VALIKKO
9.4.2016 21:32

Ole itsellesi samanlainen kuin muille

Ihmisen on muututtava. Emme ole riittäviä. Emme usko itseemme, omiin kykyihimme tai lahjoihimme. Emme usko todellisuudessa siihen, mihin pystymme vaan vähättelemme itseämme. Kaikki muut ovat aina paljon parempia kuin me itse. Muilla on kaikki se, minkä me haluamme. Ihailemme paljon ympärillämme olevia ihmisiä. Eihän itseään voi rakastaa. Itseään on muutettava: paremmaksi, kauniimmaksi, hauskemmaksi, viisammaksi, lihaksikkaammaksi ja erilaiseksi kuin mitä oikeasti olemme.

Ihmiselle ei ole taipumusta kehua itseään ja jos ihminen sen tekee, hänet leimataan itserakkaaksi; narsistiseksi mielenhäiriöksi. Mutta oletko koskaan miettinyt sitä oikeasti, mikä juuri sinussa on hyvää? Mikä tekee sinusta sinut?

Mieti sellaista ajatusta, että entä jos puhuisit ja ajattelisit muista samalla tavalla kuin itsestäsi. Veikkaan, ettei sinulla olisi yhtään ystävää. Sanoisit vaan:

”Sinä olet luuseri.”

”Sinä et menesty.”

”Sinä et ole kaunis.”

”Sinusta ei ole mihinkään.”

”Sinun ei kannata edes yrittää.”

”Sinua ei kukaan rakasta.”

Kun ollaan ihmisiä, kun tehdään elämänmuutoksia, niin sisäinen itseruoskinta ei auta ketään. Positiivinen ajattelu auttaa paljon paremmin nopeammin sinua eteenpäin kuin itsensä väheksyntä. Totta kai meillä kaikilla tulee hetkiä, jolloin tuntuu, ettei elämässä mikään onnistu ja sitten syytetään itseä kaikista epäonnistumisista. Kukapa muu olisi vastuussa oman elämän vastoinkäymisistä?

Oletko koskaan ajatellut sitä, miten paljon kaikki negatiiviset ajatukset syövyttävät mieltäsi ja murentavat itsetuntoasi? En sano, että meistä jokainen vihaisi itseään, mutta olen varma siitä, että jokaisella on tarve muuttua, vaikka olisikin tyytyväinen itseensä. Ei ihminen ole koskaan valmis. Ajati muuttuva kokonaisuus. Mutta entäpä jos tänä päivänä sanoisit itsellesi jotain mukavaa. Olisit ystävällinen myös itsellesi, niin kuin olet muillekin. Olen varma, että silloin voisit olla oman itsesi paras ystävä.

Snapchat-5298030675133584666

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.