VALIKKO
13.12.2016 17:23

Mikä motivoi minua liikkumaan?

Aina, kun minulla on kello viiden aikaan aamulla soimassa salille ja puurokattila on jo hellalla tulilla, niin mietin vain ”Oi, miksi ihmeessä olen hereillä tähän aikaan, vaikka voisin nukkua pitkään?” Minä vain rakastan aamusalia niin paljon. Minusta aamuisin on parasta treenata, kun yleensä silloin sali on tyhjillään ja treenin saa tehdä kaikessa rauhassa ilman, että tarvitsee jonotella ja kiiruhtaa laitteesta toiseen. Ja vaikka minä heräänkin todella aikaisin, niin en silti tinki yöunista tai levosta. Välillä asioita pitää priorisoida ja nähdä, mitkä asiat itselle ovat tärkeitä.

Mikä minut sitten aina saa aikaisin ylös ja jatkamaan tätä elämäntapaa päivästä toiseen? Syitä on todella paljon.

 • Ensinnäkin haluan pysyä terveenä ja ainakin uskon, että liikunta ja terveellinen ruokavalio auttavat siinä. Ennen aktiivista kuntosaliharrastusta, minä sairastelin todella usein ja olin aina nuhassa tai jossain köhässä. Nyt olen pysynyt terveenä, vaikka kyllähän niitä syysflunssia joskus sattuu tulemaan, mutta se on vain toisaalta hyvää keholle, kun saa sitten levätä ja antaa flunssan parantua kunnolla.
 • Haluan voida kokonaisvaltaisesti hyvin. En ainoastaan ole terve fyysisesti, vaan myös pääni sisällä kaikki on hyvin ja olen onnellinen. Treenaamisesta tulee hyvä olo ja hyvästä ja terveellisestä ruuasta tulee hyvä ja virkeä olo. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani – milloin se tarvitsee kovaa treeniä ja milloin lepoa. Tiedän, mistä kehoni pitää ja mitä se kaipaa.
 • Arvostan itseäni ja haluan pitää huolta siitä kehosta, jossa elän. Haluan syödä mahdollisimman hyvää ja puhdasta ruokaa. Kyllä välillä saa herkutella, eikä aina tarvitse olla rahkapurkki kädessä, mutta kyllä terveellisestä ruuasta tulee paljon parempi olo jälkeenpäin, kuin hiilarimössöistä ja lisäaineista.
 • Ehkä pieni osa minusta haluaa olla koko ajan jotain enemmän ja suurempaa. Suuremmat lihakset, suurempia painoja, enemmän toistoja. En tiedä tekeekö se onnelliseksi, jos joskus saisi ne kaikista suurimmat ja lihaksikkaammat muskelit, mutta ainakin joka päivä kannattaa yrittää ja ylittää itsensä. Kyllä minä myös teen tätä ulkonäön takia, enkä sitä häpeä myöntää. Sixpack olisi kiva, hauis olisi kiva, mutta loppujen lopuksi eniten ne tuottavat minulle iloa eikä kukaan ole minua arvostelemassa, vaikkei minulla niitä olisikaan.
 • Eikä kysy ole pelkästään omasta hyvästä olostani. Minua myös motivoi se, kun näen kuinka ihmiset ympärilläni innostuvat liikkumisesta. Olen toiminut liikunnanohjaajana ja on aivan ihanaa huomata, se tunne ihmisten kasvoilta, kun he ovat onnistuneet ja antaneet kaikkensa. Haluan myös innostaa muita ja kannustan kaikkia liikkumaan!

Mutta kysymys kuuluukin, miksipä minä en nousisi joka päivä viiden aikaan kuntosalille ja jatkaisi yhä proteiinijuomien sheikkaamista? Se on suuri osa minua ja identiteettiäni. Jossain tuolla kaukana on se päämäärä, johon minä tähtään ja minä haluan sen saavuttaa. Minua motivoi, kun tiedän kuinka pitkälle olen jo päässyt ja vaikka matka on pitkä, niin jonakin päivänä minä saavutan sen, mistä olen aina haaveillut.

Jos sinulla siellä on ongelmia löytää motivaatiota liikkumiseen, niin mieti miksi haluaisit aloittaa? Ja aloita heti, äläkä pitkitä asiaa enää yhtään kauempaa. Kyse on vain yhdestä päätöksestä ja yhdestä askeleesta. Ja muista, koskaan ei ole luovuttamisen paikka.

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Minna Rajala

  Olipa inspiroiva teksti! Susta jotenkin huokuukin tekstienkin välityksellä se, että aidosti oot tyytyväinen elämääsi ja pidät liikunnasta.

   0
  • Jenna

   Voi kiitos:)

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.