VALIKKO
24.7.2017 16:10

Miksi maanantai on viikon paras päivä?

Maanantai. Eikös se ole se päivä, kun kaikkia ottaa kaikki päähän? Kun palataan viikonlopun jäljiltä arkeen kiinni. Kun herätyskello taas laitetaan kello viideksi soimaan. En tiedä kuka keksi maananataivitutuksen, mutta se on aika tarttuvaa laatua. Aina maanantaisin on niin vaikea nousta pehmeistä lakanoista ylös. Kahvit keitetään unenpöppöressä. Mikään ei oikein tunnu sujuvan niin kuin yleensä. Maanantai. Miksi se on aina niin vituttava päivä?

Minua ei kyllä koskaan maanantai ärsytä. Kyllä minulla on niitä päiviä, kun kaikki yksinkertaisesti menee mäkeä lujaa alas pohjalle saakka, mutta se ei ole millään tavalla liitoksissa viikonpäiviin. Maanantaina on aina viikon paras päivä. Maanantai on aina uusi alku. Paluu arkeen ja uuteen viikkoon. Ei siinä ole mitään, minkä takia pitäisi vetää kaikesta herneet nokkaan. Maanantai on mahtava päivä ja nyt kerron miksi.

Maanantai antaa mahdollisuuden valita startin tulevalle viikolle. Maanantailla on suuresti vaikutusta siihen, miten viikko lähtee käyntiin ja miten viikko tulee menemään. Jos herää energisellä jalalla aamulenkille (oli loma tai arkipäivä) lähtee suurella todennäköisyydellä toisenakin päivänä aamulenkille. Jos taas vetää pitkät unet aamupäivään asti ja viettää päivän sängyssä makoillen katsoen Netflixiä, seuraavat päivät tulevat menemään samalla tavalla.

Maanantai korjaa unirytmiä ja pakottaa heräämään aikaisin. Jos viikonloppuna on tottunut nukkumaan myöhään, niin maanantaina on ainakin herätyskello taas soimassa aikaisin arjen askareisiin. Se on aluksi kamalaa. Se herätyskellon ääni vain värisee korvissa. Mutta siihen tottuu, kun on pakko. Kun herää aikaisin jää päivään enemmän aikaa tehdä asioita.

Maanantai on uusi alku. Maanantai on alku uudelle viikolle ja uusille haasteille. Sitä voi ajatella, että aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä, vaikka oikeasti elämä jatkuu joka päivä siitä mihin eilen jäätiin. Useat meistä aloittavat elämäntaparemontin tai minkä tahansa uuden asian aloittamisen maanantaisin. Mutta ehkä juuri siitä syystä, että maanantaissa on sitä aloittamisen tsemppaavaa energiaa.

Maanantai on loppujen lopuksi vain asennekysymys. Vain ihminen itse voi päättää onko jollakin viikonpäivällä vaikutusta siihen millaiseksi mielentila muuttuu. Jos jokaisena maanantaina herää väärällä jalalla sängystä, niin sitten olisi hyvä kokeilla sitä toista jalkaa. Jos maanantaina kaikki tuntuu olevan hyvin vaikeaa ja ärsyttävää, niin sitten elämässä pitäisi tehdä jotain muutoksia. Jos sitä vain asennoituisi maanantaihin ihan uudella tavalla.

Jokainen päivä on hyvä päivä. Maanantai on mahtava päivä.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.