VALIKKO
15.3.2018 12:17

Kymmenen ihmettelemisen aihetta kuntosalilla

Miksi aina luulee olevansa voimakkaampi kuin oikeasti on?

Aika monesti on käynyt niin, että aivan heittämällä yliarvioi omat kykynsä ja voimansa kuntosalilla ja lataa koneeseen enemmän painoja kuin jaksaa kantaa. Se on varmaan aivojen sisäinen juttu, että haluaa vaikuttaa voimakkaammalta kuin oikeasti on ja ego ei anna periksi ja luulee, että jaksaa kantaa vaikka rekkaa, vaikka todellisuudessa ei saa edes mopoauton keulaa ylös. Usein näissä tilanteissa joutuu nielemään ylpeytensä ja ottaa turvallisuuden ja tekniikan vuoksi suosiolla ne pienemmät painot, jotka omat säälittävät herneet kykenevät nostamaan.

Miksi kuntosalilla tekee mieli huutaa, mutta muualla ei?

En tiedä onko sisälläni paljon patoutunutta vihaa vai stressiä, mutta kuntosalilla tekee mieli huutaa ja kunnolla. Usein säästän ihmisten korvia ja puhauttelen ja pihauttelen aina sopivissa väleissä voimaa sisältäni. Se on kuitenkin kumma juttu, että missään muussa tilanteissa ei tee mieli huutaa tai ärjyä, vaikka vastassa olisi ärsyttäviä ihmisiä ja tilanteita.

Miksi tuntuu väärältä hymyillä kuntosalilla?

Joskus sitä päähän saattaa eksyä hauska vitsi tai itse näyttää huvittavalta, ja usein silloin suu kääntyy pieneen hymyyn. Se tuntuu hieman oudolta ja väärältä. Vaikka treenistä saa nauttia, niin usein ihmiset näyttävät hapanta naamaa.

Miksi toisten ihmisten kanssa luomat katseet ovat aina kiusallisia?

Yritän aina kaikin mahdollisin tavoin olla luomatta katseita ihmisten kanssa, koska siitä tulee aina niin kiusaantunut ja vaivaantunut olo, koska ei tiedä pitäisikö hymyillä vai ei tai morjestaa vai olla morjestamatta. Kun ei sitä kuitenkaan saisi ketään tuijotella, joten parempi katsoa kattoon tai lattiaan, ettei vaan tule kiusallisia katseita.

Miksi kuntosalilla antaa itsestään enemmän kuin kotitreeneissä?

Huomaan tämän joka ainoa kerta, kun yritän treenata kotona, että en osaa keskittyä saati antaa itsestäni kaikkea. Ehkä kuntosalilla on se oikea fiilis ja mahdollisuus keskittyä kokonaan treeniin, kun muita houkutuksia ja ärsykkeitä ei ole saatavilla.

Miksi vain hevimusiikista tulee oikea treenifiilis?

Harvoin kuuntelen treenatessa heviä, mutta jos joskus korvanappeihini sellainen musiikki eksyy, se saa minut tuntemaan itseni erittäin voimakkaaksi ja onnistuneeksi treenaajaksi. Siitä vain tulee oikea treenifiilis.

Miksi miehet katsoo epäluuloisesti, kun nainen menee penkkiin?

Olen monta kertaa saanut epäluuloisia katseita, kun olen mennyt penkkaamaan. Ehkä siitä syystä, ettei näin pienikokoinen nainen voi penkata, ainakaan tankoa enempää. Mutta minähän penkkaan, vaikka penkki olisikin enemmän miesten laji.

Miksi pienillä painoilla treenaaminen hävettää?

Niin miksi? Painot ne vain ovat, mutta silti sitä kokee itsensä paremmaksi treenaajaksi, kun käsissä on isommat painot. Vaikka sillä ei ole mitään välilä, niin sitä ajattelee, että olenpa säälittävä, kun näillä kahden kilon kahvakuulilla jumppaan. Nämä on näitä aivojen höpöhöpöjuttuja, joita ei pitäisi ajatella.

Miksi kuntosalin peileistä näyttää lihaksikkaamalta kuin kotona?

NIINPÄ MIKSI!? Joka ainoa kerta, kun olen kuntosalilla ja treenaan, niin huomaan, että olenpa minä lihaksikas. Mutta sitten kun menen kotiin huomaan, että en minä olekaan niin lihaksikas. Haluan kuntosalin peilit kotiin, kiitos!

Miksi kaikki ihmiset käyvät nykyään kuntosalilla?

Aika monen ihmisen harrastus on nykyään kuntosali ja aika moni käy nykyään kuntosalilla. Siinä ei sinänsä ole mitään väärää – onhan kuntosali monipuolinen ja tehokas liikuntamuoto – mutta on liikuntamuotoja monia muitakin.

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Birgitta Kemppainen

  Joistain samaa, joistain eri mieltä. Kotona ei onnistu minunkaan treeni, paitsi kehonhuolto ja sekin samalla tvtä katsoen. 😀

   1
  • Jenna

   Juu! 😀 Sama juttu, mutta toisaalta parempi se on huoltaa kehoa, vaikka sitten televisiota katsellen kuin ei ollenkaan 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.