VALIKKO
24.4.2017 10:52

Asioita, joiden takia treenaaminen ei aina ole niin mukavaa

Treenaaminen on se asia, josta tulee aina tosi hyvä fiilis. Se itsensä ylittäminen. Epämukavuusalueelle meneminen. Voittajafiilis. Mutta toisinaan tämä kuntosaliharrastus ei ole niin mukavaa hommaa, onhan kolikolla aina kääntöpuolensa. Nyt kerron mitkä asiat ärsyttää.

Hikiset, haisevat vaatteet ja sheikkerit. Tämäpä ei taida edes tulla yllätyksenä, että kyllä se kuntosalilla käyminen hieman likaista puuhaa on. Tuntuu, että koko ajan saa olla pesemässä salivaatteita ja pitää käydä suihkussa. Mutta kaikista eniten ärsyttää sheikkerit, jotka eivät vain haise koskaan hyvälle, vaikka ne käyttäisi superultrapesurissa. Se kenellä on tähän hyvä vinkki, saa heittää!

Likaiset hiukset. Se on ihan sama onko käynyt suihkussa pesemässä hiuksia vai ei, koska heti salipäivän jälkeen ne näyttävät siltä, että kilo kuivashampoota olisi enemmän kuin tarpeen. Eikä hiuksia kuitenkaan joka päivä kannata pestä, joten sitten täytyy vain tyytyä siihen, että välillä hiukset näyttää hieman harakan pesältä.

Käsipäivän jälkeen minua erityisesti ärsyttää palkkarin sheikkaus, koska tuntuu että kädet tärisee ja jauheet eivät vain mene koskaan sekaisin. Lisäksi olen niin kyllästynyt suklaan makuiseen protskujauheeseen, että se tulee korvista ulos. Että pitikin tilata sitä iso satsi. Joko kohta se loppuisi? Jalkapäivän jälkeen taas haluaisin vältellä seuraavat kaksi päivää portaita, koska niiden könyäminen (huomaa sanamuoto!) on niin tuskaa. Lisäksi mavepäivän jälkeen jaloissa saattaa parhaimmillaan olla kuusi mustelmaa, joten ne eivät ainakaan shortsikeleille pääse.

Tähän treenaamiseen liittyen minulla on melkein aina jano ja juon treenijuoman jo ensimmäisen kolmen liikkeen aikana. Yksi päivä salilla join varmaan neljä litraa vettä aerobisen jälkeen ja salinpitäjä varmaan ihmetteli, että mikä minua vaivaa. Ja sitten on koko ajan vessahätä, kun vettä pitää niin kamalasti juoda. Mutta minun elimistö myös vaatii sitä ja huomaan kyllä, jos en ole vettä tarpeeksi päivän aikana saanut.

Yksi kaikista inhottavin asia on se, että välillä on niin vaikeaa aloittaa venytteleminen. Ja usein teen sitä vain salilla. Illalla kotona houkuttaa enemmän salkkarit ja pehmeä viltti kuin kovalla lattialla venyttely, joka on epämukavan kivuliasta.

Kun aika usein siellä salilla viihtyy, niin samalla myös viihtyy mielummin salipöksyissä kuin farkuissa. Tavalliset vaatteet vaan eivät enää tunnu hyvältä ja omalta päällä. Mutta kai ne trikoot ihan muodikkaat vielä on?

Kun haluaa isot lihakset, niin silloin pitää syödä. Koko ajan. Ja niitä eväsrasioita saa koulussa kantaa aina mukana. Joskus loppuu välipalaideat, kun kananmuna alkaa kyllästyttämään. Minä taidankin olla se kaveriporukan ”taas sä oot syömässä”-tyyppi.

Ja välillä tulee se sellainen tunne treenatessa, että ensin pelkää kuolevansa ja sitten pelkää ettei kuolekaan.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.