VALIKKO
5.11.2016 18:08

Miten lopettaa lässytys?

Meillä jokaisella on varmasti niitä päiviä, kun mikään ei oikein innosta eikä salilla jaksa penkistä edes tankoa nostaa. Joskus sellainen tekosyy hirmu iskee meihin kiinni ja estää meitä toimimasta. Vaikka haluaisimme tehdä jotain, niin keksimme vain jatkuvasti lisää tekosyitä, jotka estävät meitä toteuttamasta itseämme ja unelmiamme. Ja siinä samalla motivaatio voi kadota. Miten sellaisen mutkutuksen ja jossittelun saisi loppumaan?

Lässyttämiseen johtaa usein nämä tutut tekosyyt…

  • Kun ei ole sitä aikaa. Aika on hyvin suhteellinen käsite. Asioita täytyy ja pitää välillä priorisoida. Täytyy ajatella, mikä on itselle tärkeää. Sekö, että raataa itsensä aivan tappiin töiden parissa joka päivä ja nukahtaa heti kotiin päästyään? Vai se, että ottaisi aikaa itselleen? Pitäisi huolta itsestään ja terveydestään. Aina on aikaa liikkua. Aina on aikaa syödä hyvin. Aina on aikaa huolehtia itsestään. Meillä jokaisella on niin paljon aikaa, kuin meille on suotu. Jos on aikaa laiskotella, on silloin myös aikaa liikkua.
  • Usein ihmiset pitkittävät asioita: ”Mitä jos sittenkin huomenna…Mutta huomenna olisi paljon parempi päivä aloittaa uusi elämä?”. Mutta mitä jos lopettaisi sen mutkuttamisen ja aloittaisi tänään. Koskaan ei tule olemaan oikeaa hetkeä, pitää vain tehdä oikeita valintoja, jotka voivat tehdä omasta elämästä paremman.
  • Kun ei osaa yhtään mitään. Kukapa meistä olisi niin mahtava supermies tai nainen, joka osaisi aivan kaiken. Ei kukaan. Mutta jokainen meistä osaa yrittää. En minäkään osaa kaikkea kuntosalilla tai elämässä, mutta se tässä parasta onkin, että joka päivä voin opetella jotain aivan uutta. Eikö teistä ainakin ole paras tunne se, kun onnistuu jossain? Ja vaikka epäonnistuisi, niin aina voi yrittää toisen tai kolmannen kerran. Jos osaat epäillä itseäsi, osaat myös varmasti voittaa pelkosi.
  • Kun ei vain millään jaksa. Myönnän, en minäkään aina jaksa. Välillä haluaisin vain kääriytyä pehmeän viltin alle enkä todellakaan tehdä tappavaa HIIT-treeniä, mutta jollakin sisäisellä tahdonvoimalla minä teen sen. Silloin, kun olen menossa kuuden aikaan aamulla tekemään salitreenin, mietin vain joka kerta: ”Miksi oi miksi, olen jo hereillä ja haluan vielä kaiken lisäksi hikoilla?”. Joku asia, sisäinen palo, vetää minua aina vain treenien pariin. Totta kai saa joskus levätä ja pitääkin, jos keho sitä vaatii. Mutta jos edelleen haluat natista, niin mieti miksi olet edes aloittanut ja mikä on tavoitteesi. Jos on aikaa tuumia, on myös aikaa toimia.

Eräs viisas mies on kerran sanonut: ”Kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta, ovat tekosyitä”. Siinä se on. Lause, joka juuri sinun täytyy muistaa joka päivä, jos tekisi mieli mutkuttaa tai jossitella. Älä siirrä sitä ajatusta enää yhdelläkään sekunnilla, että kun et jaksa tai sinulla ei ole aikaa mennä liikkumaan. Lopeta turha lässytys ja motivoidu elämääsi.

20161015_141009

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.