VALIKKO
13.7.2016 09:00

Kenenkään muun mielipiteellä ei ole väliä paitsi sinun

Se syy, miksi minä aloitin treenaamisen ei tullut oikeastaan itsestä. Totta kai se päätös syntyi omasta tahdosta, mutta oikeastaan ensimmäisenä ajattelin, että olen heikko muiden ihmisten silmissä. En ole kyllin vahva kantamaan itseäni. Jollakin tavalla en ole tarpeeksi. Halusin olla jotain samaa, mitä muutkin ovat. Siitä se elämä sitten lähtee johonkin todella kauas itsestä.

Ihmisiä luokitellaan liikaa tietynlaisiin muotteihin. Ihmisille asetetaan odotuksia siitä, millaisena olisi sopiva ja hyvä tähän yhteiskuntaan. Kun näitä odotuksia tulee paljon, ihminen alkaa rakentaa itselleen rooleja. Rooleja ystävänä, siskona, oppilaana, naapurina… Mutta tiedätkö sinä oikeasti kuka olet? Hyväksytkö sen?

Minä en ole hyväksynyt itseäni. Minulla on kestänyt kauan löytää itsestäni jotain hyvää. Jotain sellaista, joka tekisi minusta paremman ihmisen. Eikö se sellainen jatkuva etsintä ja yrittäminen ja suorittaminen ala kyllästyttämään? Oi kyllä! Jospa kerrankin olisin oma itseni. En yrittäisi olla kukaan muu.

Nyt vaan on tosi IN olla lihaksikas tai ainakin hoikka. Läskillä ihmisellä ei tunnu olevan ihmisarvoa, kun kuntosalin ikkunassa lukee: ”Kuka käski olla läski?”. Samalla tavalla voisin kysyä itseltäni: ”Kuka käski olla lihaksikas? Kuka sanoi sinulle, että ole joku muu?”. Se tuntuu olevan hyvin vaikea ymmärtää, että jokaisen ei tarvitse näyttää samalta. Jokaisen ei tarvitse olla kesäkunnossa ympäri vuoden. Jokaisen ei tarvitse syödä kuivaa rahkaa ja parsakaalia. Ei tarvitse laittaa jokaiseen ig-kuvaan #fitness. Sillä jokaisen pitäisi hyväksyä itsensä, se oma kehonsa ja kantaa se ylpeästi.

Kenenkään muun mielipide ei paina yhtä paljon kuin sinun. Muiden mielipiteillä ei pitäisi olla väliä. Vaikka sitä aina haluaisi, että negatiiviset mielipiteet menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, niin kyllä sitä joskus ajattelee, että ehkä ne ihmiset on oikeassa. Kun ne sanovat, että pukeutuu väärin tai kun hymyilee aina samalla ärsyttävällä tavalla. Mutta miksi siitä pitäisi välittää? Kukaan muu ei elä sinun puolesta, joten elä just niinkuin sinua huvittaa.

Minusta siinä ei ole mitään väärää, että rakastaa itseään. Jokaisen pitäisi oppia siihen. Rakastaa omaa kehoaan ja rakastaa sitä, mitä on. Olen ainakin onnellinen, kun tajuan sen. Hyväksyn itseni. Se suurin mörkö olet sinä itse, joka yrittää lannistaa ja väittää, ettet riittäisi. Mutta jos sinä haluat muuttua, tee se itsesi takia, älä muiden. Sillä kukaan muu ei ole sinä.

20160701_184129

xoxo, Jenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.