VALIKKO
3.10.2017 10:45

Miksi tykkään treenata yksin?

Muutama vuosi sitten, kun aloitin salilla käymisen, niin lähdin salille ensimmäistä kertaa yhdessä ystävän kanssa, mutta sen jälkeen olen enimmäkseen treenannut yksin enkä edes oikeastaan koskaan kaipaa treeniseuraa. Minä usein viihdyn yksin eikä se ole minulle mikään ongelma. Toisaalta olen myös sosiaalinen ja viihdyn ihmisten parissa, mutta tiettyjä asioita teen mielummin yksin kuin kenenkään kanssa ja yksi niistä asioista on treenaaminen.

Pidän kyllä siitä, että kuntosalilla on minun lisäkseni muita ihmisiä ja harvoin edes sellaista mahdollisuutta tarjoutuu, että olisin salilla aivan yksin. Mutta se treenaaminen jonkun toisen kanssa on aina jotenkin ihmeellistä säätämistä ja höpöttämistä. Ainakin itse koen, että jos minulla on salilla joku seurana, niin sitten käytän enemmän energiaa juorujen vaihtamiseen kuin siihen, että keskittyisin itse treeniin ja tekisin parhaani. Usein ne treenit jolloin minulla on treeniseuraa eivät ole niin hyviä kuin ne, kun treenaan yksin.

Pidän tietynlaisesta rutiinista ja tehokkuudesta treenissä. Teen usein samanlaisia asioita alkulämmittelyssä ja itseni psyykkaaminen ja oikean fiiliksen saaminen ennen treeniä on minulle tärkeä asia. Nämä asiat usein jäävät hieman taka-alalle, kun treeniseurana on kaveri, jonka kanssa täytyy jutella ja treenata. Minä olen usein tehokas treenaaja ja haluan suorittaa treenin aina tietyssä ajassa eikä minulla ole usein aikaa ylimääräiselle tekemiselle. Olen huomannut sen, että kun treenaan jonkun kanssa, niin silloin ei vain voi katsoa kelloa, sillä se treeni usein saattaa lipsua jopa pari tuntiseksi, koska puolet ajasta menee kuulumisten vaihtamiseen, opastamiseen, nauramiseen tai toisen tsemppaamiseen.

Ehkä minua myös välillä hieman häiritsee se, kun vieressä se kaveri näkee minusta sen ärjyvän ja ölisevän saliminän. Vaikka ei siinä mielestäni ole mitään noloa, koska se kuuluu hyvän treenin makuun, mutta silti minua ehkä hieman ärsyttää, kun joku vierestä katsoo, kun minä huudan ja teen kaikkeni, että saan raudan nousemaan. Ja uskallan ehkä enemmän myös antaa itsestäni, kun saan tehdä sen kaiken yksin ja keskittyä täysillä tekemiseen.

Mutta en minä sano, että treeniseura olisi aina pahasta. Kyllä minä välillä tykkään treenata myös kavereiden kanssa. Minusta on kiva, kun välillä joku toinen oikeasti ääneen tsemppaa minua, kun en millään jaksaisi tehdä kahta viimeistä toistoa. Ja myös minusta on kiva tsempata ja saada kaverista viimeisetkin mehut irti. Minusta on kiva oppia ja opettaa uusia liikkeitä. Varsinkin alussa minä kaipasin sitä tukijaa, joka kertoi minulle kädestä pitäen, miten liikkeet pitäisi suorittaa. Joten ilman sitä treeniseuraa minä luultavasti vieläkin tekisin jotkut liikkeet väärin.

Minä vain kuitenkin olen sellainen ihminen, joka tykkää tehdä joitakin asioita yksin. Tykkään treenata yksin. Pääsen täysillä treeniin sisälle ja pystyn keskittymään paremmin. Laitan kuulokkeet päähän, etsin sisäisen pedon sisältäni, suljen ulkoisen maailman ympäriltäni ja alan nostamaan rautaa.

Tykkäätkö sinä treenata yksin vai yhdessä jonkun kanssa?

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.