VALIKKO
5.1.2018 19:11

Hetket kuntosalilla, kun mietit miten tästä selvitään?

Meillä kaikilla varmasti tapahtuu niin jokapäiväisessä arjessa kuin kuntosalilla asioita, joiden takia joutuu miettimään seuraavaa kysymystä: ”Miten ihmeessä tästä oikein selvitään?” Eihän kukaan ole seppä syntyessään, paitsi sepän poika, mutta me tavalliset tallaajat ja pumppaajat emme varmasti olleet ammattilaisia silloin, kun ensimmäisen kerran kuntosalille astuimme. Seuraavan kerran, kun sinulle tulee eteesi joku näistä tilanteista, niin minulla on sinulle kertoa, miten siitä selvitään.

Olet ensimmäistä kertaa kuntosalilla…

Ei hätää, meistä jokainen on joskus tehnyt jotain ihan ensimmäistä kertaa. Ei kukaan varmasti oppinut ajamaan pyörällä heti ilman apupyöriä tai hypännyt lapsena järveen ilman kellukkeita. Uskokaa tai älkää myös se kuntosalin suurin mörkö ei ole aina näyttänyt siltä, miltä hän nyt näyttää. Ensimmäinen askel on aina kaikista vaikein ja haastavin, mutta seuraavalla kerralla jo helpottaa. Ota kaveri mukaan, niin jännitys ei ole niin suuri ja mene rohkeasti kokeilemaan kaikkea mahdollista.

Olet uuden laitteen edessä enkä ole varma, miten se toimii…

Katso mallia siltä, joka teki siinä liikkeitä ennen sinua. Sehän voi tietysti olla niin, että edellinen kävijä teki aivan omalla tyylillään, joten en luottaisi kuin ammattilaisen neuvoon tai jos laitteessa lukee ohjeet, niin yritä lukea niistä. Ei sitä kuitenkaan ihan pieleen voi mennä.

Joku treenaa selvästi väärin…

Se on tietysti ihan oma valintasi menetkö neuvomaan ja moittimaan toisen treenimetodeja, mutta jos ihminen selvästi näyttää siltä, että hän on aivan hukassa eikä tiedä, miten päin penkissä ollaan, niin sitten kaiken turvallisuuden ja terveyden nimissä menisin neuvomaan.

Treenaat itse väärin ja joku tulee neuvomaan…

Köhöm. Näin voi käydä aloittelijoille, mutta myös kokeneille treenaajille. Siitä voi vetää tietysti herneet nokkiinsa ja heittää painot lattialle eikä enää koskaan halua palata samalle kuntosalille treenaamaan tai siinä voi vetää oman ylpeytensä syrjään ja ottaa muilta vastaan auttavaa kättä.

Joku ähkii ja voihkii ja huutaa kuin viimeistä päivää…

Sitä joskus miettii, että miten on mahdollista, että joidenkin huuto kuuluu kuulokkeiden läpi toiselta puolelta kuntosalia aivan kuin se kuuluisi ihan vierestä? No selitys on tietysti se, että omistaa huonot kuulokkeet tai se, että johonkin sattuu aivan perkuleesti. Tai selitys voi myös olla se, että toiset haluavat päästää höyryjä kuntosalilla huutokisan muodossa, mutta onhan se paljon parempi kuin toisille huutaisi. Onhan se vapauttavaa huutaa itselleen ja raudalle. Ei loukkaa ketään, paitsi ehkä varpaansa jos paino putoaa liiallisesta huutamisesta.

Jäät penkkiin (tai mihin tahansa laitteeseen) jumiin…

Sinulla on tasan kolme vaihtoehtoa: joko yrität kiemurrella itsesi pois tangon alta täysin ääneti ja vaivihkaa, ettei kukaan huomaa (paitsi siinä mielessä vähän huonompi homma, jos tangossa on ladattuna reilut 200kg) tai sitten voit huutaa niin kovaa apua, että joku tulee äkkiä auttamaan tai tietysti ensi kerralla voit laittaa hieman vähemmän painoja ja muistaa varmistajan.

Joku varastaa kenkäsi aulasta…

Ennen kuin syyttää yhteiskuntaa, hallitusta, kuntosalin pitäjää ja kaikkia ihmisiä varkaiksi, on hyvä huomata kohta, jossa sanotaan selkeästi: ”Kenkien säilyttäminen omalla vastuulla.” Ratkaisu tähän on: ota mukaasi niin rumat ja kuluneet kengät, että kukaan ei halua varastaa niitä tai älä ainakaan laita samanlaisia kenkiä vierekkäin, varastamisen vaara on suurempi.

Kyykätessä housuista kuuluu rusaus…

Tämä ei missään nimessä viittaa siihen, että ahteri olisi liian suuri vaan housut todella huonot. Ainoa tapa on yrittää esittää todella coolia ja tilaisuuden tullen käydä katsomassa onko housuissa reikä. Jos housuista vaan meni saumat, niin suosittelen jättämään ne housut seuraavalla kerralla kyykkäämisestä väliin.

Kainaloissa ja pehvassa on hirveät hikiläntit…

Siis voiei. Joskus ihmisillä tuntuu olevan sellainen käsitys, että kuntosalilla pitää tehdä kovaa ja korkealta, mutta ei sitten kuitenkaan saisi hikoilla ja ainakaan siitä hikisestä paidasta ei lisätä kuvaa sosiaaliseen mediaan, koska se ei ole kaunista. Mutta arvatkaa mitä? Liikunta tuottaa useimmilla ihmisillä hikeä ja olisi ehkä hieman outoa, jos niin ei koskaan kävisi.

Kuvat: Petteri Kaakinen

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Hyvä teksti! 😀

   0
  • Jenna

   Kiitos! 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.