VALIKKO
10.7.2019 10:17

Sekalaisia faktoja

Hei! Päätin tänään kirjoittaa sekalaisia faktoja eri aiheista, koska minulla ei ollut mitään tiettyä aihetta mielessä, josta olisin jaksanut etsiä tietoa internetistä. Seuraavalla kerralla on jälleen yksi aihe, josta useampi fakta! 🙂 Voitte ehdottaa minulle aiheita kommentoimalla tai laittamalla minulle viestiä Instagramissa @stoori_severisuominen.

Tänään oli ihana herätä, kun nukahdin eilen 22:00 aikoihin ja heräsin tänään vasta 09:00 aikoihin. Kohta lähden pesemään sähköpyörääni, jonka jälkeen poljen Tikkakoskelle. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tänään on lämmin päivä, kun aurinko näyttäisi paistavan ja kissakin viihtyy ulkona!

10 omituista faktaa

1. Brittiläisen tutkimuksen mukaan ihmiset, joilla oli lapsena korkea älykkyysosamäärä käyttivät laittomia huumeita aikuisina.

2. Monissa länsimaisissa kulttuureissa kissoja pidetään lemmikkeinä, mutta Kiinassa syödään vuosittain noin miljoona kissaa.

3. Japanilainen mies selviytyi sekä Hiroshiman että Nagasakin atomipommituksista toisen maailman sodan aikana. Hiroshiman atomipommituksen jälkeen hän meni Bostoniin vuonna 1951 ja voitti maratonin.

4. Rannalle ajautunut valas saattaa räjähtää, koska aina kun valas kuolee, valaan sisällä olevat kaasut vapautuvat.

5. Keskimäärin ihminen kiroilee 80 kertaa päivän aikana.

6. Banaanit ovat luonnostaan hieman radioaktiivia, mutta määrä on kuitenkin niin pieni, että banaania on turvallista syödä.

7. Kannabiksesta näyttäisi olevan iloa yöeläjille, sillä sen sisältämät aineet parantavat hämäränäköä.

8. Vuonna 1835 Haitissa säädettiin laki, joka kielsi ettei ihminen saa muuttua zombiksi.

9. 140 miljoonan vuoden kuluttua vuorokauden pituus on 25 tuntia, koska maapallon pyörimisvauhti hidastuu sadassa vuodessa 1,4 millisekuntia.

10. Minnesotan yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että likaisessa huoneessa elävät ihmiset voivat olla kekseliäämpiä ja luovempia, kuin siistit ja järjestelmälliset.

Lähteet: Factslides, Tieku, Sky ja Wikipedia.


Parhaat fakta -aiheiset postaukset:

Elisa Lamin kuolema

Kuuta ei ole olemassa?

Karmivia faktoja

Maailman omituisimmat lait

Viisi julmaa kidutusvälinettä

Selvittämättömät murhat

Omituisia sairauksia

Faktoja Instagramista

99942 Apophis

Omituisia faktoja


Mitä tykkäsit faktoista? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.