VALIKKO
15.6.2017 20:43

Arvostelussa Five am coffee – miltä maistui kuuluisa rasvakahvi?

Moni teistä on varmasti kuullut Tomi Kokon kuuluisasta Five am coffeesta ja ne kahvin rakastajat (miksei myös vihaajat), jotka eivät ole vielä kuulleet rasvakahvista, niin nyt korvat hörölle tässä nimittäin tulee tajunnan ja makunystyröiden räjäyttävä kahvikokemus.

Mikä ihmeen Five am coffee?

Rasvakahvi on laadukas ja virtaa antava energiapiikki heti aamusta. Nimensä mukaisesti se tulisi juoda viiden aikaan aamusta, jolloin päivä lähtisi täydellä energialla käyntiin. Kahvi sisältää ainesosia, joiden tarkoituksena on mm. parantaa suorituskykyä, vauhdittaa aineenvaihduntaa, tasapainottaa hormonitoimintaa, lisätä keskittymiskykyä sekä pitää yllä kylläisyyttä. Kahvi sisältää paljon elimistölle hyviä rasvoja ja kivennäisaineita. Five am coffee on parempi vaihtoehto perinteiselle suodatinkahville, sillä se antaa enemmän virtaa ja piristystä. Rasvojen ansiosta olo pysyy kylläisenä ja tämän kahvin voi hyvillä mielin huitaista naamaan ennen aamutreeniä, koska rasvoista saa energiaa.

Mitä Five am coffee sitten sisältää?

Laadukasta kahvia, kirnuvoita, MCT-öljyä, cayennepippuria, macaa ja lucumaa.

En itse paljon juo yleensä kahvia, ainoastaan silloin jos nousen todella aikaisin tai olen nukkunut liian vähän ja tarvitsen virtaa (eli todella harvoin). Minulle usein riittää pelkät hyvät yöunet ilman, että tarvitsisin kofeiinipiikkiä heti aamusta. Mutta tykkään kyllä kahvista mustana, kylmänä, kuumana, kermavaahdolla, lakritsikastikkeella tai ihan vain aidolla voilla. Erityisesti tämä Five am coffee on kiehtonut minua jo pitkään ja vihdoin eilen pääsin sitä maistamaan.

Aluksi kahvi maistui tavalliselta kahvilta. Se ei ollut laisinkaan rasvainen, mikä oli minun ennakkokäsitykseni. Ajattelin, että se oikeasti maistuisi kermaiselta voilta, mutta se olikin yllättävän raikas. Siinä oli tietynlaista potkua ja jotain astetta parempaa, mitä tavallisessa kahvissa ei ole. Se oli kertakaikkisen miellyttävä makukokemus. Minä kyllä join sen vasta viiden aikaan iltapäivällä, joten kofeiini vaikutti sitten pidemmälle iltaan asti.

Kahvin kaverina söin ystäväni kanssa puoliksi mansikkasuklaaraakakkua ja snickersraakakakkua. Molemmat olivat myös hyviä valintoja, vaikkakin todella täyttäviä ja makeita. Ajattelin ensin, että ”Noin pienestä ja kalliista kakkupalastako pitäisi tulla täyteen?” ja lopulta en edes jaksanut syödä kaikkea. Mutta raakakakut olivat myös positiivinen yllätys.

Jokaista varmasti kiinnostaa, mistä tätä kuuluisaa kahvia sitten saa? Turusta Pure Herosta ja Helsingistä Pauligin Kulmasta. Hintaa kahvilla oli 5,50e.

Tätä kahvia suosittelen oli kahvin ystävä tai ei. Se vie ajattelusi ja maailmasi aivan uudelle tasolle.

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Rosa

  Siis eikä! Tätä myytiin siellä messuilla ja olin jo kahvi-fanaatikkona hamstraamassa paketin ittellleni kunnes rupesin lukemaan että mitä hittoa tässä oikeen on 😀 Jotenkin sitä aamulla ottais sen voin mieluummin siinä leivän päällä kun kahvissa… Mutta olis näköjään pitänyt ennakkoluulottomana ottaa testiin!

   0
  • Jenna

   Aaa, voiei! 😀 Juu tää oli kyllä tosi hyvä kahvi! Ite en kyllä nyt vielä messuilta sitä ostanut, kun ei toi kofeiini oikein sovi mulle, mutta aina joskus sitä voi juoda. 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.