VALIKKO
23.9.2016 18:24

Luontoterapiaa

Välillä tulee sellainen olo, että tarvitsee tauon aivan kaikesta. Silloin on väsynyt itseensä, ympärillä oleviin ihmisiin ja elämäänsä. Kaikkeen, mikä muistuttaa menneistä ja tulevasta. Silloin tahtoisi vain jättää kiireisen elämän ja olla hetken omien ajatusten kanssa, omassa maailmassa. Kun se hetki tulee, aikaa on otettava ja jostain se voima ja elämänhalu on taas kerättävä takaisin.

Elämä on ollut viimeisen vuoden aikana todella raskasta. Kaikkea on tapahtunut koko ajan hyvin nopeassa ajassa ja ajatus tulevaisuudesta on ollut pelottava. Olen elänyt elämääni pakosta, arjen pyörteissä, suorituspaineissa, ahdistuksessa, stressissä. Nyt elän sitä tulevaisuutta, joka muutamia kuukausia sitten tuntui pelottavalta. Elän siinä päivässä, joka oli vielä kauan pelkkä haave. Mutta silti olen aivan lopen uupunut, kaikkeni antanut.

Kun tulee se hetki, että nyt olisi hyvä painaa jarrua, sanon SEIS aivan kaikelle. En jaksa edes jahdata hyvänolon tunnetta salitreenistä. Minulle tulee hyvä olo, kun saan astella värikkäissä lehtikasoissa ja katsella maailmaa avoimin silmin. Kun oikeasti katson kaunista maailmaa, enkä näpyttele älypuhelinta kuin hullu Pokemon-go-fani. Luonto tarjoaa rauhan ja paikan, jossa ihmisen kuuluu olla, jossa ihmisen on hyvä olla. Kun kävelee puiden keskellä, kaikki muu maailma on pysähtynyt. Silloin unohtaa aivan kaiken.

Syksy on ihanaa aikaa. Lehdet vaihtavat väriään ja illat ovat pimeitä. Luonto saa minut inspiroituneeksi. Mikään ei ole samaan aikaan niin ihmeellisen kaunista kuin ne maisemat, jotka piirtyvät verkkokalvoillemme. Luonto tuo minulle terapiaa. Minä rauhoitun ja rakastun maailmaan yhä uudelleen luonnossa.

Joku viisas on kerran sanonut: ”Loppu on uuden alku”. Kun muistaa pysähtyä ennenkuin palaa aivan loppuun, jaksaa juosta hetken päästä kovempaa kuin koskaan ennen. Syksy on hetken tässä, niin myös elämä. Siksi on tärkeää muistaa kuunnella myös omaa henkistä hyvinvointiaan. Tärkeintä ei ole jahdata onnea ja saavutuksia. Tärkeintä on nauttia ja elää hetkessä. Olla yksin, kun siltä tuntuu. Ottaa etäisyyttä elämään, jos se tuntuu vievän liian kovasti mukanaan.

Kokeile sinäkin luontoterapiaa, se on aivan ilmaista. Todellista superfoodia tai sanoisinko moodia. Tarjolla vain rajoitetun ajan.

img_20160923_115637

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.