VALIKKO
19.12.2017 10:12

Kiire on vain mielentila

Arjen keskellä sitä helposti unohtaa, miten tärkeää on myös kuunnella kehoaan ja omaa mieltään. Vaikka kuinka kovasti haluaisi treenata itselleen teräksisen vartalon ja syödä vihersmoothieita, niin kokonaisuus pettää, jos ei koskaan salli itselleen omaa aikaa ja lepoa. Milloin viimeksi olisit hellittänyt kiirettäsi?

Väitän, että kiire on vain mielentila. Huomaan usein, että minulla onkin aikaa tehdä kaikkea vähemmän tärkeää, jos haluan keskittää aikaani siihen. Esimerkiksi vietän päivässä useita tunteja sosiaalisen median parissa, vaikka sen ajan voisi käyttää myös oikeasti ihmisten tapaamiseen tai ihan vain hiljentymiseen. Usein mielekäs tekeminen vetää puoleensa ja myös sellainen tekeminen, joka ei välttämättä meiltä paljoa vaadi. Se, että lähtisi lenkille aamukuudelta houkuttaa vähemmän kuin unien jatkaminen. Myös aivoja työstävä opiskelu saattaa houkuttaa vähemmän kuin Netflixin katsominen. Aikaa on kuitenkin joka päivä saman verran ja sen käyttöä ja kiirettä voi jokainen itse määritellä.

Omaa aikaa voi järjestää itselleen joka päivä ja se onkin suotavaa, ettei koko ajan ole kiinni kiireessä. Kiire on yksi syy siihen, miksi niin vähän enää pysähdymme ja olemme oikeasti läsnä. Kiireen myötä voi lisääntyä stressiä, joka puolestaan heikentää vastustuskykyä, lisää jännitystä lihaksissa ja aiheuttaa päänsärkyä. On hyvin vaikea vain olla, kun koko ajan olisi oltava jossain, vaikkei lopulta meillä olisikaan oltava yhtään missään.

Kokeile joskus pysähtyä täysin kiireisessä ja stressaavassa tilanteessa ja huomaat, ettei sinulla välttämättä niin kiire ollutkaan. Kello ei koskaan liiku nopeammin tai hitaammin, vaikka se meistä siltä toisinaan saattaa tuntua. Aika kulkee samaa vauhtia koko ajan eikä jatkuva kiire siihen millään tavalla vaikuta. Kiire vain vaikuttaa elämäämme suurilta osin negatiivisesti, joten miksi kiirehtiä, kun samat asiat voisi tehdä täysin rauhassa?

Yritä hiljentyä ja rauhoittua aina silloin, kun kiire iskee päälle. Ja muista myös se ajatus, että et voi rakentaa elämääsi etkä huomista, sillä vain ja ainoastaan tämä päivä on se, jolloin sinä pystyt varmasti elämään. Älä kiirehdi huomiseen. Älä palaa menneeseen. Elä tässä hetkessä. Ja mieti hetki, mihin sinulla on oikeasti niin kova kiire?

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.