vinkeistä! Missään nimessä ei kannata ottaa paniikkia seuraajamäärien suhteen, sillä se on vain luku. Tärkeintä on tietenkin laadukas sisältö!

    1
 • Nimetön Nimetön

  Hyviä vinkkejä ja tunnut muutenki tosi osaavalta ja fiksulta tyypiltä. Itekki oon harkinnu oman tilin perustamista mut viel vähän aihe hukas.

   0
  • Severi Suominen

   Hei! 🙂 Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että vinkeistä saattoi olla apua! Somemarkkinointia olen opiskellut itsenäisesti jo pitkään ja nykyään teen aktiivisesti pienyrityksille somemarkkinointia. Toivottavasti löydät oman tilin aiheen, tsemppiä siihen!

    0
 • Nimetön Nimetön

  Oli hyviä vinkkejä! Kiitos näistä, saatan itsekin käyttää näitä

   0
 • Matti Ruuska

  Mahtava postaus! Onhan näitä keinoja vielä vaikka kuinka: Shoutoutit ja niiden ostamien, dm-ryhmät, f/uf yms.! Onkohan kukaan tehnyt Suomessa kokonaisvaltaista opasta tästä?

   0
  • Severi Suominen

   Hei! Kiva kuulla, että tykkäsit. Varmasti tällaisia postauksia on enemmänkin ja tulen tekemään kesän aikana tekemään blogiini vielä useita blogipostauksia, joilla parantaa näkyvyyttä Instagramissa. Jos kiinnostaa, minun Instagramiin @stoori_severisuominen tulee melkein päivittäin vinkkejä! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.