VALIKKO
16.2.2016 13:59

Maistuisiko olutrahka?

Joku kerran kertoi minulle paljon proteiinia sisältävistä rahkapurkeista. Sellaisista valkoisista viidensadan gramman pöniköistä, jotka maistuvat pilvisiltä hattaroilta (ilman sokeria). Silloin minusta tuli rahkan suurkuluttuja ja proteiinin rakastaja. Sitä oli aina: aamupalalla, lounaalla, välipalaksi, päivällisellä ja vielä iltapalalla ja jos yöllä iski makeanhimo, niin eikun kirpeää ja maistuvaa rahkaa kurkusta alas! Uskoin, että sillä hauis kasvaa ja vaikka se olisikin pahaa, niin kestäisin mitä tahansa oman kroppani eteen. Homma levisi lopulta aika käsiin. Tajusin sen, kun kaivoin rahkapurkin jouluaatto aamuna jääkaapista esiin ja ahdoin valkoista kirpeää hattaraa suuhuni, kun muut nauttivat riisipuuronsa voisilmän kera. Tätäkö sen elämän todella täytyi olla?

Ruuasta on tullut trendi. Ennen puhuttiin vaatemuodista, nyt puhutaan ruokamuodista. Oli kaupan hyllyllä mitä tahansa uutta ja herkullista, jonka kyljessä lukee ”sisältää lisättyä proteiinia 10g” kaupan kassat vinkuvat. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Ensin tuli jauheet, sitten patukat, sitten kaikenmaailman pirtelöiden ja jogurttien sekoitukset, sitten jäätelö (ihan oikeasti, proteiinijäätelö, jossa on yksi lusikallinen jäätelöä ja maistuu vielä aivan karsealta!), sitten vedet….kuka keksi laittaa veteen proteiinia? Minä erityisesti ilahduin, kun huomasin, että Tuplakin oli muuttanut itsensä proteiiniseen asuun. Ah. Lempisuklaani. Nyt sitä saa syödä ihan sallitusti. Mutta ei tässä vielä kaikki! Kaupan hyllyltä saa margariinia, jossa on rahkaa. Anteeksi mitä!?! Onkohan siinä nyt niitä kuuluisia hyviä rasvoja… ?

Ehkä joskus joku ymmärtää, että nyt ollaan jo aika pitkällä tässä proteiinin kuluttamisen vallankumouksessa. Mutta jatketaan nyt vielä, kun tähän asti ollaan tultu. Sitten, kun joku keksii jotain todella ufoa, kuten rahkaoluen, niin minä lopetan. Ihan tosi. Niin alas tämä yhteiskunta ei voi vajota. Jos tässä nyt tuli jollekin loistava bisnesidea, niin saa vapaasti käyttää. Rahkaolut. Haha. Ihme kun joulukinkkua ei täytetä rahkalla. Siinä vasta olisi proteiinipakkaus!

kultanen häntä1.jpgJHG

xoxo, Jenna

 

 

Kommentit

 • Jenna

  Ihana postaus! Väkisinkin rupes hymyilyttämään, koska niin tottahan tuo on

   0
 • Anniina

  Haha 😀 Mä huomasin tän kerran, kun ostin töihin valmispyttipannun ja siinä luki ”sisältää paljon proteiinia”, siis mitä?! Ja mun äiti osti tarjouksesta mulle tuota rahkariiniä, yöääk! Mihin ihmeeseen sitä voi laittaa?

   0
  • Jenna

   Eikä!:D ajattelinkin ettei se voi olla hyvää.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.