VALIKKO
12.12.2017 18:28

Miten näinkin hoikka ihminen pystyy syömään niin paljon?

Hyvä kysymys. Kysymys, jota kuulen lähes päivittäin. Usein ihmiset ihmettelevat sitä, miten jaksan vetää ruokaa kaksin käsin joskus kuusikin kertaa päivässä eikä se näy vartalossani oikeastaan yhtään. Puntari saattaa joskus heilahtaa muutaman kilon ylös tai alas, mutta hoikkana olen tähän asti pysynyt, vaikka olen syönyt kuin hevonen.

Minä olen usein se ihminen, jolla on suurin annos kaveriporukasta. Olen se ihminen, joka ravintolassa syö lautasen puhtaaksi ja hyvän tilaisuuden tullen vielä viimeiset muruset kaverinkin lautaselta. Olen se, joka voi kerralla syödä kebabin riisillä ja sen jälkeen vielä kärsiä näläntunteesta. Välillä minua hieman huvittaa annokseni, koska kaikki miehet eivät edes syö niin paljon kuin minä, vaikka useat kyllä kamppailevat samassa sarjassa.

Mutta tähän kaikkeen on hyvin looginen selitys. Selitys, joka löytyy geeneistäni. Minulla ei ole vain ole taipumusta lihoa helposti. Selittäisin tätä ilmiötä myös sillä, että kulutan päivässä todella paljon energiaa liikkumalla, joten tarvitsen myös ruokaa paljon kasvaakseni, pysyäkseni terveenä ja hyvinvoivana. Aineenvaihduntani on myös nopea ja pyrin myös vauhdittamaan sitä lisää riittävällä vedenjuonnilla ja liikunnalla.

Uskon, että riittävät annoskoot, monipuolinen ruokavalio ja ateriarytmi ovat vahvoja syitä sille, miksi olen kuitenkin hoikassa kunnossa, vaikka syönkin paljon. Syöminen on kai kehoni salaisuus. Tiedän, ettei tällaisia geenejä ja nopeaa aineenvaihduntaa ole kaikilla. Toiset pystyvät syömään suklaata ilman, että se on heti vyötäröllä ja toiset eivät pysty edes nuolaisemaan sinne suuntaan, kun senttejä tulee heti vyötärölle. Meistä jokainen on erilainen yksilö eikä kaikki ole aina niin mustavalkoista kuin miltä näyttää.

Joten toivottavasti tämän postauksen jälkeen teistä moni ymmärtää, miksi minä syön ja aion jatkossa syödä paljon ruokaa. Koska haluan kasvaa. Koska minä tarvitsen ruokaa. Koska minä rakastan ruokaa. Koska ruoka pitää minut elossa ja saa minut voimaan paremmin.

Kumpaan sarjaan sinä kuulut, niihin ihmisiin, jotka voivat syödä kuinka paljon tahansa lihomatta vai niihin, jotka joutuvat tarkkailemaan ruokavaliotaan, etteivät lihoisi?

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Nimetön :)

  Täällä ihan samanlainen, jatkuvasti saa ihmettelyä osakseen asiasta. 😀

   0
  • Jenna

   Mahtavaa, että en ole ainoa! 😀 🙂

    0
   • Minä-vaan

    Sen jälkeen kun umpisuoleni leikattiin niin painon kanssa on on ollut hankaluuksia. joskus aikasemmin lääkärin sanojen mukaan umpisuolella ei ollut mitään merkitystä. Miten Jumala on luonut ihmiseen jotain turhaa, ihmetteli eräs mies kerran
    Nykyään lääkäri jo sanoo että umpisuoli vaikuttaa ihmisen aineenvaihduntaan

     1
 • Kuppilan täti

  Mä pystyin syömään ihan mitä tahansa lihomatta 22-vuotiaaksi asti, sitten aineenvaihdunta alkoi hidastua, niinkuin usein käy. Onneksi töissä joutuu joskus juoksemaan niin paljon, että jopa säkin kalpenisit niiden ruokamäärien edessä, mitä kesäisen, aurinkoisen tuplavuoron jälkeen uppoaa 😉

   2
  • Jenna

   Juu, se on kyllä totta, että ikä vaikuttaa myös sitten aineenvaihduntaan. Ja heh, hyvä että syöt! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.