VALIKKO
17.12.2016 19:30

Mistä hyvä treeni syntyy?

Vaikka minulle treenaaminen on tosi arkista rutiinia, niin silti hyvä treeni ei ole itsestäänselvyys. Välillä on sellaisia päiviä, kun todellakin tekisi mieli vain heittää painot lattialle ja antaa asian olla, mutta sitten täytyy vain hengittää syvään ja jatkaa. Aina kaikki ei onnistu eikä aina ole sitä fiilistä, mutta näillä aineksilla yleensä aina syntyy hyvä treeni.

  1. Ihan ykkösjuttu treeneissä on musiikki! Ilman kuulokkeita ja kunnon jyystömusiikkia ei synny treeniä. Joskus on kuulokkeista loppunut akku ja on joutunut kuuntelemaan sitä kamalaa purkkapoppia kuntosalin radiosta, mutta siitäkin on selvitty. Minulla on ihan oma soittolista treeniin, mutta se aina riippuu päivästä ja treenistä haluaako kuunnella kunnon bassojumputusta vai heviä.
  2. Toinen melkein yhtä tärkeä asia on fiilis ja sen fiiliksen on oltava hyvä. Sellainen, että ”tänään revitään ja kovaa!”. Salille ei voi mennä vain hengaamaan, vaan pitää oikeasti yrittää ja ylittää itsensä joka kerta. Sellaisella kunnon ärjykarju-asenteella on hyvä lähteä painamaan rautaa.
  3. Hyvä treeni syntyy myös hyvästä energiasta. Siitä, että on tietysti hyvä mieli, mutta myös, että on syönyt riittävästi ennen treeniä. Se on ilkeää, jos kesken treenin alkaa jo maha kurnimaan. Itse käytän myös treenin aikana lisäravinteita, jotta virtaa riittää koko treenin ajaksi.
  4. Hyvässä treenissä myös keskittyminen itse asiaan on todella tärkeää. Jos mielessä pyörii paljon kaikkia muita asioita, niin silloin treenistä ei tule yhtään mitään. Ennen treeniä teen hengitysharjoituksia ja tyhjennän mielen, jotta saan ajatukset kohdistettua ainoastaan painojen nostamiseen. Enkä treenin aikana puhelinta käytä, paitsi soittolistan vaihtamiseen ja ehkä muutaman selfien ottamiseen treenin jälkeen.
  5. Jos on tarkka saliohjelma, niin silloin treenistä tulee parempi, kun tietää mitä tekee, eikä aika mene siihen pohtimiseen ja pyörimiseen. Todella hyvä treeni syntyy myös silloin, kun ei tarvitse jonotella laitteisiin, vaan pystyy tekemään kaiken putkeen ilman odottelua.
  6. Hyvä treeni syntyy myös hyvästä lämmittelystä. Alkulämmittelyyn on todella paljon erilaisia vaihtoehtoja ja ihan treenistä riippuen kannattaa miettiä, mikä olisi hyvä juuri silloin.

Mutta kaikin puolin treeni on hyvä silloin, kun treenin aikana on antanut kaikkensa, fiilis on hyvä treenin jälkeen ja paikat ovat kipeinä seuraavana päivänä.

 

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.