VALIKKO
15.7.2019 10:10

Mihin meillä on niin kova kiire ettemme ehdi elämään?

Kello raksuttaa, jalat tahtoo juosta. Pitäisi olla siellä. Tehdä sitä ja tätä. Olla jossakin jo tekemässä jotain, minkä olemassaoloa ei ole.

Pysähdy. Hengitä. Edes hetkeksi. Tarvitset nämä pari minuuttia ihan vain itsellesi.

Kiire on mielentila. Kiire luo meidät elämään illuusiossa, joka saa kaiken tuntumaan yhä voimakkaammalta. Kiire on vain mielentila. Kiire on vain tahditon ajankulku.

On niin kiire, että aivan sydän lyö. Lyöntejä enemmän kuin yksi kerrallaan. Saa verenpaineen nousemaan. Hikipisarat otsalle. Tekee kiukkuiseksi. Kun on niin kova kiire. Jonnekin.

Mihin meillä on kiire? Mihin meillä on niin kova kiire, että unohdamme elää? Emme osaa vain olla. Elää. Hengittää.

Kaiken täytyy tapahtua nyt. Välittömästi. Emme osaa odottaa. Emme osaa odottaa, vaikka voisimme saada jotain vieläkin hienompaa. Haluamme vain kaiken. Heti. Nyt.

On oltava tehokkaampi, nopeampi, parempi. On oltava enemmän. On oltava jotain, joka tekee elämästä elävämpää ja suurempaa todellisuutta.

Mihin kaikki juoksevat? Miksei kukaan pysähdy? Mihin on niin kova kiire, että tämä yksi ja ainoa hetki tuntuu liian raskaalta?

Ja niin unohtuu maailma. Lapsien nauravat katseet. Elämä on neliön muotoisessa värisevässä laatikossa. Dataa täynnä. Ja niin unohtuu syksy. Kaikki sen kauniit värit. Ja niin unohtuu elämä. Elämisen ilo.

Miksi kiire saa meidät unohtamaan? Olemaan elämättä. Ihan vain hengittämättä. Ja niin paljon ahdistaa. Kurkkua kutittaa. Happi loppuu. Ilmakin on raskas. Mutta jalat jatkavat juoksuaan.

Vaikka meillä on ne samat tunnit jokaisena uutena päivänä, kello tuntuu kulkevan tänään vieläkin nopeammin. Rivakammin. Miksi odottaisin, kun kaiken voisi saada valmiiksi nyt?

Pysähtyisit. Edes hetkeksi. Ja tunnet sen kuinka hyvältä tuntuu, kun kiire hellittää. Sinulla sittenkin oli aikaa.

 

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.