VALIKKO
2.9.2016 15:45

Jalkatreeni ulkona

Tänä aamuna heräsin todella pirteän levottomana viiden aikaan ja ajattelin, että voisin tehdä heti aamuun ulkona jalkatreenin. Taivas näytti aika tummalta ja sormet ristissä toivoin, etteivät suunnitelmat menisi mönkään. Vedin aamupuuron nassuun ja suuntasin kohti Harjun lenkkipolkuja. Oli sopivan viileä keli tehdä kunnon hikitreeni.

Olen vannoutunut salihirmu. Todella harvoin teen ulkona mitään treenejä ja aerobista teen viikossa 2-3 kertaa eli en aivan kauheasti. Tänä syksynä olen kuitenkin ollut innokas kokeilemaan erilaisia asioita ja haluan kehittyä ja liikkua monipuolisesti. Paras ja monipuolisin paikka Jyväskylässä liikkua on Harju ja se on kaikenlisäksi vielä ilmainen. Siellä on todella paljon erilaisia portaita, joissa voi tehdä kaikenlaisia treenejä ja ihanat maisemat. Treenaaminen luonnossa todellakin kannattaa, se virkistää mieltä.

Harjun portaat – jalkapäivän painajainen vai pelastus?

Itse henkilökohtaisesti pidän erityisesti porrastreeneistä. Niissä saa pakarat paljon työtä ja hiki nousee äkkiä pintaan. Kierroksia ei tarvitse tehdä edes montaa, sillä treeni on yleensä todella tehokasta. Joku voi ehkä ajatella, että Harjun portaat ovat aivan kamalat ja niiiin loputtoman pitkät. Mutta kyse on vain asenteesta. Täysiä kohti korkeuksia ja ryminällä alas!

Tämän päivän treeni oli seuraavanlainen:

  • Lämmittelyksi venyttelin ja hölkkäsin, niin että kroppa sai vähän lämpöä alle
  • Porrasjuoksua alhaalta ylös ja takaisin x3
  • Tiukkoja spurtteja (matka 100-150m) x6
  • Askelkyykky 20×3
  • Rappusilla kyykkyhyppyjä 20×3
  • Tavallisia kyykkyjä 12×3
  • Loppuun vielä kevyt hölkkä ja venyttelyt

Jos tämän treenin jälkeen hiki ei valu melkein takin lävitse, niin kyllä ihmettelen. Kyllä aamu lähti todella hyvin käyntiin ja todella virkistävää välillä saada hieman vaihtelua salitreeniin. Tällä kertaa Harjun portaat olivat pelastus, vaikka aluksi se painajaiselta vaikutti. Treenaamisen hyvänolon tunne nimenomaan tulee siitä, että uskaltaa rohkeasti kohdata pelkonsa ja ylittää rajansa. Minä haastankin juuri sinut heti huomenna luontoon treenaamaan!

20160902_075744

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.