VALIKKO

Miksi lihavuudesta tuli hyväksyttävää?

Tähän heti alkuun haluan sanoa, koska olen hoikka ihminen, ette varmaan ota tätä kirjoittamaani tekstiä tosissanne. Joten kaikki mielensäpahoittajat, koittakaa pysyä pöksyissänne.

Kehopositiivisuus. Aihe, joka puhuttaa meistä lähes jokaista. On totta ettei lihavuudella ja kehopositiivisuudella ole mitään tekemistä keskenään, mutta kehopositiivisuuden äänekkäin levittäjä ovat lihavat ihmiset ja sitä kautta kehopositiivisuus sen oikeassa merkityksessä on menettänyt merkitystään.

Minä olen erittäin onnellinen kaikkien niiden ihmisten puolesta, oli ihminen sitten lihava tai laiha, jotka hyväksyvät itsensä täysin kokonaisena sellaisena kuin ovat ja viihtyvät omassa kehossaan. Se on todella hieno piirre ihmisessä ja yksi niistä asioista, joita monet meistä tavoittelevat. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miksi ihmisen samalla pitäisi hyväksyä lihavuutensa, jos oikeasti se on hänen terveydelle haitaksi. Samaa puhun myös laihoista. Oli ihminen liian lihava tai liian laiha, ei se koskaan ole terveydelle hyväksi. On hienoa, että ihminen on tyytyväinen itseensä, mutta kuinka moni osaa samalla myös katsoa terveydentilaansa?

En millään tavalla halua loukata lihavia ihmisiä tai ihmisiä ylipäätään. Haluan vain ihmetellä näitä ajatuksiani ääneen. Liikalihavuus on huolestuttavaa ja voi johtaa herkemmin erilaisiin sairauksiin. Itseään saa ja pitää rakastaa! On kuitenkin huolestuttavaa miten ihmiset – aivan kaikenkokoiset – laiminlyövät omaa terveyttään. Me kaikki olemme erilaisia, mutta jos itseään rakastaa, niin eikö silloin kannattaisi antaa itselleen juuri sitä, mitä ansaitsee: kehuja, hyvää ravintoa sekä liikuntaa.

Minun mielestäni on hieman erikoista, että kehopositiivisuus sallitaan vain lihaville, vaikka tiedän ettei se ole totta. Kehopositiivisuus on alunperin tarkoitettu kaikille. Mutta minä, hoikkana ihmisenä en saisi olla epävarma itsestäni. Uskon, että suurelta osin kehopositiiviisuus pyrkii nostamaan ihmisten itsevarmuutta ja rohkeutta. Meistä jokainen ajattelee itsestään omalla tavalla ja yhtä hyvin myös hoikat ihmiset voivat kokea vartalonsa epämukavaksi ja tätä katsotaan pahalla silmällä. Laihuutta ihannoidaan ja laiha ihminen ei saisi valittaa omasta vartalostaan.

Minä kuitenkin valitan. Välillä selluliitista, turvonneesta vatsasta, pienistä rinnoista, vatsamakkaroista, pottuvarpaista ja vaakalukemasta. Mistä milloinkin. Voi, kunpa voisinkin olla valittamatta. Voi, kunpa voisinkin aina vain olla täydellisessä mintissä ja pyykkilauta ojossa. Olen kuitenkin vain ihminen, olen nainen, jonka keho muuttuu jatkuvasti. Ei edes vuosittain, vaan joka ikinen päivä.

Loppujen lopuksi tässä kaikessa, koko elämässä, on vain kyse siitä, että me ihmiset haluamme olla onnellisia. Onnellisuus ei kuitenkaan ole sama asia kuin ihannepainon saavuttaminen tai kapea vyötärö. Sellaisia ajatuksia ainakin yhteiskunta ja sosiaalinen media suorastaan työntää meidän nenämme eteen. Sillä lopulta, vaikka kuinka ihminen muuttaisi omaa ulkonäköään, siinä muuttuu vain se ulkonäkö, ei välttämättä ne todelliset tunteet ja ajatukset siellä pään sisällä. Se ei tee ihmistä automaattisesti onnelliseksi.

Olen kokenut sen. Olen halunnut olla kaikkea sitä, mitä yhteiskunta on minulle asettanut: suorittaja, himourheilija, salaatin puputtaja, yltiöpositiivinen yli-ihminen. Voitte vain arvata mihin tämä kaikki minut lopulta vei. Uupumukseen ja vielä pahempaan ahdinkoon itseni kanssa. Juuri tämän takia olisi tärkeää, että jokainen ihminen tekisi juuri niitä asioita, mitkä tuntuvat itsestä hyvältä eikä yrittäisi olla yhteiskunnan ohjattavissa oleva mariottinukke.

Kaikki lihavuus ei tietenkään ole pahasta eikä ihmisen paino millään tavalla määritä häntä ihmisenä. En kehota ihmisiä laihduttamaan, vain koska yhteiskunta sano niin. Kehotan ihmisiä kuuntelemaan omaa terveyttään, miettimään omaa tulevaisuuttaan, ja JOS ihminen haluaa muuttua, haluan kehottaa jokaista pyrkimään kokonaisvaltaiseen loppuelämän muutokseen, eikä vain viikon perunadieettiin tai muuhun täysin perättömään humputukseen.

Minusta on hienoa, että juuri sinä kaikista ulkoisista seikoista huolimatta olet tyytyväinen itseesi juuri nyt sellaisena kuin olet. So what, vaikka olisi selluliittia tai vaakalukema ei miellytä. Pääasia, että olet onnellinen ja peiliin katsoessa tiedät, että tuo ihminen on maailman upein.

Tärkeintä on, että juuri sinusta tuntuu hyvältä. Ja minä vain koko sydämestäni toivon, että tässä maailmassa me kaikki voisimme hieman paremmin.

Asiahan ei toki minulle kuulu, kuinka paljon sinä painat ja kuinka voit tänään, mutta sanoinpahan vain.

Lue myös tämä
Miksi laihan ulkonäköä saa kommentoida?

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Sinun kannattaa vielä perehtyä kehopositiivisuuden käsitteeseen, kun se on sinulla vähän hakusessa.

   27
  • Jenna

   Olen kyllä perehtynyt käsitteeseen: antaa kaikkien kukkien kukkia vaan 🙂

    2
 • Minnea

  Itse asiassa, sinähän juuri tuossa kirjoitat auki, mitä kehopositiivisuus on; itsensä hyväksymistä ja rakastamista.

   2
 • Taasmenipuihin

  Minnea ei. Kyllä tässä nyt ollaan aika hakoteillä. Jälleen kerran valkoinen hoikka nainen puhuu asiasta, josta ei selvästi tiedä muuta kuin sen mitä on lukenut iltalehdestä tai muiden valkoisten hoikkien naisten blogeista. Pliiis tutustukaa oikeasti aiheeseen ennen kuin kirjoitatte siitä.

   22
  • Jenna

   Tätä minä juuri tarkoitan, koska olen valkoinen HOIKKA nainen, en saisi puhua tästä aiheesta. Mutta minä puhun, koska haluan ja koska olen huolissani tästä yhteiskunnasta. 🙂

    13
 • Nimetön Nimetön

  Lihaville ei todellakaan sallita kehopositiivisuutta vaan heitä pidetään tyhminä ja laiskoina yhteiskunnan varoja sairauksillaan kuluttavina henkilöinä. Kaupassa ja ravintoloissa kytätään, että mitähän tuokin koriinsa tai suuhunsa laittaa. Vieraat ihmiset osoittelevat, puhuvat pahaa selän takana, naureskelevat ja lihavan tulee vaan kestää kaikki tämä, koska ihan omaa syytään on itsensä tuohon tilanteeseen ajanut. Kyseessä on pahimmanlaatuinen kiusaaminen, josta on tehty täysin hyväksyttyä.

  Jokaisella on oikeus arvostella ja käskeä lihavaa laihduttamaan. Lihavan ei myöskään tule elää minkäänlaista elämää ennen kuin hän on laihtunut, pysykööt siis kotonaan poissa muiden ”normaaleiden” silmistä.

  Tuleekohan kirjoittajalle tai muille arvostelijoille mieleen, että lihava saattaa syödä jopa terveellisemmin kuin sinä ja jopa liikkuakin enemmän? Ei lihavuus tarkoita välttämättä sitä, että syödään pelkkää mättöä ja höttöä ja maataan sohvalla. Tunnen itse myös monia laihoja, jotka tekevät näin mutta koska he eivät ole (vielä) lihonneet niin asia ei kiinnosta ketään eikä heille mainita joka välissä elämäntaparemontista. Entäpä tupakoitsijat ja alkoholin suurkuluttajat näin pari muuta riskiryhmää mainitakseni.

  Eiköhän asia ole niin, että jokainen lihava kantaa itse kilonsa ja sinua ei luulisi sen(kään) asian vaivaavan. Minä en välitä sinun sanomisistasi tai mielipiteistäsi vaan elän omaa elämääni juuri niin kuin parhaaksi näen. Tee sinäkin niin.

   20
  • Jenna

   Kiitos kommentista, juuri tällaista keskustelua haluan saada aikaan! 🙂

   On ikävää, että koet tai näet lihavien tilanteen yhteiskunnassa näin. Minä taas koen, että kehopositiivisuus on tuonut ihmisille enemmän itsevarmuutta puhua itsestään ja omasta kehostaan.

   Ja kyllä, minäkin tiedän kaikenkokoisia ihmisiä, jotka syövät huonosti eikä se automaattisesti rinnastu lihaviin. Pahoittelen, jos sellaisen käsityksen sait, sillä en tekstissäni puhu ainoastaan lihavista, vaan ihan kaikista ihmisistä. Meidän pitäisi enemmän rakastaa, niin itseämme kuin toisiamme.

    4
 • Nimetön Nimetön

  Minusta tuntuu tosi pahalta se, että lihavana ihmisenä en saisi olla onnellinen, enkä rakastaa itseäni, koska joku ihannepainonen ei osaa rakastaa itseään ja kokee sen vääräksi, että joku ylipainoinen voi olla sinut kilojensa kanssa. Meitä ihmisiä on erilaisia ja eri kokoisia. Jotkut ovat geneettisesti sellaisia, että pelkästään ihannepainoon pääseminen ja siinä pysyminen vaatisi jatkuvaa kurinalaisuutta ja kuten itsekin näemmä tiedät, sellainen johtaa ahdistumiseen. Ahdistuskaan ei ole terveydelle hyväksi. Jatkuva itsensä ruoskiminen ei ole terveydelle hyväksi. Olen lihava, tiedostan sen olevan epäterveellistä. Teen päivittäin valtavasti pieniä valintoja terveyteni eteen, pitääkseni verenpaineen, verensokerin ja kolesteroliarvot kurissa. Liikun paljon, valitsen portaat hissin sijaan jne. Kaikki varsinaiset laihdutusyritykset ovat syösseet minut tuhoon ja olen lihonnut lisää. Terveydenhuollon ammattilaiset eivät halua ymmärtää, eivät halua kuunnella. He eivät tiedä juurikaan erilaisista syömishäiriöistä, jotka johtavat tällaiseen. Henkistä apua ei saa, vaan pitää pärjätä omillaan. Pitäisikö tässä sitten vielä alkaa inhota ulkonäköään? Ei saisi itseään ylpeydellä kantaa sellaisena kuin TÄLLÄ HETKELLÄ on. Kuten sanoit, naisen vartalo muuttuu päivittäin. Joskus turvottaa, joskus ei, joskus iho kukkii ja joskus hilseilee. Luomesta kasvaa karva. Mitä se sinulta on pois, jos olen sinut näiden asioiden kanssa, mutta sinä et? Ei ole lihavien ihmisten syy se, ettet sinä normaalikokoisena koe voivasi rakastaa itseäsi. Kuka estää sinuakin ajatteleen kehostasi positiivisesti? Todennäköisesti vain sinä itse. Lihavuus ei ole hyväksyttyä, vaikka yksittäiset lihavat hyväksyisivät itse itsensä. On aivan varmaa, että muut sitä eivät tee. Ja joka ikinen kerta terveystarkastuksessa tai lääkärikäynnillä asia käydään läpi. Jotkut tekevät sen syyttävästi, jotkut kannustavasti. Tiesithän, että jo pieni painonpudotus auttaa merkitsevästi mm verensokeriin ja verenpaineeseen. Oletko varma, ettei kohtaamasi lihava ihminen ole jo pudonnut painoa useita kymmeniä kiloja, vaikka niitä olisi vielä yhtä paljon pudotettavana? Silloin tämä ihminen on jo tehnyt merkittävästi terveytensä eteen, vaikka se ei ventovieraille näy.

   10
  • Jenna

   Kiitos kommentista, ihana kun osaat keskustella järkevästi ja rakentavasti!

   Anteeksi, jos mielesi pahoitin. En mielestäni tekstissäni ole sanonut ettetkö juuri sinä saisi olla onnellinen ja rakastaa itseäsi. Hienoa, että olet tyytyväinen itseesi, se on mahtavaa!

   Pienet arjen valinnat elämässä auttaa ja en minä ketään syrji ulkonäön tai värin tai minkään muun ulkoisen tai sisäisen asian takia! Me kaikki olemme ihmisiä. Meillä kaikilla on omat haasteemme ja niistä aina selviää, jos on valmis yrittämään.

   Ja totta puhut! Ei kukaan muu estä minua rakastamasta itseäni kuin minä itse. Ja olen siitä hyvin tietoinen. 🙂

    4
   • Nimetön Nimetön

    Kuitenkin tuossa alempana komppaat kommentoijaa, jonka mielestä lihavuutta ei pidä hyväksyä. Eikö se silloin tarkoita, että minua lihavana ihmisenä ei pidä hyväksyä, minun tyytyväisyyttä ulkonäkööni ei pidä hyväksyä. Ei, vaikka todellakin liikun paljon ja syön terveellistä ruokaa, niin teidän mielestä minä istun neljän seinän sisällä ja lihavuuttani, eli minua tällaisena, kuin tällä hetkellä olen, ei kertakaikkiaan PIDÄ HYVÄKSYÄ. Tuntuu tosi kivalta.

    Jos tälle linjalle lähdetään, niin minusta mataroonareita ei pidä missään muodossa hyväksyä, koska heille tulee helposti vammoja polviin tai nilkkoihin ja niistä sitten kärsii henkilö itse ja yhteiskunta maksaa. En myöskään hyväksy bloggaajia, koska he selkeästi viettävät paljon aikaa tietokoneen äärellä, useimmat jopa ISTUEN ja istuminen on epäterveellistä. Samoin sinivalon tuijottaminen. Minusta näitä asioita ei vaan pidä hyväksyä. En myöskään hyväksy hampurilaisaterioista bloggaamista, koska se ei ole terveellistä ruokaa. Milloin kävit mittauttamassa kolesterolit, ettei vaan olisi koholla kuitenkin? Minä en hyväksy autoilua, kävely olisi terveellisempää. En hyväksy hiusten värjäämistä, se voi allergisoida ja yhteiskunta maksaa kortisonit. Sinä et hyväksy lihavuutta. Selvä. Kiitos ja näkemiin.

     4
    • Jenna

     Hyväksyn kaikki ihmiset sellaisena kuin he ovat. Enkä ole sanonut ettenkö hyväksyisi lihavuutta, ihmettelen vain miksi lihavuudesta on tullut hyväksyttävää silloin, vaikka se on ihmisen terveydelle haitaksi.

     Olin vain useista asioista samaa mieltä alemman kommentin kanssa, kuten siitä että ihminen on luotu liikkumaan (ja siis hienoa jos olet löytänyt liikunnan ilon!) ja myös siinä, että nykyään kaikki on helppoja ja useat ihmiset (myös minä) ovat mukavuudenhaluisia.

     Älä pahoita mieltäsi, tämä oli vain yhden ihmisen blogikirjoitus asiasta, ei sen vakavampaa.

      3
     • Nimetön Nimetön

      ”Älä pahoita mieltäsi, tämä oli vain yhden ihmisen blogikirjoitus asiasta, ei sen vakavampaa.”

      Arvaapa huviksesi, kuinka paljon lihava ihminen saa kuulla näitä yhden ihmisen mielipiteitä asiasta, eli lihavuudestaan. Aika hemmetin paljon. Yritä siinä sitten olla pahoittamatta mieltäsi, kun hoikat, nuoret naiset ihmettelevät, milloin ja miksi tuli hyväksyttyä olla erilainen, kuin he ovat. Olet vielä tosi nuori, ymmärrystä toivon mukaan tulee iän myötä. Varo vain, monelle tulee iän myötä myös jonkinlainen fyysinen tai psyykkinen pienempi tai isompi vaiva tai kremppa, mikä johtaa lihoamiseen. Sitten viimeistään tiedät, että lihavuus ei todellakaan ole yleisesti hyväksyttävää, vaikka muutama yksittäinen lihava ihminen itsensä hyväksyy sellaisena kuin on.

       6
     • Jenna

      Ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi enkä mielestäni tässä tekstissä hauku lihavia ihmisiä. 🙂

       1
 • Nimetön Nimetön

  Tyyppi, joka juuuri bloggasi pikaruokahampurilaisateriasta, on huolissaan kun ihmiset eivät huolehdi terveydestään. Jep.

   8
  • Jenna

   Näinhän se on. Elämä on täynnä valintoja. 🙂

    1
 • Joopa

  Nyt ok menny sulla vähän juna ohi. Niin kuin aika moni nyt sulle on jo sanonut, perehdy aiheeseen enemmän. Tässä nyt on yks esimerkkiteksti siitä, kuinka kehopositiivisuuden voi ymmärtää ihan väärin. Täysin turha teksti.

   10
  • Jenna

   Juna taisi kyllä mennä ohi, kun ei tässä meillä pysähdy!

    4
 • Pikkuvanha

  Nyt puhutaan asiaa. Liika lihavuus on oikeasti ongelma ja sitä ei saisi verhota mihinkään hyväksymiseen. Koska sitä ei pidä hyväksyä. Toki ymmärrän nykyelämän paineet jossa kaikkien täytyisi näyttää fitnes tähdiltä ja normaali naisen muoto unohtuu. Heti olet läski jollei sikspäkki näy. Näinhän sen ei kuuluisi mennä. Mutta ei myöskään sen että lääkäreille valitetaan siitä että he huomauttelevat painosta. Se on heidän työnsä ja ihan oikeasti moni sairaus on kytköksissä lihavuuteen. Ihminen on tehty liikkumaan. Kun ihminen kuluttaa tarpeeksi sille tulee nälkä ja väsy. Ruoka menee polttoaineeksi ja uni on toivottavaa koska rasittunut keho kaipaa palautusta. Nyky ihminen kyhjöttää sisällä päivästä toiseen ja syö minkä kerkeää. Sitten ihmetellään lihavuutta,masennusta,uniongelmia,tuki ja liikuntaelin vaivoja. Eläimistäkin saadaan passiivisia ja masentuneita jos ne suljetaan jatkuvasti neljän seinän sisään. Tosin tämäkään ei ole välttämättä yksilöiden vika. Vaan yhteiskunnallinen ongelma, koska meille on luotu maailma jossa kaikki on liian helppoa. Näin ihminen omassa nokkeluudessaan tuhoaa itsensä. Ne pärjäävät hyvin joilla on hyvät geenit eli ominaisuudet, sillä onhan tutkittu että toiset tosiaan lihoavat herkemmin kuin toiset. Ennen nämä herkemmin lihavatkin pysyivät jonkunmoisessa ruodussa kun elettiin ajassa joilloin tehtiin vielä oikeaa ruumiillista työtä. Hyvä kirjoitus sinulta toiseenkin näkökulmaan.kiitos

   9
  • Jenna

   Hei kiitos tästä kommentista! Nämä ajatukset, kun olisin saanut vielä lisättyä tekstiini! 🙂

    3
   • Pikkuvanha

    Sohaisit muurahaispesään aikalailla. Nyt tulee sitten oikealta ja vasemmalta. Tässä ollaan kun hyväksymisen käsite vedetään äärimmilleen ja tosiasioita ei enää kukaan kestä. Tsemppiä ☺

     3
    • Jenna

     Tiedän. 🙂 Musta on vaan hienoa, että näistä asioista puhutaan! Eikä mua kiinnosta kommentit, joissa ei ole mitään oikeaa asiaa tai rakentavaa palautetta 😀

      3
 • Paula

  Aihe hyvin ajankohtanen ja teksti hyvä. Kertoi hyvin sun mielipiteen asiasta. Muutaman kommentista huokui tosin, että on jäänyt osa tekstistä lukematta, sillä kyllä musta tuntuu, että oot kehopositiivisuuden ymmärtänyt oikein. Toki tekstistä tulee hiukan nootti vaikutelma, kritisoiva lihavia tai ylipäätänsä isokokoisia ihmisiä kohtaan, mutta se johtuu juuri siitä että sä ite et tähän luokkaan kuulu. Olet hoikka ja se näkyy pelkästään kasvoistasi. Toki myös pieneksi hämmenykseksi laittoi ”kehopositiivisuus sallitaan vain lihaville”, josta varmasit myös muutama nimetön täällä kommenteissa juuri triggeröityi. Asia ei ole kuitenkaan niin, tiedät sen, joten älä sano niin. Asia voi toki susta tuntua siltä, sillä niin moni lihava ottaa asiaan kantaa, rohkaisee ihmisiä joiden keho on samanlainen. Mielipiteen saa aina ilmaista, mutta ehkä myös meidän hoikkien pitäisi enemmän tulla esille tässä asiassa, sillä eihän ihan tervettä ole olla hoikkakaan.
  Loppu osa tekstistä oli ihanan rohkaiseva, sillä jokaisen tulisi kehoaan rakastaa, sillä sitä emme pysty vaihtamaan (muuttamaan ja muokkaamaan kyllä mutta emme vaihtamaan), mutta koska alku oli hyvin ns. perus juttu hoikan tytön tai ylipäätänsä laihan ihmisen suusta, niin totta kai se ”paha maku” jää päälimmäisenä mieleen.

   2
  • Jenna

   Mun mielestä tää koko kehopositiivisuus on matkalla muuttanut hieman muotoaan ja tarkoitustaan ja ehkä hieman koko ideaa ja siksi sanoin, että ”sallitaan vain lihaville”, koska he tästä äänekkäästi enemmän puhuvat. Ja tiedän, ettei asia ole niin, mutta ilmaisin mielipiteeni aiheesta.

   Minun on vaikea ymmärtää lihavia, sillä en ole sellainen, tiedän sen. Mutta ymmärrän kuitenkin miltä haukkuminen, syrjiminen, kiusaaminen, ruoasta paineista ottaminen, omasta painosta paineista ottaminen, oman vartalon vihaaminen ja ilkeiden katseiden näkeminen tuntuu.

   Tän tekstin tarkoitus ei ollut haukkua ketään tai pahoittaa kenenkään mieltä, vaan saada ihmiset ajattelemaan.

    5
 • Muuttuja

  Itse olen lihava. Ja yritän laihduttaa,kuntoilla ja sen myötä päästä normi mittoihin. Oon nuorempana ollu kilpaurheilija ja tosi laiha tai sutjakka. Mutta hyväs kunnos. Nyt ei meinais jaksaa mitää. Ja täs kuntoilles huomaan kuinka huonos kunnos oikeesti oonkaa. Mutta tosiaan. Kaikki tukevat ei oo samas jamas.tänäpäivänä on onneksi eri ruuista tietoa ja terveydestä paljon tietoa. Joskus tuntuu että laihuuden ihannointi on vahvaa. Kun itsellä muksuja jotka herkässä iässä ulkoa tuleviin kommentteihin ym.niin siinäki pitää olla maalaijärki mukana.jokaisen oma valinta.oma elämä. Toivon että käytettäis se järkevästi ja ollen itteensä tyytyväisiä.

   0
  • Jenna

   Mä toivon sulle vain kaikkea hyvää, oot upea ihminen just sellaisena kuin oot! 🙂

    2
 • Muuttuja.

  Muuneltuna kyllä. Kiitos kannustamisesta. Ja nyt kun oon saanu kuntoiluun tuntumaa niin tuntuu paremmalta. Ja tiän että kun oon itteni tähän jamaan saanu niin saan poiski. Elämän tuomaa plussaa ja tunnesyöntiä mutta kyllä tää tästä.

   0
  • Jenna

   Elämää ei osaa ennustaa ja asiat muuttuu. 🙂 Ei oo aina helppoa, mutta kaikki aina järjestyy!

    1
 • Vissy

  Kovasti yritin, mutta en löytänyt punaista lankaa. Saako olla tyytyväinen itseensä, vai ei? Välillä musta tuntuu, että hoikat kokevat uhkana sen, että lihavat ei enää vihaakaan itseään. Kai se on jonkinlaisen etulyöntiaseman menettämisen pelkoa.

   5
  • Jenna

   Saa olla! <3

   Enkä oikein itse ymmärrä tai allekirjoita tuota, että kokisin ketään uhkana.

    1
 • Nimetön Nimetön

  Niin kuin moni on sanonut. Perehdy asiaan vielä lisää. Asia mistä pitäisi kirjoittaa on se että tärkeintä on olla sinut itsensä kanssa. Tottakai mainitsee siitä mutta teksti on rakenteeltaan hyvin epäselvää. Välillä kerrot että hyväksyt asiat ja yhtä-äkkiä asia on toisin. Lyhennettynä teksti tuntuu luettaessa täysin syyllistävältä.

   3
  • Emeli

   Olet hakoteillä (kuten moni muukin joka selkeästi ei ole lukenut postausta kunnolla), hän sanoo hyväksyvänsä kehopositiivisuutta, mutta olevansa huolissaan terveydelle haitallisesta laihuudesta/lihavuudesta. Nämä ovat kaksi toisistaan ihan eri asioita. Voit hyvin olla kehopositiivinen ja samalla olla huolissaan jonkun terveydestä. Eihän missään sanonut vaativansa muiden olevan langanlaihoja. Älkää olko niin hemmetin katkeria. ✌️

    7
   • Jenna

    Kiitos Emeli! Juuri näin, tässä kaikessa on kyse 🙂

     1
 • Krista

  Ihanaa luettavaa!
  Siunausta sullep

   1
  • Jenna

   Kiitos 🙂 Samoin!

    1
 • Omppu

  Hei,

  itse ylipainoisena ihmisenä kyllä tiedostan ylipainoni riskit terveydelle ja itse asiassa olen juuri aloittamassa omaa painonpudotus-projektiani. Suurin syy projektin aloittamiselle onkin juuri terveydelliset syyt, eivät ulkonäölliset. Hoikalle ihmiselle voi olla kauhistus, että ulkonäkö ei ohjaa painonpudotustani, mutta näin se on.

  Ja tämä on juuri sitä kehopositiivisuutta, minä en vihaa kroppaani, en sitä, miltä näytän, vaikka välillä minullakin niitä epävarmuuksia on. Minä en piilottele itseäni mieheltäni, enkä ihmettele, mitä hän näkee minussa. Se, että hyväksyy kroppansa sellaisena, kuin se on, ei tarkoita, että sulkee silmänsä ja korvansa terveyteen liittyviltä asioilta, eivät nämä kaksi asiaa sulje toisiaan pois. Vaikka haluankin terveemmät elämäntavat ja terveemmän kropan, ei minun tarvitse vihata nykyistä olotilaani. Ja siinä vaiheessa, kun olen tiputtanut 10kg, sinä näkisit minut edelleen ylipainoisena ihmisenä, jonka pitäisi tehdä itselleen jotain, tietämättä, että koko ajan teen niin. Kerätyt kilot kun eivät yhdessä yössä vartalosta katoa, kun asialle päättää tehdä jotain. Tämän toivoisin kaikkien ymmärtävän. Se ei ole keneltäkään pois, että ylipainoinenkin pukeutuu nätisti, pitää huolta ulkonäöstään, hymyilee ja nauttii elämästä. Se on sitä kehopositiivisuutta. Nautitaan siitä kropasta, jossa juuri nyt ollaan ja yritetään pitää siitä huolta, koosta huolimatta.

   3
  • Jenna

   Näin juuri !<3 Ihana asenne sulla!!

    0
  • Oili-Maria

   Omppu kirjotti samaa mitä itse halusin tulla sanomaan, mutten olisi osannut ilmaista noin hyvin 🙂
   Mullakin on mennyt aivan liian pitkä aika elämästä siihen, että oon vihannut itseäni. Nyttemmin hyväksyn, vaikken ole niin itsevarma mitä haluaisin olla, mutta tiedostan että tämmönen nyt olen ja sillä siisti. Laihdutus, tai siis koko loppuelämän muutos on meneillään, ja jos nyt välillä haluan käydä vaikka siellä paljon parjatulla hampurilaisaterialla, niin en ota siitä paineita. En kuitenkaan tee sitä joka viikko, ja nekin syömiset on sitten poissa päivän jostain muusta ateriasta, eikä ole muuten sen hampparin takia paino lähtenyt kipuamaan ylöspäin… 😀
   En halua pudottaa painoa siksi koska vihaan itseäni, vaan siksi koska rakastan itseäni, ja haluan elää pitkään ja terveempänä kuin tällä hetkellä <3
   Kirjoitin aiheesta itsekin pari päivää sitten, mutta en halua spämmätä linkkiä tänne, jos jotakuta kiinnostaa niin nimeä klikkaamalla (luulisin?) löytää blogiin.

    1
   • Jenna

    Juuri näin! <3 Ihana asenne sulla 🙂

     1
 • Nimetön Netta

  Kehopositiivisuus on marginalisoitujen vartaloiden ääni. Syy miksi lihavat siitä usein pitävät melua on juuri se, että lihavat kuuluvat kuuluvat marginalisoituihin ja syrjittyihin ihmisiin.

  Hoikka ihminen voi kokea nimittelyä ym, mutta hän ei painonsa vuoksi kohtaa ongelmia samalla tavalla kuin lihava: hänestä ei tehdä johtopäätöksiä laiskana ja tyhmänä ihmisenä, hän ei ole laihdutusmainosten ennen-kuva josta kaikki haluavat eroon, hän ei joudu miettimään mistä ostaa vaatteita tai mahtuuko istumaan käsinojilla varustettuun tuoliin, muutamia esimerkkejä kertoakseni.

  Syy miksi lihavuus pitäisi olla vieläkin ”hyväksyttävämpää” on mm. masennus ja syömishäiriöt, jotka monesti ovat syynä lihavuuteen, eikä niihin laihduttaminen ole pelastus. Oman kehon hyväksyminen suojaa mielenterveyttä, oli keho minkä kokoinen tahansa. Varsinkin lihavilta se vaatii usein enemmän kuin laihduttaminen.

   4
  • Jenna

   Kiitos kommentista! 🙂

   Ja ymmärrän kyllä pointtisi. Minun on vaikea puhua lihavuudesta, sillä en itse ole sitä kokenut. Mutta mielestäni ulkonäöstä kokemat paineet ja kiusaaminen koskettavat myös laihoja, vaikka sitä on monien vaikea ymmärtää. Myös meillä ja minulla on ollut syömishäiriö ja masennusta. Ihmisiä me kaikki ollaan, ikään ja kokoon ja kaikkeen katsomatta. 🙂

    1
 • Nimetön Voi mua ja sua

  Kiitos, että olet kirjoittanut oman näkökulmasi asiaan. Itselleni tuli todella ristiriitainen tunne sanoistasi, mutta itse ymmärrät parhaiten miten ajattelet. Lihavuus…. Hyväksyttyä…. Missä? Haluan vai kysyä että miksi lihavuuden ei pitäisi olla hyväksyttävää. Sillä minä en löydä vastausta siihen, mutta se miksi lihavuus tulisi hyväksyä on yksinkertaisesti se, että kaikki ovat samanarvoisia, kenenkään ei kuuluisi kuulla haukkumisesta omasta kropasta oli siiten lihava, laiha tai ihan vaan ihminen. Kehopositiivisuus on kaikille, mutta lihavat ihmiset sattuvat kokemaan ilkeyttä enemmän, kuin laihat. Tämä johtaa siihen, että he puhuvat asiasta enemmän, koska joillekin se on melkeimpä joka päiväistä. Jos lihavuus olisi hyväksyttävää tässä yhteiskunnassa, kenenkään ei tarvisi päivitellä sosialiseen mediaan siitä kuinka tänäänki itse tai ystävä on joutunut halveksuvien katseiden kohteeksi, joku on huutanut läski ja heitänyt päälle tyhjän limsa pullon tai joku on päivitellen someen haukkunut lihavat ihmiset. Se, että ihmiset hyväksytään juuri sellaisina kun he näyttävät tuo mielen hyvinvoinnin siltä osin monelle ihmiselle. Sitten voidaan keskittyä fyysiseen terveyteen paremmin. Ja tällälailla 15-vuotiaana normaalipainoisena tyttönä haluan sanoa vielä, että minua on ala-asteella kiusattu painosta sun muista asioista sillain satunnaisesti, joka on johtanut siihen, että olen tuntenut silloin itseni arvottomaksi ja ettei minulla ole sananvapautta niinkuin muilla lapsilla. Ja ajattelen vieläkin että olen läski muiden sanojen takia, vaikka olen nyt hoikempi. Ja nykyään monesti ihmiset katsovat vieroksuen kun alan puhumaan olevani vähä pyöreähkö, painava tai ihan mitä vaan. Se tekee tavallaan iloiseksi, ettei ihmiset ajattele minusta ilkeästi enää, mutta myös surulliseksi sillä joudun miettimään, että mitä jos joku alkaa taas sanomaan läskiksi. Eikä niin saisi olla!! Kenekään ei pitäisi pelätä mitä muut ajattelee omasta kropasta!!! Eikä myöskään saisi olla että tämä ikäisen ihmisen täytyy pelätä painon nousua ja jättää/vähentää sen takia syöntiä . Ja se pelko kun menee kouluterveydenhoitajalle, kun koskaan ei ole hyvä, joko on liian paljon painoa niinkuin ala-asteella tai sitten kun painoa on lähtenyt niinkuin nyt, aletaan epäilemään ja vahtimaan. Voin vain sanoa että olen todella sekaisin omien ajatusten kanssa kiitos itseni ja kiitos minun ympärilläni olevien ihmisten. Oikeasti toivon, että joku päivä vielä saisin puhua nämä asiat puhtaaksi jonkun kanssa ja poistaa ne ylimääräiset kivet sieltä mielen repusta. Ja vielä viimeiseksi KEHOPOSITIIVISUUS ON IHANA ASIA JA SE ON KAIKILLE!!!!!!!

   3
  • Jenna

   Kiitos ihanasta viestistä! 🙂

   Todella surullista kuulla, että olet saanut kokea tuollaista kohtelua. :/ uskon, että selviät vielä kaikesta ja toivon vain kaikkea hyvää sinulle!

   En halunnut tällä tekstillä haukkua ketään tai osoittaa ketään syyttävällä sormella. Halusin vain todeta sen asian, että olen huolissani tästä yhteiskunnasta ja kannustan ihmisiä muutokseen oman hyvinvoinnin takia. En puhu vain lihavista, vaikka otsikossani kyllä. Puhun kaikista ihmisistä. Sillä me kaikki pystymme parempaan, mutta samalla olemme täydellisiä sellaisina kuin olemme ja sen ymmärtäminen on suuri lahja.

   Ja kyllä, kehopositiivisuus kuuluu kaikille ja kaikkia pitäisi arvostaa samalla tavalla! <3

    1
   • Nimetön Eräs lihava joka ei itsekään ymmärrä miksi vielä jaksaa lukea tätä

    Kannustat ihmisiä muutokseen, mutta kaikki ollaan täydellisiä sellaisena kuin olemme. Etkö itse näe tässä mitään ristiriitaa?

    Eli kaikki ovat täydellisiä, paitsi lihavat ja heitä kannustat laihduttaan oman hyvinvointinsa takia?

     1
    • Jenna

     En kannusta pelkästään lihavia muutokseen vaan kaikkia, jotka kokee olevansa sen tarpeessa. 🙂
     Me kaikki ollaan riittäviä ja täydellisiä, mutta on meillä kaikilla haasteemme (fyysisellä ja henkisellä puolella) ja uskon, että jokainen voi kehittyä jossain. 🙂

      1
     • Nimetön Nimetön

      ”Kaikkia, jotka kokee”

      Ei, vaan sähän oot just kirjottanut, että sun mielestä lihavan ihmisen pitää laihduttaa. Et ole kirjoittanut, että kannustat lihavia laihduttaan, JOS he niin haluavat kuin vasta nyt tässä kommentissa.

       0
     • Jenna

      ”En kehota ihmisiä laihduttamaan”, suora lainaus tekstistä. Joten en kehota enkä käske. 😀

       1
 • Nimetön mm

  Mun mielestä sun tekstissä on paljon järkeviä pointteja. Loppujen lopuksi se on kuitenkin kaikkien oma asia, mitä terveydelleen tekee. Toivon, että kaikki pystyisivät hyväksymään ja rakastamaan itseään sellaisena kuin on.

  Mulla on sellainen tilanne, että olin ennen ylipainoinen ja mä halusin tehdä asialla jotain ja teinkin, mutta siitähän ne todelliset ongelmat vasta alkoivat. Mun mielestä esimerkiksi painonpudottamiseen (jos näin on siis halukas tekemään) pitäisi saada enemmän tukea, jotta se tehteisiin terveellisesti. Mä itse sain vain kommentteja tyylin, että ”oho oletpas laihtunut ja näytät hyvältä” jne mikä sai mut menemään vielä syvemmin siihen laihduttamiseen kunnes olinkin sitten sairaalloisen alipainoinen anoreksiatapaus, josta en ole vieläkään täysin toipunut. Sitä mä oon miettinyt, että ehkä jos mä olisin pystynyt hyväksymään kehoni silloin ylipainoisena, olisin voinut tehdä tämän painonpudotusprosessin terveellisesti ilman vääristyneitä ajatuksia. Mulle olisi varmasti ollut iso juttu, jos tuolloin kehopositiivisuus olisi ollut yhtä pinnalla kuin nyt.

  Toki mä olen vain yksi esimerkki, miten kaikki on mennyt pieleen ja näin ei ole kaikkien kohdalla. Mä en oikein tykkää siitä, miten tätä kehopositiivisuutta ns. kritisoidaan tai sanotaan sen menneen yli, koska se on aika herkkä aihe ja voi olla myös tosi henkilökohtainen. Mun mielestä se ei ole muiden asia sanoa, millaisia muuutoksia muiden pitäisi tehdä kehonsa tai terveytensä suhteen. Kiitos kuitenkin, että kirjoitit asiallisen tekstin aiheesta ja hyvää loppukesää!

   2
  • Jenna

   Kiitos asiallisesta kommentista 🙂

   Tosi ikävä kuulla, että omalla kohdallasi kävi noin. Voin vain kuvitella miltä sinusta on tuntunut ja ihmisten tuki on kyllä tärkeää elämäntapamuutoksessa. Toivon sinulle paljon hyvää <3

   Onhan se myös niin, että jokaisella on oikeus omaan kehoonsa eikä kukaan saisi tulla neuvomaan mitä pitäisi tehdä, mutta mun unelma-ammatti olisi ravitsemusterapeutti ja siinä just neuvoisin ihmisiä parempaan elämään muutoksen kautta. Sillä mä itse henkilökohtaisesti olen kokenut miten liikunta ja ravinto pelasti mut lopulta alipainolta ja mielenterveysongelmilta. Tää yhteiskunta vaan pyörii niin, että me autetaan ja neuvotaan toisiamme ongelmissa ja osa niistä liittyy aika vahvasti ammattiin, kuten mun työ kosmetologina. Vaikka puhutaan paljon siitä, ettei saisi kommentoida ja neuvoa, niin sitä me koko ajan teemme ja myös ihmisenä alitajuntaisesti haluamme, tulla palveltaviksi ja saada uusia inspiraation lähteitä ympäristöstä. Kyllä kosmetologin pitää myös sanoa rehellisesti asiakkaalle, että iho on huonossa kunnossa ja siitä ei pitäisi loukkaantua, jos apua todella haluaa.

    1
   • Nimetön mm

    Kiitoksia paljon ja mukava kun vastasit! 🙂

    Mä ymmärrän sun pointin ja mä oon samaa mieltä, että toki täytyy neuvoa ja auttaa asiakkaitaan oli sitten lääkäri, ravitsemusterapeutti tai kosmetologi. Tällöinhän henkilö usein hakeekin apua ongelmiinsa tai haluaa muita neuvoja, jos kosmetologin yms juttusille on mennyt. Mutta se on heidän välisensä asia. Mutta se on mun mielestä aivan eri asia kuin se, että muuten aletaan kommentoimaan tai neuvomaan ilman, että henkilö itse on siihen halukas tai aloittanut keskustelua asiasta. Toki siihen on hyvä puuttua, jos läheisen terveys on vaarassa. En oo varma, saanko mä kirjotettua selkeästi, mitä haluan sanoa, mutta juu :,D

     1
    • Jenna

     Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. 🙂

     Kumma juttu, että netti on pullollaan laihdutus- ja ruokavinkkejä, mutta kun minä puhun tekstissäni vain muutoksesta (enkä edes mistään laihtumisesta vaan pelkästä muutoksesta henkisellä tai fyysisellä tasolla), niin sitä sitten katsotaan pahalla.

     On tosi asia, että lihavuus kasvaa Suomessa ja mielenterveysongelmat ja syömisestä on tehty niin perhanan vaikeaa, että samalla myös suolistosairaudet lisääntyy ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kun sanon, että olen huolissani tästä yhteiskunnasta, sitä ei oteta hyvillä mielin vastaan. No ei tietenkään, eihän se ole ilon asia. Mutta kun joku toinen jakaa varman vinkin ”Miten laihtua missimittoihin kahdessa päivässä?”, siihen ei kukaan kommentoi mitään.

      0
     • Nimetön mm

      Okei, kiva 🙂

      Onhan tuo toki huolestuttavaa, koska en minäkään halua, että ihmiset pilaisivat terveytensä. Miten laihtua missimittoihin kahdessa päivässä?” jne vasta ottavat minua päähän, mutta ei mennä siihen nyt :,D Vaikka mä en ole samaa mieltä kaikissa asioissa, joita tekstissäsi tuot ilmi, täytyy kyllä se sanoa, että se on hyvin kirjoitettua ja kyllä mä ymmärrän, mitä silla haet ja en tarkoita tällä kommentoinnilla, että niissä ei olisi mitään perää. Vähän hankala asiahan tämä loppupeleissä on, jonka takia tästä jotkut voivat pahoittaa mielensä herkästi.

      Eiköhän mun osuus tässä keskustelussa oo ohi, mutta tosiaan jään kyllä seuraamaan sun blogia. 🙂

       0
     • Jenna

      Juu! 🙂
      Mistä asioista et ole samaa mieltä, olisi kiva kuulla!?

      Ja mukava, että jäät seurailemaan. 🙂

       0
     • Nimetön mm

      Esimerkiksi tämä kohta: ”Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miksi ihmisen samalla pitäisi hyväksyä lihavuutensa, jos oikeasti se on hänen terveydelle haitaksi. Samaa puhun myös laihoista. ” Jos muutoksen haluaa, niin mun mielestä parhaiten ja terveellisemmin se onnistuisi, niin että hyväksyy itsensä sitten lihavana tai laihana, jolloin myös mieli pysyy mukana muutoksessa ja siitä ei tule turhaa tuskaa ja ahdistusta. Koska usein esimerkiksi jos ei hyväksy omaa kehoansa ylipainoisena, tekee helposti huonoja ratkaisuja, päätyy kokeilemaan itselle sopimattomia dieettejä, ahdistuu jne… jolloin elämäntapa muutoksesta tulee hankalampi, varsinkin jos taustalla on esimerkiksi mielenterveydenongelmia.

      ”kehopositiivisuus sen oikeassa merkityksessä on menettänyt merkitystään” tästä myöskään en ole samaa mieltä, mutta en sano, ettei joissain tapauksissa niin voisi olla. Itselleni ei vain ole tullut vastaan tällaista. 🙂

       0
     • Jenna

      Juu ymmärrän kyllä tuon kohdan, siinä on puolensa ja puolensa. Totta kai muutos lähtee aina itsestä ja siitä ymmärryksestä, että minä riitän ja muutun, jos haluan. Mutta jos ihminen hyväksyy itsensä ja samalla myös oman tilansa eikä sen takia tee muutosta terveytensä eteen, niin en ymmärrä miksi tehdä niin? Miksi ei halua voida paremmin, vaan toteaa vain riittävänsä eikä ole valmis muutokseen. Tohon ajatukseen mä olen myös itse kompastunut aika monta kertaa ja siitä on seurannut vaan entistä huonompaa fiilistä.

      Ja tarkoitin tuolla, että kehopositiivisuus on menettänyt oikeaa merkitystä, että vaikka se sallitaan kaikille, niin lihavien siitä on helpompi puhua ja kun laiha puhuu, sitä pidetään vaan huomionhakuisuutena. Tai ehkä tämä on vain minun ajatus, en tiedä.

       0
 • Hanna

  Se on tätä nykypäivää ja mielensäpahoittamista. Ihan sama mistä kirjoittaa, niin joku mielensä pahoittaa. Omaa pahaa mieltä on oksennettava muiden päälle. Hyvä teksti ja jatka samaan malliin.

   1
  • Jenna

   Kyllä näin se on! Kaikkia ei voi miellyttää 🙂

    0
 • Nimetön ?

  Kirjoitat eräässä kommentissa, että: ”Minun on vaikea puhua lihavuudesta, sillä en itse ole sitä kokenut. ”.

  Kuitenkin koko kirjoituksen otsikko on ”Miksi lihavuudesta tuli hyväksyttävää?”.

  Klikkien metsästystä taisi olla tämä homma. Noh, eipähän tartte enää ainakaan palata sun tekstien äärelle.

   4
  • Jenna

   Niin tosiaan, hyvä teksti herättää ajatuksia ja sisältää otsikon, joka varmasti herättää lukijan mielenkiinnon. 😉

    0
 • Nimetön Kokemuspuhuu

  Kyllä nyt elää kirjoittaja niin sanotussa somekuplassa… tottakai televisiossa ja youtubessa ja blogeissa ja joka hemmetin paikassa joka on näkyvillä näkee vain muutaman ihmisen hyväksymässä itseään ja muiden kannustamassa vierellä. Olet selkeästi nähnyt pienen osan siitä mikä todellisuus on?? Ensinnäkin oletko tuntenut oikeasti ihmisen, joka kohtaa arkielämässä haasteita ylipainonsa takia.

  Tekstissä sanot että hyväksyt täysin kehopositiivisuuden? Miten sitten et ymmärrä miksi vaarallisesti lihavia ihmisiä pitäisi hyväksyä Ja pitäisi kannustaa kehopositiivisuuteen? Jos et tiedä niin kehotan viellä kerran perehtymään viellä syvemmin asiaan.

  Miksiköhän kovimmat kehopositiivisuuden levittäjät ovat ylipainoisia? Koska heitä jota ei hyväksytä ylipainonsa takia tai jotka tuntevat epähyväksyntää on paljon enemmän.
  Ja miksi kehopositiivisuus on tärkeää varsinkin niille jotka ovat painonsa takia ovat luopuneet itsetunnostaan.

  Ensinnäkin monet ylipainoiset ihmiset ovat tunnesyöjiä ja masennus tai muiden moukkaminen asenne aihettuaa lisää ylipainoa, sillä ainoa turva ja lohduke löytyy jääkaapilta. Se romuttaa itsetuntoa ja syömisen jälkeen tuntee itsensä epäonnistujaksi ja jälleen kerran on paha olo omassa kehossa. Pointti on, että miten voit laihduttaa jos et ole sinut itsesi kanssa. Joillekkin ihmisille kuntosalille meneminen on suuri askel ja jos ei koe itse, että hyväksyy oman tilanteensa ja rakasta itseään on vaikea ajatella että muut ihmiset siellä salilla tai ihan missä muuallakaan hyväksyy sen ihmisen jolla tämä tilanne on.

  Kehopositiivisuus on sallittu myös jokaiselle ihmiselle! Ja sitä ei ole pilattu suuntaamalla lihaville.. tai noh siellä somekuplassa. Joten kannattaa puhkaista se kupla ja herätä todellisuuteen.

  Ps. Kannattaisi varmaan miettiä ensin paperilla kirjottamaansa ja lukea teksti läpi viellä 10 kertaa ennen kuin julkaisee tämän kaltaisen kirjoituksen, sillä postauksessa ei ollut mitään järkeä kun pääsi loppuun.

  Ja ei en ole ylipainoinen, ja ei en ole liianlaihakaan. Olen täydellinen yksilö omassa elämässäni.

   1
  • Jenna

   Kyllä hyväksyn, mutta en ymmärrä sitä, kun ihmiset hyväksyvät itsensä, he samalla hyväksyvät oman tilansa eivätkä tee sille mitään ja käyttävät tekosyynä tätä kehopositiivisuutta. Ihminen voi olla onnellinen lihavana tai laihana ja tyytyväinen itseensä. Mun mielestä oma terveys kuitenkin pitäisi olla sellainen asia, mitä ihminen arvostaa, myös fyysisellä tasolla. Nämä ”Elämä on liian lyhyt, joten nauti elämästä eikä ole mitään väliä miten syöt tai mitä teet”- jutut on niin nähty. Sillä elämä todellakin on lyhyt ja ihmisten pitäisi todella miettiä millaisena haluaa nähdä itsensä kymmenen vuoden päästä vai haluaako 🙂

   Ja kyllä minä tunnen paljonkin ylipainoisia ihmisiä, tiedän millaista heidän arki on eikä minulla ole heitä vastaan mitään.

   Pahoittelen, jos teksti ei ollut mieleesi. Hienoa, että hyväksyt itsesi <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.