VALIKKO
7.6.2019 14:00

Omituisia sairauksia

Ihmiset ovat kärsineet aina omituisista sairauksista, joihin lääketiede ei löydä ratkaisua. Nyt kokosin teille omituisimmat sairaukset, jotka löysin internetin syövereistä! Tähän väliin haluan sanoa, että pyrin nykyään tekemään blogiini  yhtä paljon sisältöä näistä aiheista: markkinoinnista, faktoista ja elämästäni. 🙂

Vieraan aksentin syndrooma

Tämä harvinainen tauti on todettu vain 20 ihmisellä maailmassa, joka saa alkunsa aivohalvauksesta tai migreenikohtauksesta. Tämän taudin seurauksena ihminen alkaa puhumaan ulkomaalaisella aksentilla, mutta kielitaito ei parane yhtään. Todennäköisesti syndrooma aiheuttaa häiriön pikkuaivojen osassa, joka säätelee kielen sujuvuutta ja aksenttia.

Cotardin oireyhtymä

Vuonna 1880 henkilöt, jotka kärsivät tästä taudista luulivat olevansa kuolleita. He lopettivat syömisen, koska vainaja ei tarvitse ruokaa. Tämän seurauksena henkilöt, jotka tätä sairastivat kuolivat nopeasti nälkään. Nykyään Cotardin oireyhtymän oireita ovat harhat, joissa potilas uskoo, ettei hänelle ole aivoja.

Ihmissusisyndrooma

Tämä on fyysinen sairaus, joka aiheuttaa paljon karvoitusta. Tämä on yleensä synnynnäinen, mutta siihen voi sairastua myös jossain vaiheessa elämää. Karvoitusta voi esiintyä koko kehossa tai vain tietyssä kehon osassa. Tähän tautiin ei ole parannuskeinoa, mutta karvoitusta voi vähentää tavallisilla karvanpoisto keinoilla tai pysyvällä karvnpoistolla (esimerkiksi laserilla).

Trimetylaminuri

Miltä tuntuisi haista kalalta jatkuvasti? Ei varmastikaan hyvältä. Henkilöt, jotka sairastavat tätä tautia, haisevat he kalalta. Sairauus johtuu kropan kyvyttömydellä hajottaa aineenvaihdunnassa syntyvää trimetylamiinia. Sairaudelle ei ole parannuskeinoa, mutta hajua voi helpottaa erikoisruokavalioilla.

Jerusalem-syndrooma

1980-luvun alussa israelilaiset psykiatrit yllättyivät, kun heidän vastaanotolle alkoi tulemaan paljon ihmisiä, jotka kärsivät vakavista harhoista. Pyhien paikkojen näkeminen teki potilaille suuren vaikutuksen ja he olivat varmoja, että olivat Raamatun henkilöitä, kuten Jeesus. Satoja pyhiinvaeltajia edelleen hakeutuu vuosittain hoitoon kyseisen syndrooman vuoksi. Tämä syndrooma tekee joistakin ihmisistä vaarallisia, sillä eräs potilas väitti, että Jumala oli käskenyt häntä polttamaan Al Aqsa -moskeijan.

Lähteet: Msn.com ja Historianet.fi


Aiemmat fakta -aiheiset postaukset:

Faktoja Instagramista

10 psykologista faktaa

15 faktaa ihmiskehosta

15 faktaa maasta

Omituiset pelot

Omituisia faktoja


Mitäs tykkäsit tästä postauksesta? 🙂

Kommentit

 • mobu

  Hassua, itse normipsykoosissani luulin grandioottisesti olevani Jeesus. 😀 Tarkoitukseni olisi vain ollut parantaa maailma.

   1
  • Severi Suominen

   Hienoa, että yritit parantaa maailmaa! 😀 Olisi hienoa jos joku pystyisi nykymaailmaa parantamaan!

    5

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.