VALIKKO
18.1.2016 17:01

Erilaiset ihmistyypit kuntosalilla

Muutamia vuosia sitten bodaus tuntui olevan kirosana, pahamaisten angstiganstereiden (lukuun ottamatta Bull Mentulaa, joka varmasti syntyi 100 kiloisena lihaskimppuna) harrastus. Parissa vuodessa se on muuttunut tavallisten tallaajien elämäntavaksi. Mutta eivät ne kaikki ihmiset siellä salilla todellakaan mitään bodareita ole. Meitä on moneen lähtöön ja junaan. Keitä tämä hikinen ja rautainen kuntosali oikein pitää sisällään?

20160114_083453

On hyvä aloittaa itse bodareista, 150-kiloisista lihaskimpuista, joilla nousee penkistä vähintäänkin kaksisataa kiloa ja vielä vieressä tsemppaava mörkökaveri. Kädessä kolme sheikkeriä, jotka kaikkivat sisältävät multimegasuperhyviä mömmöjä, joilla varmasti kasvaa sekunnissa niin iso hauberi, ettei ole aikoihin nähty. He ovat salin ilopillereitä, hymyilevät aina jokaiselle vastaantulijalle.

Toiseksi on Hamstraajat, jotka tunnetaan myös nimellä ”kerää koko sarja” – bodaajat. He valloittavat salilla vähintään kolme laitetta tai sitten keräävät ympärilleen viidet eri käsipainot ja auta armias, jos menet välistä ”hieman lainaamaan”. Siinä tulee vihaista katsetta ja käsipainosta päähän. Useilla seinillä lukee teksti ”Viethän painot takaisin paikoilleen” tai ”Ethän heitä painoja lattialle”. Tiedät kyllä ketkä ovat syyllisiä, jos kompastelet jatkuvasti painoihin…

Välillä sitä miettii, minne synnytyssairaalaan tai eläintarhaan on eksynyt, kun ihmiset karjuvat, huutavat ja irvistelevät kuin viimeistä päivää nostellessaan painoja. Nämä mölisijät, kyllä ymmärtävät, miten se rauta toimii: ”Oi, kyllä se rauta on niin painavaa! Huudetaan niin se kevenee!”.

Mutta onneksi jokaisella salilla varmasti on ihania tsemppareita, jotka tulevat viereen kyttäämään ja kannustamaan (jotka yleensä ovat hieman vanhempia eläkkeellä olevia miehiä): ”Hyvä, hyvä, jaksaa, jaksaa. Vielä jaksaa! Hymyä huuleen”. Juuri silloin salimöröt hihkuvat onnesta ja antavat ison rutistuksen tästä suuresta kannustuksesta.

Sitten on nämä ihanat mummot ja papat, jotka ovat vihdoin ja viimein 70-vuotiaana päättävät lähteä liikkumaan. Nostavat aivan tosissaan kovilla painoilla ja pistävät heikommat alistumaan. Kyllä aktiivisissa vanhuksissa on asennetta! <3

Kahvakuulajumppaajat ne vasta rempseita kavereita ovat. Siellä pienessä nurkassa äherretään neljän kilon kahvakuulan kanssa ties minkälaista volttia ja temppua, eikä huomata katsoa milloin osuu kahvakuula ohikulkijan päähän. Heille pitäisi järjestää oma aitaus punaisella huomionauhalla ”Vain kahvakuulajumppaajille”.

Ei pidä unohtaa seksikkäitä bikinipeppuja värikkäissä trikoissa. ”Mitäs treenataan tällä viikolla? – Pakaraa, pakaraa, pakaraa ja vähän vielä voisi lauantaina pakaraa”. Saa aina odottaa puoli tuntia, kun pääsee kyykkäämään. Kuinka monta sarjaa ne oikeasti jaksaa vetää?

Ja mitäpä sali olisi ilman ihmisiä, jotka ottavat selfieitä…? Ei mitään. Sitäpä minäkin. ”Tässä mä pidän kahdentoista kilon käsipainoa kädessäni ja jaksan jopa nostaa sen #fitness #nofilter #gym”. ”Tässä on mun uudet trikoot #ass #lookatmyass #sofitness”.

Totta kai salilla pyörii vieläkin tikkujalkaisia miehiä, joiden treeniohjelmaan arvatenkin kuuluu vain haiusta ja rintaa. Käteen 54kg käsipainot ja hauiskääntöä, sitten penkkiin ja kyllä rauta nousee. Onkohan ne koskaan kuullut sanaa jalkapäivä? ”Hä, eiks se oo joku tyttöjen juttu?”

Sitten salilla on tietysti niitä ihmisiä, jotka on TOSI tikissä. Niitä, jotka jaksaa vetää leukoja pikkurillillä kahdeksankymmenen kilon lisäpainoilla ja toisella kädellä tekee hauiskääntöä. Niitä, joiden täydellinen pyykkilautavatsa näkyy paidan läpi. Niitä, joita meistä jokainen katselee kadehtien.

Jos siellä ruudun toisella puolella on nyt joku tosikko mielensäpahoittaja, niin toivottavasti tämän videon avulla mielesi kevenee 😉 Mukavia treenejä kaikille!

xoxo, Jenna

Kommentit

  • Tiina-Riitta Härsilä

    Itsehän olen kuntosalilla käynyt vain koulun pakotteesta, mutta noi rautapapat on kyllä ihan huippuja! Naureskelivat vaan meikäläiselle, kun onnistuin toheloimaan yhdessä laitteessa niin, että päädyin lopulta lattialle rähmälteni makaamaan :DD

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.