VALIKKO
8.2.2017 18:40

Mausteiset jauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset

Välillä tekee vain mieli herkutella ja silloin minulla ainakin tekee mieli jotain arkiruuasta poikkeavaa, mutta herkullista ja terveellistä ruokaa. Nyt päätin kokeilla jauhelihapihvejä hieman erilaisella reseptillä ja siihen kylkeen tein tietysti ihanat ja rapeat bataattiranskalaiset.

Mausteisiin jauhelihapihveihin(tai pulliin) tarvitset:

  • 400g jauhelihaa
  • Sipulia
  • Paprikaa
  • Kananmunaa
  • Soijarouhetta (jos taikinasta tulee liian löysää…korvaa korppujauhot)
  • Minttua
  • Basilikaa
  • Suolaa, pippuria, chiliä, paprikamaustetta ja hieman tacomausteseosta
  • Oliiviöljyä
  1. Leikkaa ensin sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja ruskista ne pannulla oliiviöljyn kanssa. Kun sipulit ovat saaneet hieman väriä ja paprikat pehmenneet, lisää mausteita oman mielen mukaan.
  2. Laita kulhoon jauheliha ja kuullotetut sipulit ja paprika. Lisää joukkoon kananmuna ja tarvittaessa soijarouhetta, jos taikina on liian löysää.
  3. Tee taikinasta pihvejä tai pullia ja laita ne 200 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi.

Bataattiranskalaisiin tarvitset:

  • Bataattia
  • Oliiviöljyä
  • Sormisuolaa
  1. Kuori ja pilko bataatit sopivan kokoisiksi lohkoiksi tai suikaleiksi.
  2. Laita ne pellille ja lisää päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa oman maun mukaan.

Jos haluat tehdä bataattiranskalaisten kanssa dipin, niin siihen tarvitset:

  • Turkkilaista jogurttia
  • Valkosipulia
  • Minttua
  • Pippuria
  1. Kuori ja pilko valkosipuli ja sekoita se turkkilaisen jogurtin, mintun ja pippurin kanssa sekaisin.

Laita siis uuni lämpiämään, tee herkullista ruokaa ja pidä vaikka leffailta keskellä viikkoa!

 

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.