VALIKKO
16.6.2017 12:37

Miksi kuvissa pitää aina näyttää hyvältä?

Onko teillä sitä ongelmaa, että kun päätätte haluta uuden profiilikuvan tai kun ylipäätään haluatte kuvata itseänne, niin niitä kuvia usein tulee aika monta. Vaikka useimmissa kuvissa olisi sama ilme ja asento, niin jokin aina jokaisessa kuvassa mättää. Aina pitäisi olla jotenkin ”täydellinen” kuva ennen kuin sen voi lisätä sosiaaliseen mediaan. Mistä tämä johtuu?

Sitä en kyllä ymmärrä miksi usein kuvissa pitää olla perse tyrkyllä tai tissit esillä. Tekaistu hymyhuuli tai tuimailme. Duckface tai mutrusuu. Pää vinossa tai leuka pystyssä. Asennetta tai elämänpohdintaa. Fashionia tai urbaania boheemiutta. En vain ymmärrä, vaikka itse olen tehnyt juuri näitä mainittuja asioita. Se vain tulee jostain syvältä alitajunnasta, että minun täytyy vain näyttää tällä hetkellä tietyltä kuvissa. Ei niissä oikeasti ole mitään tunnetta. Okei on niitä kuvia, missä nauran räkä poskella tai tanssin. Mutta harvoin ne kuvat päätyvät mihinkään sosiaaliseen mediaan. On niitä kuvia missä ilmeilen tai näytän kaksaria. Niitä kuvia, joita katsoessa nauran ääneen, kuinka naurettavan ja iloisen näköinen olen. Mutta sitten vain sosiaalisessa mediassa on taas se kuva, jossa on tekohymy.

Aitoa kuvaa on vaikea saada aikaiseksi. Tai pikemminkin aitoa kuvaa on vaikea saada lisätyksi. Haluan mielummin olla hyvännäköinen kuin sellainen miltä oikeasti kuvissa näytän. Mutta toisaalta mielestäni tietyt maneerit tekevät kuvasta paremman. Mielummin vähän kohennan ryhtiäni ja työnnän peppua ulos kuin pönöttäisin kuvassa suorana. Koska se vain mielestäni näyttää paremmalta, vaikka se onkin vähän epäaitoa.

Minä kuitenkin haluaisin haastaa itseni ja teistä jokaisen lisäämään aidon kuvan sosiaaliseen mediaan. Sellainen kuva, jossa on aidosti jotain aitoa tunnetta. Oli se sitten se täysin pilalle mennyt ”räkä poskella nauran ja tanssin” – kuva, niin lisää se. Anna hieman tunnetta itsestäsi. Elämä on liian lyhyt olemaan tylsä. Anna itsesi räiskyä.

Olen usein huomannut, että se paras kuva on se ”harjoituskuva” tai ensimmäinen. Se kuva, jossa ei edes yritä olla mitään. Se kuva, joka syntyy täysin vahingossa. Ensi kerralla älä siis yritä, vaan ota vain kuva. Se voi olla parempi kuin se, jonka eteen on tehnyt jo monta minuuttia töitä.

Reality vs. Instagram

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.