VALIKKO
1.9.2016 20:55

Maailman paras omenapiirakka

Omenasato on parhaimmillaan ja meillä ainakin takapihalla omenoita riittää kyllästymiseen asti. Mutta tähän herkkuun ei voi kyllästyä. Se pelastaa aina ja tuo hymyn huulille – helppo ja herkullinen rahka-omenapiirakka.

Tarvitset:

  • Pohja:
    100 g voita
    1 muna
    1 dl maitoa
    1 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    1 tl leivinjauhetta
    3 dl vehnäjauhoja
  • Täyte:
    250 g maustamatonta rahkaa
    1 dl maitoa
    1 muna
    2-3 tl vaniljasokeria
  • 3 isoa omenaa kuorittuna ja pilkottuna haluamallasi tavalla sekä kanelia
  1. Sekoita kuiva-aineet kulhossa keskenään. Sekoita nopeasti kuivat aineet, muna, maito ja sulatettu rasva. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja taputtele tasaiseksi jauhotetulla kädellä, nosta taikinaa myös reunoille.
  2. Laita omenalohkot pohjan päälle. Sekoita täyteseoksen ainekset keskenään tasaiseksi ja kaada seos omenien päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
  3. Paista piirakka kypsäksi 175 asteisessa uunissa alatasolla 40-50 min. Jos mahdollista laita piirakka jääkaappiin ja tarjoile seuraavana päivänä.

20160901_205003

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.