VALIKKO
7.6.2017 10:42

Minun oudot ruokayhdistelmäni

Uskon, että meillä jokaisella on jotain salaisia ruokayhdistelmiä, joita muille ei ehkä uskalla paljastaa, mutta niistä salaa pitää erityisen paljon. Joidenkin mielestä ne voivat olla outoja, mutta eikös se ole totta, että mahassa ne kuitenkin menevät sekaisin, joten miksipä ei välillä voi hieman hullutella erilaisten makumaailmojen kanssa? Nyt minä raotan salaista arkkuani (tai pikemminkin jääkaapin ovea) ja kerron teille, mitkä ovat minun outoja ruokayhdistelmiäni.

Voi keitossa

En tiedä, mistä tämä tapa on tullut, mutta aina jos tarjolla on lihakeittoa niin laitan siihen sekaan voita. Se vain tulee automaattisesti sen enempää miettimättä ja tuo keittoon lisää makua.

Paahtoleipä voilla ja omenahillolla

Paahtoleivän ainoat ja oikeat ystävät ovat voi ja omenahillo ja molemmat samanaikaisesti. Kuulostaa aika kamalalta, mutta kyllä se oikeasti on aika hyvää.

Mansikat ja aurajuusto

Mansikan paras ystävä ei suinkaan ole suklaa, vaan aurajuusto. Sopii todella hyvin myös kesäiseen salaattiin yhdistelmäksi.

Ketsuppi riisissä ja nuudeleissa tai oikeastaan aivan kaikessa

Ketsuppi vain yksinkertaisesti tuo makua ja jos ette vielä ole kokeilleet laittaa ketsuppia riisiin tai nuudeliin, niin kannattaa. Se on maukasta. Ketsuppi myös pelastaa, jos joskus sattuu syömään pahaa ruokaa tai haluaa kuivasta ruuasta vähän vähemmän kuivaa.

Ranskalaiset ja pehmis

Tämä yhdistelmä syntyi kerran vahingossa, kun ranskalainen tippui pehmikseen ja siitä se tarina sitten lähti. Suolainen ja makea yhdistelmä toimii usein aina, kuten pähkinäsuklaa ja suolainen toffee.

Tomaatti ja raejuusto

Jos luulit, että mozzarella on ainoa ja oikea tomaatin ystävä, niin raejuusto on vielä parempi. Teen tästä joskus ihanan kevyen salaatin, koska se on vain niin hyvää.

Pinaattiletut ja mansikkahillo

Siitä kiistellään usein, että mikä hillo olisi ainut ja oikea pinaattilettujen päälle, mutta minun mielestäni se on mansikkahillo eikä mikään puolukkahillo.

Kermaviili ja vadelmahillo

Kerran minun teki mieli jotain herkkua ja jääkaapista ei löytynyt kuin kermaviiliä ja vadelmahilloa. No siitä syntyi sitten vähän tuhdimpi ”rahka”, mutta tätä herkkua ei kyllä voi syödä övereihin asti tai hyvällä omalla tunnolla.

Pizza ja fetajuusto

En tiedä onko tämä niin erikoinen yhdistelmä, mutte fetajuusto sopii pizzan päälle todella hyvin. Paremmin kuin mozzarella. (Minulla on varmaan jotain mozzarellaa vastaan).

Pizzan reunat voilla

Muistan, kun olin lapsi niin aina söimme pizzan reunat voilla. Ei se kyllä maistunut oikeastaan kuin rasvalta, mutta silti houkuttelevalla tavalla siihen jää koukkuun.

Tomaatti ja puolukkahillo

Minulla on viha-rakkaussuhde puolukkaan. Meni varmaan yli 10 vuotta ennenkuin myönsin, että se onkin ihan hyvää. Parasta se on pekonin ja tomaatin kanssa.

Ei kuulosta kovin terveelliseltä. Älkää huoliko en syö näin usein. Mutta outojakin mielihaluja pitää olla. Ja useat näistä makuyhdistelmistä tuovat mieleen muistoja lapsuudesta ja siitä ajasta, kun rahka ja kana olivat minulle herkkua ja pizzan reunat voilla arkipäivää. Jotkut asiat muuttuvat. Mutta ketsuppi on pysynyt ykkösenä kautta aikojen ja sitä voi myös yhdistää terveelliseen ruokavalioon. Go Heinz Ketchup!

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Diina-Maria Laakso

  Munkin suosikki on pizza ja fetajuusto. Yleensä otan pizzaan katkaravun, tonnikalan ja fetan ja kutsun sitä meripizzaksi 😀

   0
  • Jenna

   Oi, kuulostaa herkulliselta! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.