VALIKKO
8.1.2019 18:18

Kirja-arvostelussa: Olli Posti – Supermarket Survival

Olli Posti. Mies, joka sai MS-tautinsa oireisiin helpotusta uuden elämäntavan ja parempien ruokavalintojen myötä. Mies, joka tunnetaan ennen kaikkea aidon ruoan puolesta puhujana, ravintoguruna. Mies, jonka juuri julkaiseman kirjan: Supermarket Survival – Rakkaudesta ruokaan ja hyvinvointiin, hotkaisin yhdeltä istumalta.

Kirja itsessään avartaa aivan uudenlaisen näkökulman ravintoon ja ennen kaikkea supermarketista selviytymiseen. Kirjan luettuasi myös sinä osaat matkustaa supermarketissa ja valita koriisi juuri niitä oikeita, aitoja ja terveellisiä valintoja hyvinvointisi tueksi. Kirja on kuin mehukas hedelmä; täyteläisen raikas ja uudenlainen kokemus, joka vapauttaa lukijan ajattelemaan asioita elämästä uudella tavalla.

”Mehän kuitenkin olemme täällä toisiamme varten vähintään yhtä paljon kuin itsellemme.” – Olli Posti

Kirja on suunniteltu juuri sinulle, joka kaipaat elämääsi uusia näkemyksiä. Kuten Olli myös itse tahtoo kuvailla itseään sanoilla: ”Mies, joka teki ravinnosta hauskaa ja helppoa!”, kirja antaa juuri siihen täydelliset avaimet. Kaikista yksinkertaisinta on ymmärtää kirjan avatessaan, että unohtaa kaiken minkä jo valmiiksi tietää ja uskaltaa avata ovet kaikelle sille, mitä on valmis oppimaan.

Ymmärsin kirjan myötä, miten helppoa ja yksinkertaista kaikki lopulta on, ja miten niin helposti luomme kaikesta keinotekoisesti kiireistä ja monimutkaista. Miten niin paljon meiltä jää huomaamatta, kun olemme jääneet kiireeseen? Kun vain olisimme siellä, missä meidän kuuluisikin, läsnä elämässä, olisimme ja arvostaisimme kaikkea paljon enemmän.

Vaikka tunnetusti Olli on hyvin mielipiderikas ihminen, kirja ei silti tarjoa absoluuttista totuutta eikä kirjassa juurikaan puhuta siitä, kuinka tulisi syödä ja miten paljon. Kirja ei käsittele laisinkaan kaloreita, makroja tai mikroja, vaan kirjassa puhutaan siitä kaikista tärkeimmästä: ravinnosta. Olli käyttääkin kirjassaan ravinnosta käsitettä rakkausruoka.

”Ravinnon tärkein tehtävä on palvella elämisen riemua. Se on terveyden alkulähde. Silti usein suoritamme terveyttä. Mitä, jos terveys onkin tehty nautittavaksi – ja kasvaa nautittaessa ja nautintoa jakaessa?” – Olli Posti

Vaikka jo tovin aikaa olen Ollin ajatuksia seuraillut, kirjan myötä aloin vihdoin ymmärtämään rakkausruoan merkityksen. Sillä ruoka on kaikkea muutakin kuin vain ruokaa: nautintoja, aisteja, lempeä, rakkautta ja intohimoa. Kirjan myötä aloin ymmärtämään, millainen ruoka myös todella rakastaa minua, ja kuinka minä kaikilla aisteillani voin rakastaa ruokaa.

Kirja luo vallankumousta ja vaihtoehtoja. Aivan kaikille. Kirja on ennen kaikkea mehukkaan makuinen elämys, jonka tulen varmasti lukemaan vielä monen monta kertaa yhä uudelleen löytääkseni syvemmin vielä kaikkea sitä, mistä kirja todella kertoo.

Vaikka kirja onkin ennen kaikkea ruokakirja, niin sitäkin enemmän se antoi minulle jotain vieläkin suurempaa: elämyksiä elämäni matkalta. Se tarjosi minulle aikamatkan sinne, missä en ole koskaan aikaisemmin ollutkaan. Uusien makujen, tuoksujen, värien ja aistien äärelle. Kirja antaa kaiken, mitä kirjalta osaakaan edes toivoa.

”Jokainen ansaitsee voida hyvin.” – Olli Posti

Kirja loppuu juuri hyvin vaatimattomiin sanoihin, mutta tarpeeksi voimakkaisiin minulle. Sen enempää sanomatta, jään sanattomaksi ja purskahdan kyyneliin, kun tajuan ansaitsevani elämältä niin paljon ja enemmänkin kuin uskallan pyytää.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.