VALIKKO
17.4.2017 19:49

Lopeta se ajatus, että ”maanantaina minä aloitan”

Olenko väärässä vai onko maanantai aina joku alku jollekin uudelle? Tai aina jos siirrytään johonkin uuteen vaiheeseen, niin silloin pitäisi tehdä se muutos. Kuten nyt ennen kesää, ihmiset haluavat tulla kesäkuntoon, vaikka kesäkunnossa voisi olla ympäri vuoden. Ja uudenvuoden jälkeen ihmisten pitää ostaa salikortti, että se ”uusi minä”-lupaus kävisi toteen. Mutta mitä jos väitän, että maanantai eikä tiistai eikä edes keskiviikko ole oikea hetki aloittaa. Sillä oikeaa hetkeä ei koskaan tule. Se hetki aloittaa on nyt.

Toisaalta minä ymmärrän sen, miksi uuden aloittaminen tuntuu paremmalta, kun alkaa uusi viikko. Keskellä viikkoa se ei ehkä tuntuisi samalta. Mutta usein tässä ajatuksessa ihminen odottaa vain sitä oikeaa hetkeä, jolloin olisi valmis. Mutta ihminen ei koskaan ole valmis eikä sen valmiimmaksi tule, vaikka odottaisi nyt viikon päähän maanantaihin elämäntaparemontin aloittamista.

Minkään asian aloittamisessa ei pitäisi kiirehtiä, mutta ei myöskään pohtia liian pitkään. Joskus elämässä voisi tehdä valintoja hetkessä ja katsoa minne elämä vie. Kaikki päätökset, jotka parantavat omaa elämänlaatua ovat vain hyviä päätöksiä. Eikä niiden tuomaa muutosta pitäisi pelätä.

Miten sitten aloittamisen saa alkuun?

Ensin lähdetään ajatuksesta, luodaan unelma, tehdään siitä tavoite, päätetään toteuttaa se ja ryhdytään toimeen. Asioiden aloittaminen ei ole helppoa, mutta ei se myöskään ole vaikeimpia asioita, mitä elämässään voi kohdata. Eniten ihmistä saattaa pelottaa muutos. Jos puhutaan elämäntaparemontista, niin eihän se sormia napsauttamalla onnistu. Ei yhtäkkiä kanasta voi tulla lempiruokaa ja kahvakuulatreenistä ihanaa ajanvietettä. Se vaatii aikaa tottua ja sopeutua. Eikä ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen pidä luovuttaa. Ihmisen pitää antaa mahdollisuus. Mahdollisuus onnistumisille, uusille aluille ja epäonnistumisille.

Älä siis enää odota oikeaa hetkeä, vaan toimi heti nyt. Tee päätös ja tavoittele sitä, mitä eniten haluat. Kukaan ei ole määrittänyt milloin se tapahtuu, mutta kun päätät aloittaa, sinä varmasti onnistut. Lopeta siis se ajatus, että maanantai on ainoa oikea päivä elämäntapamuutokselle tai ihan mille tahansa uudelle alulle.

xoxo, Jenna

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.