VALIKKO
26.5.2017 17:50

Mitä ihmettä!? En ole käynyt pitkään aikaan kuntosalilla…

…oh my gosh. Moni teistä varmasti on jo ruudun toisella puolella huolestunut, kun en ole käynyt salilla pitkään aikaan ja alan tässä itsekin huolestua, kun en ole viime aikoina metsästänyt ahkerasti tiukkaa kesäkuntoa. Ei, en ole ymmärtänyt, että kuntosali on aivan syvältä ja en ole myöskään kyllästynyt parsakaaliin ja kanaan, mutta (teko)syitä kyllä löytyy tähänkin. On ollut vain niin kiireistä.

Minulla oli pääsykokeet ja vapun jälkeen otin parin viikon loppukirin ja sinä aikana taisin käydä vain kahdesti salilla. Halusin vielä kunnolla tehdä kaiken voitavani ja kerrata kunnolla. Sen huomasin kokeessa, se kannatti. Joten ei hätää. Salille pääsee aina, mutta pääsykoe on vain kerran vuodessa (ikävä kyllä…). Ja pääsykokeen jälkeen minä sain purkautua kaikesta stressistä ja jännityksestä ja sitten flunssa iski minuun. No nyt olen sairastellut tämän viikon ja maannut vain sängyllä katsoen Netflixiä. Muistakaa lihas kasvaa levossa (myös varmasti silloin, kun salilla ei ole käynyt pitkään aikaan) ja vatsalihakset nauraessa, kun vihdoin olen aloittanut HIMYM-maratonin (ensimmäisen jakson katsoin neljä vuotta sitten ja nyt vasta pääsin eteenpäin).

Miltä on sitten elämä tuntunut ilman liikuntaa? Oikeastaan ihan hyvältä. Ne kaksi päivää salilla olivat myös aivan ihania, mutta on ollut kyllä silti ihanaa olla vain ja levätä. Ja vaikka minua aika paljon ärsyttää tämä flunssa, niin tässä vaiheessa viikkoa ollaan jo voiton puolella. Ja kun minä tästä paranen niin sitten alkaa fillarikausi ja pääsen taas liikkumaan. Todellisuudessa ajattelin vain koko kesän makoilla auringossa ja ajatella, että kesäkuntoon ei vaadita sixpackia, vaan ainoastaan kroppa, ranta ja aurinko.

Arvatkaa mitä? Olen oikeastaan kokonaan unohtanut ”vanhan” terveellisen elämäntapani ja keskittynyt itseeni ja unelmien jahtaamiseen. En ole punninnut tai laskenut kaloreitani moneen viikkoon enkä käynyt salilla. Olen vain mennyt kohti suurinta unelmaani ja sen vuoksi jättänyt hetkeksi kaiken sen, mistä ennen sain kovin paljon voimaa. Mutta tässä samalla, kun en ole päässyt salille, niin olen paljon ajatellut elämää ja kehittänyt mielen hyvinvointia ja sieltä se koko hyvinvointi oikeastaan lähtee. Joten. Olisin kyllä tyytyväinen, jos pääsisin salille pitkästä aikaa, mutta oikeastaan nyt olen aika onnellinen ilmankin. Olen onnellinen siitä, että minun ei tarvitse murehtia söinkö tänään liikaa tai liian vähän. Ei tarvitse murehtia ehdinkö treenata vai en. Ehkä hieman älkää kyllästyttämään, kun elän vain neljän seinän sisällä ja katselen ulkona olevaa auringonpaistetta, mutta tämä on minun lepoviikkoni ja aion nauttia siitä.

Minä olen luonut itselleni vähän sellaisen kuvan itsestäni, että olisin aina treenaamassa ja syömässä terveellisesti ja koko ajan pitäisin yllä hyvinvointiani. Se on kyllä totta ja minä haluan tehdä sitä, koska siitä minä nautin ja siitä minulle tulee mielihyvää. Mutta välillä minua ärsyttää, kun ihmiset luulevat, että aina olen sellainen fitness enkä koskaan saisi harhailla siltä tieltä. Jos vaikka olen kylässä ja herkkuja on tarjolla, niin sieltä saattaa tulla kommenttia: ”Onko sulla taas joku dieetti menossa?” ja jos sitä pullapalaa satun edes nuuhkaisemaan, joku sanoo: ”Voiei, nyt sun fitness maine kärsii”. Vaikka minä haluan elää terveellisesti ja kannan niitä eväsrasioita joka paikkaan, niin olen minäkin vain ihan tavallinen ihminen.

Minun mielestäni se on ihan ok myöntää, että nyt minä vain olen enkä mene hakemaan kuntosalilta hyvän olon tunnetta ja syön tämän pullapalan, koska tällä hetkellä minä vain haluan niin tehdä.

Kuva: Petteri Kaakinen

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Minna Rajala

  Tsemppiä unelmien jahtaamiseen! Taidankin arvata, mihin tämä ehkä liittyy 🙂

   0
  • Jenna

   Kiitti! 🙂 Pikku vinkki, se unelma on tässä postauksessa! ;D

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.